Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento krátký anime seriál je alternativním pokračováním seriálu Kimi ga Nozomu Eien (2003). Hlavní hrdina Narumi Takayuki se rozhodne navrátit k Suzumiye Haruce, se kterou započal před třemi lety vztah, který byl přerušen jejím náhlým úpadkem do kómatu. Musí se proto rozejít s Hayase Mitsuki, která, ačkoliv to těžce nese, jeho rozhodnutí chápe. Když se to vše Haruka dozví, znejistí nad smyslem celého vztahu. A do toho všeho si její mladší sestra Akane uvědomí, koho má ráda... (Honza135)

(více)

Recenze (2)

Honza135 

všechny recenze uživatele

„TO, CO DĚLÁŠ, JE PROSTĚ ŠPATNÉ!“ „VÁŽNĚ? A CO PŘESNĚ?“ „TO, ŽE OVLIVŇUJEŠ NARUMIHO, ABY SI NEVYBRAL MOJÍ SESTRU!“ „DOKUD BUDE MÍT OČI JEN PRO MĚ, NEMÁM DŮVOD PROČ NĚCO TAKOVÉHO DĚLAT.“ „JEN SI ZE MĚ UTAHUJEŠ!“ „AKANE, UŽ JSI SE NĚKDY ZAMILOVALA? POKUD NE, NEMÁ SMYSL SE O TOM VŮBEC BAVIT. ALE JESTLI ANO, TAK URČITĚ VÍŠ, ŽE KAŽDÝ Z NÁS VNÍMÁ LÁSKU JINAK...“ Toto OVA je alternativním pokračováním anime seriálu Kimi ga Nozomu Eien, kde se Narumi Takayuki rozhodne pokračovat ve vztahu se Suzumiyou Harukou. Musí se proto rozejít s Hayase Mitsuki, která, ačkoliv to těžce nese, jeho rozhodnutí chápe. Když se Haruka dozví, co všechno kvůli ní Takayuki obětoval, znejistí nad smyslem celého vztahu. A její mladší sestra Akane si do toho všeho uvědomí, koho má ráda... » Co se mi líbilo: 1) Alternativita. V původním seriálu se mi vůbec nelíbilo, že Takayuki nechal Haruku na holičkách a myslel jen na sebe, ačkoliv to byl právě on, kdo mohl celé tragédii zabránit. A právě tady se Haruce dostává zaslouženého vztahu, za kterým si tak tvrdě šla. Takayuki byl jejím cílem - důvodem, proč se má dostat z nemocnice. 2) Drama. Druhá polovina OVAčka začíná nabírat na napínavosti. Je tu několik nečekaných událostí, které člověka posadí na zadek. I když, ono to platí o celém titulu... 3) Animace. Na té jde poznat, že Next Season vyšel čtyři roky po uvedení původního anime seriálu. Kresba má úroveň a postavy vypadají o dost krásněji. Za zmínku stojí i krásně zobrazené noční nebe s úchvatnou mlhovinou. 4) Komedie. Jak jinak, i zde se vyskytuje typická fraška ve Sky Templu - v restauraci, kde Narumi pracuje na poloviční úvazek. Daikuuji tu zase má plno keců, které mě celkem pobavily. 5) Hudba. Oblíbil jsem si ending v první kapitole, který byl pak slyšet ve zbytku jako opening. Líbilo se mi, že byl plný emocí, které v divákovi tento titul probudil. Z hudby a pozadí se mi především líbila dramatická melodie hraná na housle a klavír a smutná klavírová hudba. » Co jsem nemusel: 1) Vyústění poslední kapitoly. Netvrdím, že se mi závěr nelíbil, jen jsem si ho představoval trochu jinak. Nicméně jsem ho přijal takový, jaký je... » Shrnutí: Byla to fuška, sehnat toto OVA. Sice jsem ho shlédl s anglickými titulky, ale aspoň jsem zjistil, že už mi angličtina nedělá takový problém a že jsem schopný být nezávislý na českém či slovenském překladu. A rozhodně to stálo za to! Doporučuji všem, co byli nespokojeni s původním koncem a těm, co mají rádi sestry z rodiny Suzumiya. Shlédnuto v japonském znění s anglickými titulky v DVD verzi ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Od tohto alternatívneho endingu som čakal asi trochu moc. V porovnaní napríklad s alt. koncami Clannad-u je Next Season veľmi jednoduchý. Divák chce však viac, chýba gradácia, zápletka - čakal som že to aspoň osviežia s Akane, no nestalo sa... ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • V 8. minutě 2. epizody je na pozadí vidět vysílanou televizní reportáž o útoku na World Trade Center. (Honza135)

Reklama

Reklama