Reklama

Reklama

Centipede Horror

Obsahy(1)

Šílený šaman použije vůči mladé dívce kouzlo, takzvané "centipede prokletí" po tom, co s přítelkyní navštíví místo, které on obývá. Na onom místě se kdysi stala tragédie a šaman se mstí od té doby každému, kdo prokleté místo navštíví. Dívka posléze umírá v nemocnici na nevysvětlitelná zranění, která připomínájí kousance od hmyzu, zejména stonožek. Její bratr se vydává pátrat po příčině její smrti. Narazí na šamana, který kouzlo vyvolal a později na další šamany, které by mohli dokázat člověka takového kouzla zbavit. Bohužel je jeho dívka prokleta taktéž a prokletí, tisíce stonožek a šílenství se šíří ve finální části filmu i na jejího přítele - bratra zemřelé dívky. Dokážou místní šamani zavčas zabránit řádění šíleného zaklínače a zachránit tak muže i s jeho přítelkyní? (Flipnic)

(více)

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu se na IMDB dočtete neuvěřitelné věci. Diváci, kteří film shlédli tam popisují traumata z jeho shlédnutí, jeho obsah a ztvárnění je prý natolik "hardcore" a freaky", že i půl roku po shlédnutí měli občas noční můry, při jeho sledování se cítili "unconfortable" a Sam Raimi prý řekl, že to je "the most freaky horror" který kdy viděl ... blabla, spousta dalších komentářů a "key words" se s tímto filmem vůbec neshoduje a patří pravděpodobně k úplně jiným filmům... Je fakt, že jsem měl docela strach si ho pustit, protože mi stále bylo vtloukáno, že "mě nic nemůže připravit ..." apod. Po shlédnutí filmu mohu konstatovat, že se jedná o naprosto ujeté kecy nějakých psychicky nevyrovnaných pisálků, kteří asi poprvé viděli asijský horror. Jedná se o horror, já těmto říkám "zaklínací" horrory a v Asii jich vznikla celá řada. Za ty známější mohu jmenovat například "Woodoo: Umění ďábla 1 a 2" nebo "Gong Tau". Děj nebudu popisovat je uveden v obsahu filmu. V čem tkví strašidelnost filmu přímo nevím, ale tuším. Na jedné straně se jedná do 3/4 filmu o naprostou nudnou starou kravinu,neuvěřitelné ULTRA-Béčko kde se nic neděje, vedou se hloupé dialogy, chodí z místa na místo, film je špatně technicky proveden i na dvd vypadá jako v nějakém starém pornokině, prostě tragédie. Dal bych 1* nebýt závěru filmu, kdy se do sebe pustí tři šamani skrzevá posedlou dívku. Dva z ní chtějí posedlost vyhnat, jeden udržet a skrze ni šamany zabít. Můžu vás ubezpečit, že tato část je hodně temná, ale evropskému divákovi ani ne tak neznámá, protože například "The Exorcist" dosahuje v tomto neuvěřitelně větší grády, napětí a šokuje mnohem víc. Celým filmem a hlavně závěrem filmu "prolézají" stovky asijských stonožek (centipede), lezou všude, lezou do lidí a lezou i z lidí. A protože se jedná o rok vzniku kolem 1984, byly použity skutečné živé stonožky a musím uznat, že velice dobře a že skutečně dělají to, co mají ... Já se ale stonožek neštítím, štítím se pavouků, mám arachnofobii, ale stonožky jsou ok. Proto tak stále zmiňované nepříjemné pocity z detailních záběrů na obří stonožky u mne opravdu nevzbuzovaly žádný odpor, strach, nic ... Vygradováním celého filmu je pak vyzvracení asi 6ti živých stonožek hlavní herečkou. V přímém záběru a musela to dát ze žaludku, protože by se jí do pusy nevešly a navíc je to jen v jednom střihu, pěkně tři a tři. Tahle scéna zřejmě šokovala spoustu diváků a přiznám se i já, že jsem tušil kdy příjde a při první "šavli" mě prostě v žaludku zalechtalo. Ale to je vše. Pokud je někdo ochoten pro film spolknout pár živých stonožek (zřejmě neškodných) a pak je před kamerou vyzvracet, budiž ... lidé dělají pro peníze i horší věci ... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle se nepovedlo. Ztotožňuje se se komentářem Flipnica. Tohle že je onen pověstný film? Z tohohle mělo plno lidí traumata? No tak to potěš. Kdybch to viděl jako malej tak by mě to asi taky moc nevystrašilo protože bych usnul. Příběh je klasickej, totiž kletba a pokusy o nechutnosti. Ty se ale silně nepovedly. Vyblinknutí štíři mě teda nenadchly a stonožky pobíhající po hercích už vůbec ne. Necítil jsem se nijak když to po nich lezlo. Takových scén je minimum a film možná lehce povytáhly, ale zbytek je celá škála klišé a hlavně neuvěřitelně nudnejch dialogů. Dialogy mezi sestrou a bratrem, dialogy mezi chlapem a doktorem, dialogy mezi policajtem, prostě šílenej mišmaš. Atmosféra je téměř nijaká, protože se hodně scén odehrává ve dne. Efekty ran jsou poměrně slušné, ale ty větší rány jsou dost umělé a divné. No tak to byychom měly, udajně strašně nechutnej film mě zklamal. Nečekal jsem dobrý příběh ani nic extra dobrého ale čekal jsem aspoň nějakou brutalitu či cokoliv co by mě usadilo a donutilo dokoukat, žel bohu nic takového tu není, možná už jenom proto jsem film zkoukl na 2x. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ľudia z insektofóbiou by sa mali držať od tohto filmu na svetelné roky. A to hlavne kvôli záverečnému vomite. Ak to bolo naozaj skutočné, klobúk dolu a pokľak pred herečkou, ktorá sa do toho pustila. Film sám o sebe predstavuje výlet do ríše ázijského exorcistického hororu a dáva vedieť, že tvorcovia z východnej strany pologule vedia tlačiť na pílu. Vo vymietačských scénach sa kĺby atmosféra s na doraz hereckými výkonmi a situáciami, ktoré ale neraz vyvolajú nechcený úsmev. Proste tradičný eastern horror. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Na rok 1982 velmi dobře fungující horůrek,ale jinak je filmík celkem prázdný a po zhlédnutí za pár minut už nevím nic. ()

Reklama

Reklama