Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na uměleckou i životní dráhu populárního zpěváka, jemuž se stal osudným 13. červenec roku 2004, vzpomínají příbuzní, kolegové ze Spirituál kvintetu, L. Filipová, M. Švábová a řada dalších.

V cyklu Příběhů slavných dnes máte možnost zhlédnout dokument režiséra Zdeňka Gawlika o zpěvákovi s nezaměnitelným barytonem Karlu Zichovi. Už je to více než dva roky, co přišla šokující zpráva z Korsiky o tom, že při potápění Karel zemřel. O tragédii kolovaly nejrůznější pověsti. Původně se objevila zpráva, že se utopil, což byla verze francouzské policie, vyslovená ovšem bez provedení pitvy; k té došlo až po čtrnácti dnech v Praze, čímž bylo zjištěno, že skutečnou příčinou úmrtí byl infarkt. Na vyhraněného představitele moderního středního proudu, slibného skladatele silných melodických písní, ale především na talentovaného a široce disponovaného zpěváka, jehož občas spoutával nedůsledně volený repertoár, vzpomínají členové rodiny, ale i Jiří Černý, Michal Bukovič, Lenka Filipová, Jiří a Zdeňka Tichotovi a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

William_ 

všechny recenze uživatele

Spíš než záběry Karla Zicha očekávejte vyprávění jeho známých, což mně osobně moc nesedlo. Jinak se ale jedná o pěknou vzpomínku na fantastického zpěváka, který si svou skvělou pověst pošramotil účastí v KSČ. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama