Reklama

Reklama

Sbohem a bedna

(TV film)
Dokumentární / Hudební
Československo, 1992, 40 min

Obsahy(1)

Hudební medailon skupiny Psí vojáci. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Asi mi nějak unikl význam tohoto díla. Nevím, jestli ta hudba potřebuje vůbec nějaký vizuál, možná jen kvůli zachycení doby, kdy vznikla a do nás vnikla. PS: nad sebou jsem se zamyslel, jak nás na konci požádali, a pak jsem začal takhle kritizovat. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Psí vojáky miluju a jejich poetiku myslím pobírám více než dobře (viz pět hvězdiček pro film Sestra), ale tohle mě za srdce nechytlo, protože je to fakt hodně (hodně moc) zvláštní a podle mě to ne úplně dobře ztvárňuje úžasnou atmosféru Topolových písní. Plusem je Hospoda nebo Chce se mi spát, tam klip odpovídá textu, hudbě i celkové náladě písně, ale ostatní jsou trochu mimo (obzvlášť třeba Černý sedlo, kde Psí vojáci točí jeden druhého sedíce na velkých jezdících kamerách - eh?). Tři hvězdičky jen za geniální hudbu a za novinky, které jsem před zhlédnutím nevěděl (např. že píseň Marilyn Monroe má reálný základ). Forma mě zrovna nenadchla. ()

Reklama

Wienczaa 

všechny recenze uživatele

Není co dodat. Budu stručný. Alespoň se o to pokusím být stručný. Veškeré fundamentální principy lidské existence nacházející se v textech kapely Psí Vojáci jsou zde krásně shrnuty. Nic nezůstalo opomenuto. Atak by to mělo být vždy. Kdo nemá rád tuto kapelu anebo ji nepochopil tak ať se na tento dokument nedívá a pustí si raději Poštu pro tebe nebo něco od Alice Nellis. No a my ostatní kteří sme zažily po dlouhé době opět Žiletky naživo v Brně v Melodce tak enjoy... ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Best of písniček Psích vojáků samozřejmě perfektní, to by nebyl žádný div. Co ale div rozhodně je, je televizní podoba tohohle pořadu. Stupidní vtipy, primitivní asociace, laciné tv efekty. Hrůza. Kouzlo Psích vojáků to podle mě nevystihuje ani trochu. A ze všeho nejhorší sou trpajzlíci! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama