Reklama

Reklama

Gin'iro no season

  • Japonsko 銀色のシーズン (více)
všechny plakáty

Recenze (3)

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokud přijede spanilá Rena Tanaka někam mezi chlapy, obvykle tam nezůstane kámen na kameni... V Silver Season je situace krapet odlišná, jelikož se nejedná o bláznivinu typu Drugstore Girl, ale z větší části o sportovní drama, jehož režisér Hasumi se nevzdal zavedených tvůrčích postupů, zmámých od jeho nejlepšího filmu Umizaru. A to nejen v romantické rovině. Takže nám třeba budou oční rohovky vypalovat kamerové oblety a nájezdy na freestyle lyžaře zdolávající zasněžený horský sráz a našim zvukovodům lahodit hymnický hudební doprovod. Úvod nesoucí se v tomto stylu je vůbec vrcholem filmu. V nesportovních pasážích režisér občas tápe, ale s přispěním krásné Reny, pod jejímž milým pohledem tají i ty pomyslné ledy, se mu daří snímek vybalancovat na příjemnou zimní oddechovku. Za zmínku stojí také triková spoluúčast známého japonského studia ROBOT. 7/10 PS: Nedoporučoval bych se řídit nízkým ratingem na IMDb, který je dost mimo skutečnou kvalitu filmu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tombac to vystihl přesně, kromě hymnického motivu v orchestrálním provedení je tu jedna supr rocková skladba, krásně provedené sportovní scény, doporučuji zhlédnout nepovedené záběry, uvidíte jak se všichni nadřeli. Film je našlapaný adrenalinem, ale i uvolněnými lehce komickými momenty, kromě toho se v závěru z toho vytřískají i celkem silné emoce, Rena Tanaka tu září, ačkoliv zde hraje spíše minimalisticky, civilně, aby příliš nevyčnívala, dokáže strhnout pozornost na sebe naprosto nenásilně (a to většinou hraje role úplně opačné). U tohoto filmu si s chutí dám reprízu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Místy naprosto skvělé, místy naprosto nudné. Čekal jsem také kapku větší zabývání se vedlejšími postavami, ale s odstupem času z filmu převládá dobrý pocit. Pro fanoušky japonských/sportovních filmů stojí za zvážení. ()

Reklama

Reklama