Reklama

Reklama

Jekyll & Hyde

(divadelní záznam)
  • USA Jekyll & Hyde: The Musical
USA, 2001, 135 min

Režie:

Don Roy King

Předloha:

Leslie Bricusse (kniha)

David Hasselhoff v hlavní roli broadwayského muzikálu. Tajuplný příběh o vědci, který na oltář vědy položí oběť nejvyšší – vlastní identitu, fascinoval veřejnost už od dob svého vzniku. V roce 1886 vydal Robert Louis Stevenson novelu Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda, který byl už šestnáct let nato poprvé zfilmován. Sto let po prvním vydání se začalo mluvit o muzikálu, vznikly první písně, ale premiéra se uskutečnila na Broadwayi až v roce 1997. Hudbu napsal Frank Wildhorn, libreto Leslie Bricusse. K nejslavnějším představitelům hlavní role patřil David Hasselhoff, jehož televizní diváci na celém světě znají jako Mitche Buchannona ze seriálu Pobřežní hlídka. Záznam, který dnes uvidíte, pochází z roku 2001. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

hans500 

všechny recenze uživatele

Muzikál Jekyll & Hyde patří k výborným muzikálovým kusům, nedá se prakticky nic vytknout, hudba Franka Wildhorna je vynikající a perfektní jsou i texty Leslieho Bricusseho. Jediná výtka k tomuto živému záznamu z Broadwaye směřuje na Davida Hasselhoffa, který sice není nejhorší, nicméně místy přehrává opravdu moc a ani jeho zpěv nepatří k těm nejlepším (ale špatný není a snaží se). Coleen Sexton a Andrea Rivette bez výhrad. Být záznam s některým z ostatních představitelů hlavní dvojrole (např. Colm Wilkinson, Robert Cuccioli nebo Anthony Warlow, u nás Daniel Hůlka a Marian Vojtko) bylo by to zcela jistě lepší, i tak ovšem za 5*. ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Navzdory Davidovi nemůžu jinak:-) Dokonalé! - Nicméně uznávám, že tady jde stranou veškerá objektivita a projevuje se, že je to jeden z mých nejoblíbenějších muzikálů, zbožňuju tuhle hudbu! Proto dávám plný počet, ačkoli se podivuji, je-li David herec nebo zpěvák, neboť hrát neumí a se zpěvem to též není valné... Copak Broadway nemá na víc...?:-( Škoda... Nicméně tady porušuji všechna pravidla a dávám přes všechno 5. Je to srdeční záležitost... A ani David mi ji nemůže zkazit:-) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální mistrovské dílo, vybroušený klenot mezi muzikály a asi to nejlepší, co jsem v tomhle žánru viděl. Strhující ztvárnění klasického (a mnou velmi oblíbeného) příběhu s naprosto fantastickou atmosférou a velkými muzikálovými peckami - miluju písničku This is the moment, ale i další stojí za poslech, třeba Edward Hyde. A ty navíc vyplňuje ještě nádherná hudba a poslouchat to je ohromná raodst. Skvěle ztvárněné vraždy a detektivní část, nic veselého tady nenajdete - všechny songy jsou ne zrovna veselé a finále tomu ještě nasadí korunu. Jedinou nevýhodou, která by možná mohla odradit, je David Hasselhoff v hlavní (dvoj)roli. Ze začátku sice působil směšně, dělal podivný ksichty a naprosto mi zkazil "ten moment" a jeho taneční kreace také působily zvláštně a místy komicky, ale potom, co se proměnil na Hyda se do toho zatraceně opřel a nakonec byl ze všech nejlepší a já ho v té roli zbožňuju a tiše závidím, kam se dostal "z pláže a od mluvícího auta." A i přes délku dvě a čtvrt hodiny tam není jediný nudný moment. Prostě mistrovské dílo, opravdu geniální záležitost, kterou musíte milovat. Tohle chci někdy vidět na živo, neboť je to opravdu úžasná podívaná. 100%. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Co rozhodně stojí za zmínku je hudba a texty- možná že si záznam podruhé nepustím, ale soundtrack teda rozhodně chci. Jinak potvrzuji to, co všichni- že David Hasselhof se z role adorovaného záchranáře vyšvihl pěkně vysoko. Dosud jsem ho pořádně hrát neviděla; protože všechno, v čem se objeví, stojí za starou belu a dělá si tam prdel sám ze sebe, i z diváků. Zde se dostane i na nějaké hraní, ačkoli grimasy jeho přeliftingovaného obličeje místy stále působí komicky. Po pěvecké stránce je to také vzestup; na druhou stranu, jeho "huga-čaga" je pomyslné dno, takže odtud se dá jedině stoupat. Ve srovnání s ostatními herci a pěvci mi ale na pódiu stále připadal jako slon v porcelánu, a z fleku mne napadne pět jiných, klidně také seriálových herců, které bych si v roli Jekylla a Hydea dokázala představit lépe. Na plavčíka a záchranáře je to úctyhodný výkon. Ale Hasselhof podle mě nemá na Brodwayi co dělat. ()

bambiz 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání - muzikál mi přišel co se týče hudby a libreta velmi průměrný, tradiční v tom horším slova smyslu, bez nápadu, který bych si pamatovala. David nakonec nebyl až tak špatný, jak jsem se obávala (je pravda, že záznam je už 17 let starý, takže tenkrát měl ještě o dost víc energie, než by měl v dnešních dnech.). Dívat se na to dalo, ale pamatovat si nebudu nic. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama