Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už po několikáté dokazuje, že je pouhým rutinérem, jehož Training day byl asi režijní vrchol. A návrat do stejného žánru se mu vůbec nepovedl. Jeho režie je nevýrazná a ničím nezaujme. Film se vleče hooodně pomalým tempem a scénář je nezajímavý. Z dějových linek mě zaujala vlastně jenom ta okolo Dona Cheadla, ostatní mi přišli až moc předvídatelné a docela i zbytečné. Pochvalu si tak zaslouží pouze do jednoho výborní herci. Ti ale sami výborný film neudělají. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, první gradující scény přicházejí asi po 90 minutách, stojí rozhodně za to, ale ... Tempo není nikterak zběsilé, Training Day byl trošku z jiného soudku. Přitom nemohu říct že bych se u Brooklyn's Finest nudil. Herecké obsazení k tomuto nedává ani na chvilku příležitost. Líbilo se mi sledování všech tří dějových linií, v nichž každá postava prožívala své problémy. Policejní práce prostě není žádné peříčko. 60% ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle a Wesley Snipes celou dobu kují pikle, Richard Gere se utápí v sebelítosti nad svým nenaplněným životem a doufá, že alespoň v den jeho odchodu do penze konečně udělá něco správného a Ethan Hawke má svou víru ("I don't want God's forgiveness, I want his fucking help!"), kupu dětí a trable. Poměr zastřelených černochů k bělochům v tomto filmu odhadem 25:2. Dvě hodiny jsem doufala, že se dočkám nějakého rozuzlení, bohužel marně. Jde jen o střípky z života pár brooklynských policajtů, které jsou někdy sice hodně drsné, ale celkově bohužel nedrží pohromadě. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kriminálna mini-mozaika príbehov mužov v uniformách z Brooklynu, ktoré vlastne spolu ani nesúvisia a hoci sa nedá označiť za sklamanie, aj napriek solídnej réžii nezanechá snáď s výnimkou záveru na divákovi žiadny výrazný otlačok. Don Cheadle a Ethan Hawke síce tradične nesklamali a minimálne vo výkone Wesleyho Snipesa, ktorý dokazuje, že má na viac ako na videokariéru ponúka Brooklyn's Finest aj niečo navyše. Na špičku v žánri to však, bohužiaľ, nestačí. 70% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Fuqua umí točit filmy, tentokrát jsem si pustil z jeho tvorby tuto solidní žánrovou detektivku, která sice nemá čím překvapit, ale jede na zajetém systému, kde se nedá nic v zásadě zkazit. Příběh je rozdělen na tři linie, kde pojednává o jednotlivých hrdinech. Nejlepší byla asi linie s Donem Cheadlem, který coby infiltrovaný policista má přivést gangstera Snipese ke spravedlnosti, ale jak tomu tak bývá, tak čím dál tím více mu přirůstá srdce k gangu, že ani už časem neví, kdo doopravdy je a co je jeho úkol. Cheadle je skvělý herec, své zkušenosti zde dokázal naplno zužitkovat. Část s Gerem mi přišla asi nejslabší, protože nenabídla nikterak zajímavou zápletku. Nebyla špatná, ale já bych docela dost věcí změnil. Hawke se svými rodinnými problémy a chtíčem ukrást peníze drogovým dealerům podal impozantní výkon. Zde bylo jasné, že dobře to s ním skončit nemůže. Líbilo se mi, jak se na konci všechny tři příběhy spojily a hlavní protagonisté se sešli v jednom baráku. Závěr byl dost hutný, krví a mrtvolami se nešetřilo, holt došlo i na hlavní hrdiny. Film měl nějaké nedostatky, ale v rámci žánru pořád nadprůměrný produkt. Za mě dávám 74 % ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama