Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Název dokumentu režiséra Roberta Bílého Nespoutaný živel přesně vystihuje povahu jeho hlavního protagonisty - Vladimíra Menšíka, jenž dokázal svým spontánním herectvím, živelnou komikou a přebohatým výrazovým rejstříkem překonat i postavy ve filmech, které tak či onak přitakávaly normalizačnímu režimu. Možná proto byl Menšík kritikou často označován za výsostně lidového herce v tom nejlepším smyslu slova. Jeho obliba u diváků byla nesmírná. Stejně nesmírně ale on sám miloval publikum. Tento oboustranný vztah byl potvrzován neoficiálně při nesčetných setkáních s diváky a potvrzuje ho i oficiální výčet titulů, ve kterých hrál: více než 140 televizních rolí, téměř 120 celovečerních filmů a nespočetné množství konferenciérských programů, estrád, hudebně zábavných pořadů, Bakalářů či dostaveníček řadí Vladimíra Menšíka zcela bezkonkurenčně mezi giganta našeho filmového a televizního průmyslu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chci více takovýchto "dokumentů". Je poznat, že v ČR se rodí, nebo spíše rodily opravdu "hvězdy filmového nebe". Jen škoda, že celkem velká část "odešla" předčasně. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný dokument o krásném a báječném člověku z cyklu Příběhy slavných (neboli Předčasná úmrtí). Dokument je plný vzpomínek jeho současníků, několika ukázek z filmů a zábavných pořadů. Menšík byl velikán české zábavy a většího už nebude. Škoda že tu s námi nebyl ještě déle, ale to souvisí s tím, že žil celý život naplno a svůj pozemský čas rychle vyčerpal. ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Měl plnou pusu řečí, jako když se protrhne přehrada, která po krajích do karaf rozlévá kvalitní dezertní vína a kde to jedním lokem nekončí..." Takový jednou jeden byl. Herec Menšík. Člověk Vladimír. Bodrý, dobrý rodák luhů a hájů moravských. Pravdivý, proudivý veletok lidskosti. Společník generací u stolku s atmosférami. Labužník každé setinky sekundy pozemského bytí. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejobsazovanějších filmových i seriálových herců. Nezapomenutelné jsou jeho brýle za začátku Bakalářů. Moc hezky na něj vzpomíná Mirek Horníček, jeho kamarád Jiří Sovák už byl bohužel v pánu. Lubin Kostelka vzpomíná už v dnes neexistující Menšíkově kavárně v Brně na rohu Dominikánského nám. a Veselé. ()

gauchingman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám slzy v očích, ovšem slzy dojetí, rozumíte? Tohle není Fantozzi (jakkoli ho mám taky rád), tohle je tresť všeho lidského. Ten Člověk do sebe vstřebával všechny možné lidské příběhy a povahy, a pak je geniálně interpretoval. Ano, byl geniální. ()

Reklama

Reklama