Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o rozpustilých vílách a veselce, která se přece jen konala... V lese tančí rozpustilé víly, zatímco ve vsi se chystají dvě svatby. Víly se rozhodnou dívkám jejich ženichy přebrat a k tomu potřebují kouzelný Zeměklíč. Jenže ten hlídá čaroděj Koloděj (I. Racek), který jim ho určitě nevydá! Ale Větroplaši, které víly okouzlují svým tancem, pro ně Zeměklíč získají. Pak jsou mládenci vílami zajati a jejich dívky je musí najít. Kdo ten zmatek dá do pořádku a rozpustilé víly potrestá? (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sator

všechny recenze uživatele

Motovidlo je nástroj, sloužící k navíjení ručně soukané příze do přaden. Teprve později se z názvu stalo pejorativní pojmenování pro člověka který vše pomotá a poplete. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Taková malá, ale zase ne úplně hloupá nebo trapná studiovka, což je třeba ocenit. Bohužel, i na tak malém prostoru se hojně (a zbytečně) pěje. Ale, klad největší, kde jinde uvidíte poskakujícího a divoce křepčícího Vladimíra Dlouhého (u Ondřeje Havelky to až tak nepřekvapí) nebo Zuzanu Bydžovskou, tančící a skotačící v průhledné vílí říze? ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Svatava Simonová bola česká režisérka, ktorá celú svoju profesionálnu kariéru zasvätila práci na tvorbe televíznych rozprávok pre deti a mládež. Na svojom konte má desiatky titulov. Jedným z nich je aj snímok "Motovidlá", ktorý natočila v roku 1987. Je to príbeh o dvoch bludičkách, ktoré sa chcú za každú cenu vydať za dvoch švárnych mládencov. No aby sa ich sen splnil, musia sa zbaviť svojich nápadníkov Vetroplachov a aj dvoch dievčat, ktoré sú zasnúbené s ich vytúženými ženíchmi. Kvôli tomu sa odvážia oklamať aj mocného čarodejníka Kolodeja. Všetko sa im to však poriadne vypomstí. Je to štúdiová rozprávka, ktorá sa pani Simonovej nepodarila. Nie je to dobre spracované, scenár je príšerný, je tam mnoho otravných piesní, a ani herci nezvládli presvedčivo stvárniť svoje úlohy. * ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z pohádek, které jsou natočeny ve studiu. Bohužel tahle je o to horší, že se v podstatě odehrává na jednom plácku. Mě se nelíbily kostýmy ani pohádka jako taková. I když se říká, že v jednoduchosti je krása, tak tentokrát to neplatí. Hudba by se ještě dala zkousnout, ale ty příšerně jednotvárné kulisy bez nápadu ani náhodou. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Sázka je sázka.." Těžkej bizár se svítícím pařezem či rozcuchaným muzikálovým Vláďou Dlouhým, který však posílá do kopru tradičně příšerný scénář matly Měskové, která mohla stavět na hlavu žánrové klišé či vzorce, nakonec na ní stojí jen divák.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Motovidlo je nástroj sloužící k navíjení ručně soukané příze do přaden. Teprve později se z názvu stalo pejorativní pojmenování pro člověka, který vše pomotá a poplete. (sator)

Reklama

Reklama