Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

movieband 

všechny recenze uživatele

Má to dobrou animaci, perfektní soundtrack, sympatické postavy (začínám uznávat Flashe), ale v tom ději sem se občas, díky jeho nakouskovanosti ztrácel. Atmosféra je taky dost hutná. 60. léta v Americe, asi nebyla zrovna ta nejlepší. Američani viděli nepřítele všude, kdo měl na sobě červenou barvu byl komunista. A superhrdinové byly pro Američany nežádoucí. Je to vcelku solidní záležitost a dobré vtažení do světa DC comics. 68% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nejde o to, kedy zomrieš, ale ako.“ Komiks poznám a celkom sa mi páčil, hoci srdcovka to nebola. Film sa mi páčil viac a to napriek tomu, že vynechal moju možno najobľúbenejšiu pasáž z komiksu a to dlhý pobyt na skvelom ostrove dinosaurov (o ktorom je tu len letmá zmienka). Filmové kreslené spracovanie ide rýchlejšie k veci, je konzistentnejšie a prehľadnejšie a ku koncu, kedy sa jednotliví hrdinovia konečne začnú dávať do jedného tímu, príjemne mrazí. Pobavila ma predstava, ako by to vyzeralo, ak by herci, ktorí dabovali, tieto postavy hrali v hranej verzii. Xena ako Wonder Woman, Neil Patrick Harris ako Flash, David Boreanaz ako Green Lantnern, Jeremy Sisto ako Batman, Kyle MacLachlan ako Superman... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi potěšující (stejně jako u Ultimate Avengers) je, že si tvůrci mohou dovolit mnohem odvážnější a ultimátnější námět - mimozemšťani by zřejmě v AAA hrané verzi neprošli. Je bohužel nutné, abyste měli základní ponětí o DC universu (ne pouze z filmů - můj případ), protože pouze se znalostí Batmana a Supermana, hlavně na začátku, nevystačíte. Perfektní je atmosféra 50. let a studené války a vůbec syrovost, kterou jsem rozhodně nečekal. 70 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jasně, Avengers to nejsou, ale to nic nemění na tom, že tihle borci z DC Comics jsou prostě...borci. Batman, Superman, Wonder Woman, Flash nebo Green Lantern mi zaručili příjemnou zábavu, na kterou občas odkazuje TBBT. Je to příjemný, akcí nabitý animák, který divákům nejprve představí všechny hlavní superhrdiny a pak nabídne i příjemnou zápletku. Překvapil mě dabing takových hvězd jako Neila Patricka Harrise, Davida Boreanaze nebo Brooke Shields. Pro fandy komiksů a Ligy spravedlivých jistě zážitek, te´d to chce jenom hraý film. 80% pro mě. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začátek člověka naláká (líbil se mě ten záběr na vývoj zbraní po současnost něco podobné bylo i v Noeovi) , ale pak to jde totálně do kopru. Flashův origin mě vůbec nebere a Martian Manhuntera je zde jen načrtnut. Následně se 3/4 filmu nic neděje, aby se nakonec všichni postavily čemusi. Ten konec to zachránil 40 procent většina postav je tam totálně zbytečných (Wonder Woman a její feministické sračky o tom, že za všechny války můžou muži, Robin, Aquaman). Z těch dílů Ligy Spravedlivých nejslabší počin. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)

Reklama

Reklama