Reklama

Reklama

Obsahy(1)

4x o Kladeňácích: mladý řidič očekává narození dítěte, rozvedený muž žije sám s jedenáctiletým synem, mistr z válcovny odchází do důchodu a staří manželé se mají stěhovat do bytu v paneláku... Nezajímavý výrobek znormalizované kinematografie. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Epizody z životních příběhů obyčejných lidí v průmyslovém městě. Osudy několika z nich jsou přiblíženy bez ideologického podkresu, realisticky, s nádechem staré doby. Nejvíce nostalgicky působí příběh starých manželů, zelinářů, mladí řešili úplně jiné starosti. Za příjemné obsazení, celkem milý a uvěřitelný děj a absenci "soudruhů" hodnotím tento nenápadný film celkově pozitivně. Poslední hvězdička je za to, že se film odehrával na Kladně, jež bylo rudé a šedivé, rozbité a působilo depresivně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dobrý den, maminko v šátku, ať Vám Slunce brzy prádlo usuší. Dobrý den, kolono chlápků, hodně dobré atmosféry do duší. Dobrý den, tátové v díle... '' ------- Tak tuhle budovatelskou píseň si jistě zpíval režisér Hanibal, když točil Dobrý den, město. Nejsem z Kladna a tak nedokážu ocenit výhled z upravené zahrádky na čadícíc ,,Ocelové město'' jako soudruh Moučka. Film je složen z několika příběhů několika rodin, které se ve filmu sice potkávají, ale každý si žije to své a na děj osudy jako celek nemají valnějšího významu, snad je, že všichni jsou obyvatelé Kladna. A tak tu máme autobusáka jandáka s těhotnou ženuškou, soudruha Moučku jdoucího do důchodu, důchodce, kteří se nechtějí ze svého domečku stěhovat do paneláku a Lojzu Švehlíka, která má doma trampoty což se odráží v jeho áčkách na šachtě... Nejbizarnější však na tom bylo, že při poslechu Fišorovy (hezké!) hudby se mi vybavovala Valérie což bylo v ostrém kontrastu se záběry na paneláky a komíny chrlící oblaka sajrajtu do ovzduší! Dávám za dva pórky z tržiště. * * ()

Reklama

krokodlak 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem z Kladna, tak film vnímám jako cenný dokument zdejší atmosféry v 70. letech. Pokud jde o režijní záměr poutavých příběhů ze života místních obyvatel, ten už se zdařil méně, neboť je většina filmu prodchnuta nuceným dobovým optimismem. Vanišova kamera i Fišerova hudba dobře slouží celku a právě díky nim film bezděčně vyjadřuje všudypřítomnou tíživou prázdnotu. Z herců filmu dominují Švehlík s Málkovou jako rozvádějící se pár a Faltýnek sr. v roli starce, jenž se těší na nový život v paneláku. Dost mizerný je naopak Jandák coby řidič autobusu. Motiv asanace a stěhování je zde podán dost ideologicky (Vicenův inspektor), což při znalosti Panelstory působí dost bizarně. ()

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Všednodenní starosti lidí v éře kulminující husákovské normalizace. Velice plytké a rozmělněné sondy do života několika obyčejných lidí v typicky soudružsky šedivém městě. Ty čtyři hvězdičky dávám jen za hudbu Luboše Fišera – té je sice v tomto snímku poskrovnu, ale je jako vždy výtečná. Film samotný by zasluhoval tak 2,5 hvězdičky. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, přejížděl jsem, protože to byla blbina nad blbiny. Sestřihané příběhy, pozmatkované a popletené na jednu hromadu. Nic takového podruhé zcela jistě nebudu. 201110157558/7601++++++++Ale no tááák, zas tak hrozné to nebylo. Po šesti letech jsem musel kouknout znovu, a dá se to. Třeba jen jako kulisa k práci. Minimálně herci si to zaslouží. Přidávám 10 plusů, celkem tedy dvaciáš. ()

Zajímavosti (1)

  • Film Dobrý den, město bol natáčaný v Kladne. (dyfur)

Reklama

Reklama