Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh malého Jakuba (P. Mang), jenž našel své mamince Zuzaně (N. Konvalinková) toho pravého muže a sobě tatínka. Inzerát, v němž pan Vlk (I. Vyskočil) nabízí za prázdninové vedení domácnosti zdarma pobyt na své venkovské chalupě, svede dohromady tři lidi, svým způsobem nešťastné: Vlka, „skoro starého mládence“, jemuž neklape známost s mladou dívkou (D. Patrasová), paní Jelínkovou, která po smrti manžela marně hledá pevnější citový vztah, a malého Jakuba, jemuž žádný z matčiných nápadníků zatím nedokázal nahradit otce. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy maminku po otravě houbami odvezou do nemocnice, a Vlk se musí o chlapce postarat sám… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Milá prázdninová inscenace se skvělou hudbou Petra Hapky a dobrými herci. Zvlášť díky za vzácného Pavla Soukupa v jedné z vedlejších rolí, škoda, že takovýchto příležitostí nedostával více... Scénář velmi povedený, až mi to občas připomínalo pero J. Hubače... Úsměvná scéna s Josefem Somrem mě docela pobavila... Až na tu bídnou televizní kameru velmi povedené dílko.... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak. Přesně rozdané karty, kdo s kým ano, kdo s kým ne, proč ano a proč ne. Hodně to těží z dobově dočasné popularity Pavla Manga, takže se to dost podobá starším šlágrům s Tomášem Holým. Ale má to docela fajn atmosféru a nutná klišé typu, kdy ve vypjatých situacích do otevřených dveří na chodbě dějově nevhodně vyleze nahatá baba omotaná ručníkem. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Malý Jakub si nemůže zvyknout na nového otce či přesněji mamina přítele a on zase nemá moc v lásce rád Jakuba. Ale máma je naštěstí na straně Jakuba a tak odpoví na inzerát kde jistý pán nabízí na léto zdarma starání se odomácnost v jeho chalupě. A tak se tam vypraví ,jak už to bývá nejdřív sám majitel je proti jelikož netušil že tam bude i se synem ,ale stejně ja tam nechá. Pak se mám přotráí houbama a musí do špitálu a pan Vlk odváží Jakuba domů jenže tomu se nechce. Doma ho ,ale mámim přítel nechce a ještě ke všemu má jinou ženskou doma. A tak si ho zpátky vezme na chalupu a stará se o něj. Jak to skončí je asi jasný. Příjemný tv film z J.Vyskočilem a N.Konvalinkovou. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Cesty Páně jsou nevyzpytatelné" praví Písmo Svaté a že na tom něco bude se přiklání i mnozí nevěřící. Osudy jsou různé a určitě mnohý bude souhlasit s tím, že ne zrovna takové, jak by si sám představoval. A o jednom takovém osudu právě vypráví tento snímek, který vznikl ještě v době socialismu, což znamená, že obsahuje ono, dnes tolik proklínané, socialistické smýšlení. To však nijak neubírá na kvalitě v rámci dramaticko-psychologické filmové tvorby. Svým námětem má rozhodně co říct i dnes. Takovýchto snímků bylo natočeno hodně a co se týče námětu, je skutečně z čeho vybírat. Ať se to někomu líbí nebo ne, natočen je kvalitně v celém svém aspektu dané problematiky. Právě svou dramaticko-psychologickou sondou zvýrazňuje vážnost problematiky, což znamená, že se rozhodně najedená o nic zábavného. Je to příběh, který by bez skrupulí klidně mohl nést označení 'osudový příběh ze života'. Má hlubokou myšlenku a o to jde především. A je to myšlenka v rámci obyčejného lidského přístupu nemálo hodna k zamyšlení, neboť platí v každé době. A co víc, třeba se v tom někdo s podobným osudem i pozná. Tentokrát se svým způsobem jedná o příběh dětský, který vypráví o Jakubovi, kterak si vlastní pílí pořídil tatínka a pro svou maminku toho správného muže. Ale jistě, tkví z toho určitá naivita a nekoncepčnost, ale právě v tom je pojato kouzlo dětské duše a dětského vnímání. Ryze televizní snímek se socialistickou moralizační myšlenkou na správném místě, neboť v této době se samoživitelky ne zrovna s radostí podporovali. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tento rodinný televizní film s příjemnou atmosférou, uvěřitelným a vcelku všedním příběhem, natáčený v krásném přírodním prostředí s dobrými herci se dá s potěšením podívat i po letech. To, co mi u jiných filmů vadí, jako průhlednost a předvídatelnost děje, jsem tady tolerovala. Naopak, jiné zakončení by pro mne znamenalo zklamání. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jako chalupa pana Vlka (Ivan Vyskočil) posloužila Kouřimecká rybárna, filmová nemocnice byla zase LDN v Bubenči. Dále se filmovalo na Branově a v Berouně. (rakovnik)

Reklama

Reklama