Reklama

Reklama

Benzín

(festivalový název)
  • Austrálie Fuel
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Austrálie, 2003, 17 min

Obsahy(1)

Mladý pár si to frčí napříč australskou krajinou ve svém červeném autě. Cestu si krátí veselým prozpěvováním, ale jen do doby, než jim dojde benzín. Muž se zdráhá jít hledat palivo, protože nechce nechat svou družku o samotě. Naštěstí se na scéně objeví mladá stopařka, která se nabídne, že s ní počká u auta. (SOLOM.)

Recenze (12)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pofrčím-li někdy australskou divočinou, tak budu mít dostatek benzínu v nádrži, v kanystrech i v láhvi na čůrání. Nechci totiž potkat sympatickou chodkyni ani kouřícího pumpaře a už vůbec nechci, aby na mě někdo dělal bububu. Nejsem sice člověk lekavý, ale tyhle zoubky kousaly slušně. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Edgerton Brothers" jsou šikovní Australani a právě Nash je známý svými osobitými kraťasy, o tom, co všechno se může vinou náhodných událostí stát a jaký dopad to má na aktéry jeho příběhů. Mnohdy s překvapivou či nečekanou pointou. Benzín se odehrává někde uprostřed nějakého zapadákova. Manželé jedou v autě. Týpek řídí a jeho žena je těhotná. A je sakra divná. Člověk si řekne, co by se tak mohlo přihodit. Jestli je jeho žena nějaká "crazy bitch", jestli se objeví nějaký místní pošahaný sekerník, nebo je to snad ta stopařka...? A jediná scéna ukáže, co to s ní vlastně je. Ku*va, to jsem se lekla!:) Myslím, že něco takového jsem nečekala. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád horror. Je to môj najobľúbenejší filmový žáner. A ako fanúšika horrorovej kinematografie ma tento poloamatérsky, krátkometrážny snímok potešil. Uspokojivé herecké výkony, rovnako ako aj kamera a réžia. V rámci možností je to zvlánuté dobre. Šablonovitý príbeh sa razom zvrtne do nečakanej pointy. Čo za beštiálna bytosť sa to túla po zapadnutých austrálskych cestách? Dokonca na mňa zafungovala aj tá ľakačka. Nevidím teda dôvod, prečo by som mal byť pri hodnotení skúpy. **** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladému páru po dlhej ceste dôjde benzín. Ostanú stáť niekde v pustatine dúfajúc, že sa dočkajú nejakej pomoci. Po chvíli ide okolo mladá žena, ktorá im oznámi, že neďaleko sa nachádza benzínka. On zoberie kanister a vyberie sa k pumpe, ona ostáva strážiť auto s neznámou. Keď sa vráti späť, cudzinka je už preč a tak pokračujú v ceste. Alebo??? Veľmi nápadité s výborným záverom. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Oškliví, nesympatičtí, neumějí zpívat a ještě je tahle dvojice natolik tupá, že si nepohlídají kolik mají v nádrži benzínu. Popravdě jsem jim přál daleko horší konec. Navíc proměna jim oběma vyloženě přidala na kráse. Jinak lekačka nezafungovala. Jelikož se to dalo čekat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o opravdu zajímavě udělaný australský short, který nám kromě počáteční hudební vložky nabídne jak hodně slušnou kameru, tak i herecké výkony. Je to moje první setkání s režisérem Edgertonem a už teď vím, že se po jeho dalších filmech brzo podívám. Závěr už je takovým bonusem pro hororové fandy a přiznám se, že i mě samotného otřepalo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Proste niečo čakáte. Výpadok paliva, úctivá trampka idúca okolo, úctivý pumpár ( ktorý vás odvezie späť k autu, ale ktorý nemá vydať drobné ). Až tak dobré to byť predsa nemôže! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela pěkně vyústění příběhu s pointou, kterou jsem totálně nečekala. Australani se vždycky s něčím nenápadně vyloupnou a vždycky to stojí za to. A i na mě lekačka zapůsobila s přehledem. Dlouho jsem se takhle neotřásla po celém těle. Šok. ()

bangee 

všechny recenze uživatele

K****a, sem se lek...:-) Dneska si dělám takové pateční odpoledne s Edgertonem. Tohle mě pro změnu nezklamalo. Příjemné obsazení, herecké výkony, kamera... ()

Reklama

Reklama