Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď Nemci vpochodujú do Prahy, vynálezca Dr. Bomasch uteká do Anglicka. Jeho dcéra Anna utečie z väzenia, aby sa k nemu pripojila, ale gestapu sa podarí chytiť ju a odniesť späť do Berlína. Keď je vojna už na obzore, britská tajná služba vysiela agenta Gusa Benneta v roli vedúceho nemeckého armádneho dôstojníka. Jeho trik spočíva v tom, že predstiera záujem o Annu pre "nemeckú vec". (bjjoba)

(více)

Recenze (10)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zbytečný komukoliv doporučovat, stejně se na to nejspíš nikdy nepodíváte, a už vůbec ne záměrně. Ale pro mě to bylo v pozitivním slova smyslu nečekané překvapení a výborně jsem se u toho bavil. Do toho fakt, že se celý děj tohoto britského filmu točil kolem ústřední dvojice z Prahy - to nás přece musí hřát - byť byli Bomaschovi nositeli příjmení, s jakým se na našem území pravděpodobně nikdy nikdo nesetká. Zpětně musím myslet na to, jak rychle dokázali filmaři rozklíčovat specifika chování německých důstojníků a vůbec hierarchii a vztahy v jejich armádě. Díky tomu byla ta ironie tak trefná. Ještě se zmíním o závěrečném gestu hlavního hrdiny v poslední scéně na lanovce. Vteřinová záležitost, která tento film dokonale vyšperkovala. Jemný, nenápadný pohyb, a jakou to udělá parádu. Pro mě hodné zapamatování. Zmíněné gesto i celý film. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Důvod zhlédnutí: Margaret Lockwood, film se odehrává ve vlaku. Dojmy: Jak píše EdaS, nené to druhá Lady Vanishes, k leccos schází a místy přebývá naivita scénáře, ale koukatelný je dobře a hezky odlehčuje vážné téma náznaky humoru. Navíc mám rád filmy točící se kolem útěku a plánování. A taky je sympatické, že se částečně odehrává v Československu. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasický vojnový triler, ktorý je v závere ozvláštnený dobrodružným napätím. Škoda, že samotná jazda vlakom je uskutočnená až v záverečnej tretine, hoci názov vypovedá, že sa dej bude vo vlaku odohrávať prakticky celý čas. Mladý Rex Harrison i jeho fešná filmová partnerka sú v pohode, rovnako ako ich vyvíjajúci sa vzťah. Typicky britské humorné prvky či hlášky obstojne pobavia, aj keď na takýto druh filmu by si ich pýtalo trochu menej. Možno si to pýtalo trochu viac atmosféry, trochu viac akcie, ale vzhľadom na dobu i krajinu vzniku, by sme chceli asi príliš. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se zbytečně moc. Není to druhá Lady Vanishes, jak si tvůrci zjevně přáli, zdaleka se to nepřibližuje ani Reedově pozdějšímu masterpiecu Třetí muž. Nedůvěryhodná propagandistická fraška bez pořádného napětí (ale závěr na lanovce docela ušel), humoru (komická dvojka Charters - Caldicott z Lady má zbytečně moc prostoru) a šťávy. Ale na druhou stranu kolik anglických filmů s českou hrdinkou (s krásným českým jménem Anna Bomasch) znáte? P.S. O pět let později z pěkné filmové kopie to vidím jinak, o dost pozitivněji. Příjemně svižná a zábavná thrillerová komedie. I ti dva angličtí joudové mi přijdou docela vtipní. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama