Reklama

Reklama

V roce 1859 postihne město Ellensford mor. Obyvatelé netuší, že ho vyvolal Henry Bartlett, který touží stát se soudcem a město vést. Protože ovládá magii, obyvatelé ho zvolí a požádají, aby je moru zbavil. Díky jeho znalostem magie mor zmizí, ale v blízkém lese se objeví Obr lidožrout, který si každoročně v den zimního slunovratu žádá oběť. Oběť označuje svitem krystalu sám Henry. Město ohraničené kameny ustrne v čase, nikdo nestárne, ani neumírá, Henry našel recept na svůj věčný život. Píše se současnost a lesem procházejí Terry s Leah a Mike s Jessikou. Terryho město ztracené v čase láká a chce ho najít. Naneštěstí si zlomí kotník a Mike s Jessikou se vydají hledat pomoc. Terryho i Leah v lese mezitím Obr zabije. Mike s Jessikou dojdou až k nápisu Město uzavřeno, překročí jej a dostanou se do Ellensfordu právě v okamžiku, kdy Henryho krystal označí jako další oběť Stephena Chandlera. Henryho dcera Hope nechce, aby se obětí stal právě Stephen. Henry objeví Mikea a Jessiku a uvrhne je za mříže, kde je i čekající Stephen.  Stephen jim vypráví o kletbě. Hope chce Stephena zachránit, jde za Franklinem, který dřív býval soudcem, a žádá ho, aby lidi vedl proti Obrovi. Henry mezitím rozhodne, že místo Stephena nabídne Obrovi příchozího Mikea. Hope se Stephenem a Jessikou ho osvobodí z řetězů  a odvedou ho do lesa. Utečou za hranici, kterou Obr nemůže překročit. Stephen však zahyne. Hope obviní otce, najde jeho knihu magie a chce se pokusit zrušit kletbu. Henryho Obr také zničí... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Zapadlá vesnice kdesi v lese, mladí turisté tam snad zabloudivší a jakási potvora vraždící vše živé. Jedná se o tak kýčovitý film, že je ztráta času sledovat už počáteční titulky. Obr je zavřený v lese v nějaké díře obyčejnými dřevěnými dvířky, což je s podivem, že na to, jakou později ukázal sílu, je prostě nerozmlátil. Jeden z mladíků, a taky jak jinak, je prostě otevřel a hned na to smrtelně doplatil. Obr je jen o dvě hlavy větší a pohybujíce se tak neobratně, že je nepochopitelné, že mu za prvé nikdo nedokáže uniknout a za druhé, že ho už dávno nikdo nezabil. No jo, ale kdo? Vesničané z něj mají strach a proto mu pravidelně mu nosí oběti. Ale proč, když byl zavřený? A to se mi už nechce ani zmiňovat fakt, že někteří umějí i čarovat, což je ve finále nakonec využito. Proč už ne dřív? Každých pět minut snímku vzniká údiv nad nelogičností téměř každé scény. Zkrátka se jedná o tak špatný film, že tohle vytvořit jako svou studijní práci někde na filmové škole, okamžitě by všichni museli s ostudou skončit. Ne, tohle opravdu ne. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Kvalita? Žádná. Herci moc nehrají a to speciálně hlavní postavy, které jsou tak nesympatické, že jsem nestvůře držel palce, co to šlo. Příběh není až tak úplně špatný, respektive jsem překousl spoustu klišé a jednoduchosti, kterou jsem čekal a přeci jen jsem se bavil slušně, jenže se ke konci snaží zamotávat a dělat složitějším, což mu jde více než mizerně. A pak přijde na řadu to hlavní - Ogr! Do háje! Z odpadu se rázem stávají dvě hvězdy, protože Ogr je k smíchu jako skoro nic. Scéna, kdy Ogr prohledává baráky je jako ze starších počítačových her. Je to gumový Shrek nabarvený na modro a styl jakým zabíjí je opravdu podivuhodný. Abych se lépe vyjádřil - podivuhodné jsou způsoby jakým je ogří zabíjení natočeno. Je to šílené, ale pobavíte se. Na každý film, který zde chytá šílené hodnocení se těším a tím spíš pokud je tam masožravá obluda jakékoliv podoby, asi mi začíná z filmů hrabat. ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Tak trochu rozporuplný film.V jednu chvíly solidní průměr a v jednu naprostá kravina.Některé momenty jsou otřesné,ale některé zas stojí za podívaní.Nebudu tady vypisovat ani ty dobré ani ty špatné jediné co napíšu je,že Ogre neni klasickej film je na něm vidět to,že je to TV film.Rozhodně by mu slušel větší rozpočet.Dam slabé 2*,protože jsem se během sledování nenudil.Dobré scény jsem zkouknul a ty špatné většinou s usměvem přešel. 31% ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Ten film není úplně nejhorší, i když je to ohraná pohádka. Parta nevyřáděných nadšenců si vyjde na výlet, ale zhatí jim ho ohromný netvor který půlku z nich zadupe... Film ve mě ale zanechal stopu příjemnosti, sice ne v těch efektech, ale v tom že jsem se takovým filmům spíše vyhýbal a když jsem spatřil tento film nebyl jsem zklamán. Ale i tak to není žádná špica. 5/10 ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové béčko, co bylo špatné prakticky po všech směrech. Obr vypadal příšerně, scénář haproval a film mi připadal, že místy moc nevěděl co vlastně chce- jestli nějaký mystický horor, který vám nahání mráz po zádech nebo akční biják, kde pobíhá parta mladých výrostků co honí obra a ten zase nahání hrůzu místním obyvatelům. Základní příběh mi ale zase tak špatný nepřipadal. Kdyby se doladily detaily a hluchá místa v ději, mohl to být slušný sci-fi horor (samozřejmě za předpokladu, že rozpočet by se mnohonásobně zvedl). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama