Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je někdy velmi snané učinit špatné rozhodnutí, ale velmi těžké napravit jeho následky… Obětovat život přítele dokázal princ Filip (M. Haman) celkem snadno, ale vyrovnat se pak s vlastním svědomím už tak snadné nebylo. Ačkoli princ svého činu lituje, neví, jak jej napravit. Teprve nebojácná a chytrá Bětka (P. Mourková) dokáže zdánlivě nemožné a spolu s princem Martina (M. Zounar) vysvobodí ze zajetí zlé saně. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Klasická studiová pohádka České televize, která dospělého nezaujme, ale děti asi potěší. Za zmínku možná stojí zdařilý kostým „zlé saně“, paní Valérie Zawadské. O výkonech Martina Zounara a jeho kolegů raději pomlčím - ono očekávat u tohoto typu pořadu nějaký herecký koncert by bylo asi totéž, jako chtít po drakovi, aby si se mnou zahrál skákacího panáka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som zhliadol viacero titulov, pod ktorými je podpísaná Vlasta Janečková. Bola to česká režisérka, ktorá celú svoju kariéru zasvätila práci na realizácii televíznych rozprávok. Na svojom konte má desiatky tv filmov. Jedným z nich je aj štúdiový snímok "O nebojácnej Betke", ktorý natočila v roku 1990. Ak si dobre pamätám, tak toto je moje siedme stretnutie s tvorbou tejto režisérky. Musím však skonštatovať, že to radím k tým najslabším titulom, ktoré mi naservírovala. Nielen, že ma nezaujala dejová línia, nosná myšlienka, podpriemerný námet tejto rozprávky, navyše ma úplne sklamali aj herecké výkony obsadených hercov (Mourková, Haman, Brabec, Záwadská). No predovšetkým to, čo tam predvádza drevený Martin Zounar je jedna obrovská zúfalosť. Nedá sa na neho pozerať. * ()

Reklama

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Scénář (Zdena Brunclíková), ve kterém ústřední postavy dokolečka opakují divákovi známá fakta, případně poukazují na jasné skutečnosti (pro ilustraci: ve chvíli, když se princovi a spol. otevře cesta s dračí jeskyně, Martin ještě řekne: ,,Podívejte, tady je cesta ven. Jsme zachráněni"). Veliká škoda, že tak dobrým hercům (Zawadská, Zounar, Brabec) nedali do pusy něco rozumějšího... Dost otřesné výkony předvádějí Pavlína Mourková s Markem Hamanem (který se hroutí, že zradil a ztratil přítele, a přitom mu neukápne slza). O něco příjemnější je Romana Sittová coby princezna Konvalinka, která má nejenom hezkou tvářičku, ale i velice příjemný hlas. Suma sumárum: veliká škoda toho zpackaného scénáře a slabších výkonů některých herců. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Taková kombinace Sněhurky (jako macecha se pořád zhlíží v zrcadle) a Růženky (spánek, hrad zarůstající růžemi). Saň je vlastně hrozně smutná postava... *spoiler* Nechce nikomu ublížit, ale je sama a nemá šanci si najít partnera... v zoufalství opuštěnosti tedy využije kletby, unese (byť až napodruhé) Filipa a jediné, co po něm chce, je, aby se stal jejím manželem (!). A i když navenek působí sebevědomě, nakonec se stejně nechá přesvědčit k vypití "omlazujícího" elixíru. Třebaže jeho účinkům sama moc nevěří, je vidět, jak si je vsugerovává... a to všechno proto, aby se Filipovi zalíbila... No, ten spánek byl pro ni asi v jistém ohledu osvobozením... :) Kdyby některé repliky nepůsobily poněkud nepravděpodobně ("A opravdu se princ nikde nenašel?") a kdybych pochopil, jakou roli tam hrála ta kočka, šel bych s hodnocením klidně i o hvězdu výš. :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pavlína Mourková není typická herečka kladných pohádkových rolí, spíše naopak. Pohádka je to také o tom, jak dokáže blbnout ženská, když jí samota leze na mozek a zatouží se vdávat. To je pak schopná čehokoli. Ovšem je to právě baba, která vše zachrání, když se princ ukáže jako zbabělec a obětuje svého přítele. Zlá saň nakonec naštěstí nebyla moc chytrá. Uvěřila řečem, že ji jeden nápoj udělá krásnější a nechala se snadno uspat. Tak to vlastně Bětka zase tolika chytrosti nepotřebovala. Navíc saň neporazili, jen ji nechali někomu jinému v budoucnosti. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama