Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během 20. let minulého století dosáhla ve Vietnamu vlna nevole vůči francouzským kolonistům svého kulminačního vrcholu. Hnutí odporu bylo zformováno, čas zbývající do začátku prvních ozbrojených rebelií odkapával stále rychleji. A Francouzi pochopili, že jejich poslední šancí, jak odvrátit devastační střet, je začít využívat skvěle vycvičených, bojová umění ovládajících tajných agentů, kteří proniknou do buněk rezistence a rozloží je zevnitř. Lidí, jako byl Le Van Cuong. A právě jemu nyní připadá úkol pomstít smrt vysokého francouzského důstojníka vraždou jednoho z hlavních vůdců rebelů. Cuong ale přijímá tento úkol se smíšenými pocity. Ačkoli prošel francouzským vzděláním, stále se cítí být kdesi v hloubi duše Vietnamcem a především už nestojí o to prolévat další krev rodného lidu pro pochybné ideály svých chlebodárců. Během setkání s rebelovou dcerou Vo, do níž se brzy zamiluje, se pak tyto jeho vnitřní rozpory ještě více prohloubí. Zvítězí láska, nebo smysl pro povinnost? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu neuvěřitelně kvalitní film, pokud vezmeme v potaz, z jaké země pochází. Osobně bohužel nemusím vlastenecké filmy typu "asiati utlačovaní evropany" apod., takže mi prostředí filmu příliš nesedlo a přiznám se, že jsem na něj koukal spíše jako milovník bojových umění. Film však rozhodně není prvoplánovaným "martial arts masakrem", ale hodnotným a seriozním filmem, který se pohybuje někde mezi žánrem akčním, milostným a vlasteneckým dramatem. Vytknout se mu po filmové, tedy technické stránce nedá v podstatě nic. Snad jen herecké výkony a herecký výkon hlavního hrdiny, který celý film buď prostojí, prochodí a hlavně prokope (to mu jde nejlépe). Akční scény jsou mezi sebou řádně odstupňované, ale pokud k nim dojde, film a divák (naladěný na stejnou vlnu jako já) se dostává úplně na jiný level. Ano, máme tady excelentní a dechberoucí souboje těch nejlepších mistrů a kaskadérů východu. Opět se opakují neuvěřitelné kontaktní kreace ve stylu Ong Bak, Tom Yum Goong nebo Chocolate. U některých záběrů jsem fakt absolutně nechápal, když prostě týpek dostane z několikanásobné otočky kopačku přímo do hlavy a to ještě ve zpomaleném záběru a je vidět, že ji fakt dostal, to mi hlava opravdu nebere. Z hlediska akčních scén opět absolutní vrchol, souboje různých stylů a technik, perfektní není jen "kopačkový král" a hlavní postava Johnny Nguyen, ale i jeho přítelkyně využívající spíš tradiční čínské kung fu nebo hlavní záporák využívající těžkotonážní náporové muai thai kombinované s technikami shaolinských mistů (prostě technika "nic mne nezraní" ...). Navíc při nástupu každé (ale opravdu každé) bojové scény se rozjede fantastická dunivá hudba, která žene adrenalin do těla stejně dobře, jako samotné "fighty". Tohle je alespoň film, o kterém odpůrci "Ongbakovin" nemohou tvrdit, že se jedná o podprůměrný, špatně zpracovaný film. Protože tento film má režii, má hlubší význam, má děj, má milostnou vložku, má prostě vše, co má dobrý film mít. Bohužel pro mne, já bych osobně bral víc těch kopaček a méně zasněných útěků překrásnou asijskou přírodou... Ale i tak, opravdu megasuper! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž není jen chabou výplní mezi poutavými martial arts scénami, sympatičtí herci, jeden "vyztužený" záporák, snímek formálně na úrovni a moje velká spokojenost, poněvadž zdatného konkurenta lepším thajským a hongkongským bojovkám jsem od Vietnamců věru nečekal. Divím se, že Johnnyho Nguyena jsem doteď viděl kopat jen na malém prostoru v Tom Yum Goongovi (kde to alespoň Tonymu chvilkově osladil), jelikož jeho techniky nohou jsou parádní. Jeho filmová parťačka - vietnamská Zhang Ziyi - za ním moc nezaostává a tři borci mu řádně zatopí, takže tu máme kvalitní bojové sekvence se slušnou replayabilitou, proto hodnocení tohoto náplní tradičního asijského nacionalistického filmu zaokrouhluji nahoru. 7/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Náářez !! Absolutní Martial arts peklo podkreslené slušným romantickým příběhem,který mě po celou dobu dojímal a rozsekával. Akce je spousta a v tomhle žánru patří ke Špičce. Velmi působivá a drsná choreografie používající více bojových umění najednou, v od Kapuery po Muay Thai anebo Kung-fu. Hlavní záporák má charisma, má snad kosti ze železa a hlavním sympatickým protagonistům se nedá nefandit. Napínavé, svižné, skvěle natočené. Paráda na stříbrném podnose. 90% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dějově tuctové, po stránce akčních scén inspirativní. Jenom ten návrat spartánské a čisté choreografie kazí absolutně nezvládnutý zvuk (půlka ruchů chybí, ten zbytek je často mimózně vybraný) a lehce se opakující techniky. Nguyenové každopádně tvrdí muziku a Dustin od dob Jump Street 21 nabral koňskou dávku charismatu. Jako hrdá národní dobovka za směšné tři miliony dolarů je to víc než slušné. Doufám, že se kluci nerozutečou a natočí nějaký akční odvar v soudobých kulisách, kde jim nebudou překážet pušky a patos. Potenciál mají veliký a ty tři hvězdičky jsou díky vyčerpávajícímu finále rozhodně s pluskem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film z vietnamskej produkcie. Má zaujímavý príbeh o agentovi, ktorý sa v čase francúzskej nadvlády vo Vietname rozhodne pomôcť zajatej rebelke a uniknúť s ňou k jej skupine. So spracovaním som spokojný, síce tempo filmu je pomalšie a niektoré scény mi prišli trochu zbytočné, ale celkovému príbehu to neprekáža a dej ma celý čas dokázal zaujať. Akcie je tu dosť a je veľmi dobrá. Súboje majú dobrú choreografiu, vyniknú v nich schopnosti zúčastnených, hlavne Johnnyho Nguyena, ale ani jeho spoločníčka za ním moc nezaostáva a sú aj kvalitne natočené, aj ked´ občas sa v nich nájde nejaký nie práve najlepšie zvolený strih, ale som spokojný. No v porovnaní s modernou thajskou tvorbou, na ktorú sa na prvý pohľad dosť podobajú pôsobia omnoho chudobnejšie, nielen, že sú kratšie a s menším počtom zneškodnených ľudí, v tomto skôr pripomínajú americké filmy, ale hlavne majú málo nezabudnuteľných alebo drsnejších momentov, čo je škoda. Ale aj tak je to stále výrazný nadpriemer. A okrem súbojov sa tu ešte nájdu aj celkom slušné prestrelky alebo rôzne úniky. Najviac sa mi páči záverečná akcia pri vlaku, súboj v lese alebo všetka akcia z prvej tretiny filmu. S hereckým obsadením som spokojný, síce až na hlavného hrdinu sú pre mňa všetci neznámi, ale hlavné duo funguje výborne a sú tu zaujímaví záporáci. Réžia a technická stránka sú veľmi dobré, kvalitná kamera, zaujímavé prostredia filmu, tu je všetko v poriadku. Som spokojný, žiadny nový kult to síce nie je, ale fanúšika bojových umení poteší. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 75%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama