Reklama

Reklama

Recenze (6)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pocta výrazně kratší, než bych si přál, přesto tomu musíme vzít zavděk. A copak že to tu máme? Smrt, jakožto jeden z ústředních motivů, psaní, které je vybroušené do dokonalosti, obsazení tak přesné, že to lépe ani nešlo, postavy tak skutečné, že v seriálu snadno identifikujeme sami sebe, vzhled, který je tak civilní, že člověku nepřijde, že co sleduje, není skutečné, nejoblíbenější momenty hlavních aktérů, a všechno končí. Končí Six Feet Under, končí nejlepší seriál všech dob. A proto, i když je ta pocta tak krátká, díky za ní. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Six Feet Under je výjimečným kouskem seriálové tvorby a to nejen posledních let, nýbrž celkově. Inteligentně, vkusně a trefně se pere se všemi problémy a zvláštnostmi postmoderní společnosti, vyobrazení života a smrti je tak lidské, přirozené a věrohodné, že člověk občas zapomíná, že sleduje jen seriál. Stvořit něco tak velkého a přitom minimalistického, působivého a přitom obyčejného vyžaduje od tvůrců, aby se do seriálového světa ponořili na sto procent a vložili do něj kus sebe - tento dokument to jen potvrzuje. Lidé podílející se na tvorbě seriálu o něm mluví v podstatě se stejným nadšením a obdivem, jaký k Six Feet Under chovám já, proto se In Memoriam sleduje velmi příjemně s nádechem nostalgie, byť je to stále jen dokument ala film o filmu... 8/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

There is an indelible imprint of the time that I have been fortunate enough to spend with the [other] people in this cast that is very special and very dear. Kvalitně je to standardní DVD featuretka, do světa díru neudělá, zaměřuje se čistě na dění seriálu, nesleduje soudobé dění v televizi, nedívá se ani dozadu za seriál ani vpřed do budoucnosti. Perspektiva je pouze z pohledu štábu a herců. Kromě pár BTS záběrů prakticky žádná nová stopáž. Daleko víc by mě zajímal In Memoriam natočený v dnešní době - jaký dopad nakonec seriál měl v celosvětovém měřítku, jak moc jsme se posunuli, co se týče faux pas věcí ukazovaných v televizi. Anebo jen z legrace přetočit závěr seriálu, koneckonců už nám zbývá (v době psaní textu) jen 6 let do prvního z medailonků. Takhle je to trochu delší "listicle", kterých jsou na internetu mraky, tenhle má tu výhodu, že je posvěcen zainteresovanými postavami. Jako vzpomínkové video to však účel splnilo. ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Důstojné (i když poněkud krátké) rozloučení s tím nejlepším co nám televizní tvorba může nabídnout, bylo vidět, že v každém ze zůčastněných seriál něco zanechal. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Když mě rozbrečí 50 minut mluvení o seriálu, nemohu dát jinak než plný počet hvězdiček. Tenhle dokument ukazuje, jak skvělý SFU je a jaký dopad měl nejen na diváky ale i na lidi, kteří se podíleli na jeho tvorbě. A já si asi SFU brzo zopakuju. Po třetí. ()

Bytchaz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to trošku delší, ale to je asi jediná výtka, kterou k tomu mam. Jinak je to perfektní film o filmu, předevšim díky obrovskýmu nadšení všech zúčastněnejch. Vidět herce, jak se čas od času neuhlídá a mluví o svý postavě v první osobě, je krásnej příklad toho, že všichni, kdo se na tomhle vyjímečnym seriálu podíleli, ho bezmezně milovali a moc dobře věděli, jak je skvělej. A já už to vim taky. ()

Reklama

Reklama