Reklama

Reklama

Discovery Atlas: Čína, jak ji neznáte

(TV film)
USA, 2007, 102 min

Kamera:

Lee Pulbrook

Hrají:

James Spader, Erik Thompson (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Jak se žije v zemi, která udělala tak nevídaný skok do budoucnosti. Je to země s prastarou kulturou, opírající se o zvláštní zvyky a rituály, proslavená památkami, dodnes objevovaná ve své tisícileté zachovalé kráse. Země s největším počtem obyvatel, země, která se vydala na cestu k dosažení vysoké mety - stát se další světovou supervelmocí. Autoři dokumentu nabízejí příběh o nejrychleji se rozvíjející zemi naší planety, o snech jejích obyvatel a jejich motivaci, o jejich osobních bojích a vítězstvích. Příběh o největších přeměnách naší současnosti, příběh o lidech, kteří je prožívají. Příběh o životě za Velkou zdí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Audrey.H 

všechny recenze uživatele

za ty pěkné obrázky je tam ta hvězdička...ale takovou snůšku blábolů jsem už dlouho neviděla...jak ty Číňanky celé usměvavé a upravené vyprávějí o svém štěstí, že můžou pracovat od 5 od rána do 9 do večera a za to mají konečně trochu co jíst - to mě dostalo...neříkám, že je tam všechno zle, ale opravdu to vypadá, že si to všemocná čínská vláda objednala a dobře zaplatila...jsou to stejné stihomamy jako byly o Rusku za "našeho" komunismu... ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Dost mizerný dokument. Z historie se nedozvíte prakticky nic, a když už něco, tak dost zavádějící informace. Taky nechápu, jak v dokumentu o Číně jde nezmínit čaj, hedvábí a porcelán. Souhlasím s ostatními komentátory, že dokument vypadá jako "dělaný na objednávku". Lidé se v Číně vlastně mají moc dobře a žádné problémy nejsou. V dokumentu jsou dávána nejvíc na odiv moderní města jako Peking, Šanghaj a okrajově Hong Kong. Z tradice tu nedostaneme skoro nic. Lepší jsou dokumenty z ČT 1 Cestománie. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama