Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Příběh od počátku založený na smrti blízkého s úmyslem citově vydírat diváka na mě působí jako by chtěl chytit dech. K tomu přičtu neustálý nátlak ze strany frackovitého spratka (potřeboval vyfuckovat jak sůl), pofiderné herectví všech zúčastněných, komplikovaná komunikace v rukavičkách asi aby byla splněna časová limitní kvóta, což jsou důvody proč tak nízké hodnocení. Ovšem fanoušci Natálie si jistě přijdou na své v podobě nekonečna detailních záběrů na její vnady zepředu, zezadu, zboku, shora atd. atd., což poněkud zavání balastem a blamáží. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Nejsou to úplný čtyři, ale jo... nebudu suchar. Love and Other Impossible Pursuits je snímek, který třebas není silný v jednotlivých fázích děje, nicméně jako celek stojí za zamyšlení. V životě se může udít spoustu nečekaných kratochvílí a jen ti silní a s odhodláním jim můžou naplno čelit vstříc svému štěstí. Film takhle patetický rozhodně není, nejde ani o přehnané drama, spíš takový vhled do jedné životní události, situace, období, které podává poměrně věrohodně. Příjemně zapůsobili také mladík Charlie Tahan a samozřejmě moje jedinečná Natalie. Vlastně nad tím obsahem i přemýšlím, takže svoji roli tenhle film splnil. (75 %) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pomalý a posmutnělý snímek, kde se toho moc neděje. Soustředí se hlavně na pocity hlavních hrdinů. Rozčilovalo mě, jak se skoro nikdo nestaral o toho malého kluka, který přišel o rodinu, musel si zvyknout na macechu i na smrt nevlastní sestry a všichni ho v tom nechali plavat a sobecky řešili jen sami sebe. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně smutné rodinné povídání ze života o malé dívce, která se tak nějak plácá ve svém smutném životě.. Za spoustu věcí si může sama a spousta věcí ji nevyšla a potkala jí i obrovská životní nespravedlivost.. O tom, jak je těžké být druhou ženou, mladou nevlastní matkou a zklamanou dcerou.. Další role skvělá role Portmenky, která (klasicky) uroní slzu.. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Uslzená šachová partie, kde chvílemi spolu a chvílemi proti sobě hrají manžel, manželka, exmanželka, dítě a mrtvé dítě. Natalie Portman má po většinu stopáže na krajíčku, Lisa Kudrow je nehezky stárnoucí hysterická krkna, Scott Cohen mezi nimi bezradně tápe jako člověk, co se ztratil v lese a GPSku mu právě sežral medvěd, a Charlie Tahan je typické filmové dítě z čeledi otravných. Výsledkem je melodrama, kterému se nedá nic závažného vytknout, ale které není důvod vidět podruhé. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)

Reklama

Reklama