Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojice mistrů asijské kinematografie spojila své síly a natočila dokonalý nadpřirozený thriller. Režie americké verze japonského hororu Hidea Nakaty (Ring, Ring 2, Temná voda) se ujal proslulý Fruit Chan (Gaau ji, Sseuri... monseuteo), za kamerou stál vizionář Hang-Sang Poon (Kung-fu mela a Obávaný bojovník) a speciální efekty pocházejí z dílny Creature FX (300: Bitva u Thermopyl a Já, legenda). Nedívej se nahoru vypráví děsivý příběh režiséra Marcuse Reeda, který se rozhodl natočit remake prokletého hororu. Brzy po začátku natáčení se ale na filmovém materiálu objevuje rozmazaný obraz podivné postavy a samotného režiséra přepadají zlověstné vize. Natáčení filmu ohrožuje jedna tajemná událost za druhou a Marcus v sobě začíná pociťovat zuřivou nadpřirozenou touhu po nových obětech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

X-krát spracovaná téma rómskeho "počarovania " v ktorom je možné skoro všetko , vrátane zmŕtvychvstatnia , prevtelenia , či folklórneho špiritizmu - celé to vyvolané stádovitým vidieckym " zavrhnutím " - tak to je téma potencionálne hodná spracovania skúseným rejžom . No na vymaľovanie peripetií režiséra , ktorý celú tu kalváriu postupného zbavovania sa zmyslov a smrteľných náhod počas filmovania takejto témy, chce vrhnúť na plátno ...to potrebuje viac talentu , akým disponoval Fruit. Špekulatívna účasť Eliho , dávala nádej na prízemne krvavé spracovanie , zbavené režisérskych ambícií. Nestalo sa. Ja som sa ale nenudila , spracovanie Mi pripadalo filmovo umiernené a celkový dojem Mi spríjemnil večer. Seriózna 3ka. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl bych alespoň napsat, že film měl něčím našlápnuto k tomu, aby nebyl úplnou sračkou, ale bohužel. Už sám námět na téma cikánské kletby a prokletého filmu je natolik provařený, že by se ho musel chopit žánrový mistr, aby z toho něco bylo. A to Fruit Chan není. Absolutní absence všeho, co dělá horor hororem, neskutečně špatní herci a zmatená režie. Nakatův originál jsem neviděl, ale vzhledem k jeho tvorbě si ho dokážu celkem živě představit, takže se odvážím říci, že tohle je jeden z nejhorších remaků vůbec. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lecos, ale to jsem dostal byla hrůza a nuda. Filmaři jedou někam do Rumunska točit remake filmu , který nebyl ještě v němé éře dotočen. Už sám námět a děj mě strašně nebaví, nemám rád filmy v níž se natáčí náký film. Za zmínku stojí pár nápaditých vražd či rodící scéna, ale to je to jediný co to zachránilo od odpadu. Herci děsný děj ještě horší , takovýhle horory ať se radši netočí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Talentovaný, avšak pološílený režisér trpící podivnými halucinacemi přijíždí se svým štábem natáčet do starého studia v Rumunsku jakýsi remake prokletého hororu, který zde jeho slavný předchůdce za záhadných okolností nikdy nedokončil, protože zmizel a film se ztratil. Vyprávěla se v něm legenda o cigánské dívce, kterou ve středověku umučili, protože ji považovali za dáblovo dítě. Její matka totiž podle legendy měla uzavřít dohodu s Dáblem o tom, že její prvorozené dítě se stane jeho nevěstou. Na prokletém místě bude čekat duch mrtvé dívky, mračna much a zlo ožije prostřednictvím filmového materiálu a členy natáčecího štábu začne jednoho po druhém stíhat neštěstí. Námět dodal japonský režisér Hideo Nakata, který je bůhví proč posedlý duchy a mouchami a čínský režisér Fruit Chan svoji hororovou vizi podává trochu zmateným vypravěčským stylem, ale přesto klade důraz na strašidelné nebo poměrně "husté" scény úmrtí. Na začátku se tady mihne Eli Roth v roli prokletého režiséra, roli producenta si střihl Henry Thomas, a i v dalších rolích lze spatřit povědomé herecké tváře. Nejvíc se mně na tomto hororu nelíbila dost nehodící se hudba a mírně přihlouplý rozjezd filmu, kterého se film tak nějak úplně nezbavil. Od hororu však neočekávám intelektuální myšlenku, a nutno dodat, že film nenudil a po vizuální stránce snesl přísné měřítko. 29%? Hm, tak to určitě neodpovídá ani omylem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Předchozí filmy režiséra Fruita Chana mají poměrně dobré hodnocení, já sám jsem se s nimi ale nesetkal, takže nedokážu posoudit, zda-li se opravdu tolik zhoršil, anebo se zde u něj naplno projevil jev, který pracovně nazývám asijský princip (ten spočívá v tom, že daný film zhlédnou zásadně jen fanoušci kinematografie dané geografické oblasti, kteří jej následně zhodnotí přívětivěji, než by jej zhodnotilo ostatní diváctvo - které však film nikdy neuvidí). Don't Look Up totiž za moc nestojí a nevidím jediný důvod, proč jej někomu doporučit. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama