Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podkladem tohoto westernu se stala skutečná událost z roku 1864. Pětitisícové stádo hovězího dobytka, určené pro armádu Unie, se po drzé loupeži tehdy stalo kořistí hladovějících jižanských vojáků. V popředí děje stojí dva odvážní a také tvrdohlaví muži. Uhlazený obchodník Alvarez Kelly (William Holden), který využívá občanské války k vydělávání peněz, a neústupný jižanský plukovník Tom Rossiter (Richard Widmark), urputně bojující za téměř už ztracenou věc Konfederace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Místo označení western by si film Pod kopyty stád zasloužil spíše žánrové vymezení dobrodružný historický film, ale ryze westernové propriety jsou tu k vidění též, zůstaňme tedy přitom. Za stádem dobytčat se tu prohání na svém oři Alvarez Kelly, jehož jméno se poněkud nešťastně vytratilo z českého distribučního názvu filmu, ale on je tmelem slepujícím světy westernu, války Severu proti Jihu a obecnějšího fenoménu hodnot a idejí, za které se vyplatí člověku bojovat. Výlučný svět mužů má svá vlastní pravidla hry, která mají také obecnější rozměr. Westernová klasika, která rozhodně neurazí... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western, který se točí kolem skutečných kovbojů, tedy honáků. Ti se snaží o to, aby se ukradené stádo krav dostalo tam, kam se původně dostat mělo. Sice jsem byl trochu zklamaný z toho, jak byly scény s krávami natočeny, ale tak zase byl to rok 1966. Tematický trochu jiný western a docela mu to slušelo i díky divácky příjemným postavám. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět western ne-western. Je to žánrově spíše historické drama z občanské války se sklony k melodramatu kombinovaný s dobytkářským westernem. Výborný je námět - jižané zajmou honáka obchodníka s dobytkem, aby jim pomohl ukrást seveřanům 2,5 tisíce kusů dobytka. Dmytryk je bohužel celkem nudař, takže to rozmělňuje nudným plánováním a ještě nudnějším milostným tokáním hlavního hrdiny. Přesto si to ty tři hvězdičky zaslouží - Dmytryk nedělá z jižanů zloduchy, nikomu nestraní, zmetci jsou tu na obou stranách. Westernový veterán Widmark si uhraje svůj standart, Holden jako vychcaný obchodník táhne i ty nudnější scény. A závěrečná akce - útok splašeného stáda na hlídaný most nemá chybu. Žádná klasika, ale docela fajn netradiční western. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý a pomalu plynoucí western, který více přípomíná "Velkou Zemi" než westerny Sergia Leoneho nebo Sama Peckinpaha. Charismatický William Holden naštěstí dokáže utáhnout celý film a tak i přes pomalé tempo -v mých očích spíše dobrodružný- film příliš nenudí ale na druhou stranu v něm není nic čím by se stal nezapomenutelným. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý westernový průměr, či spíše drama o manipulaci a násilí v souvislosti s přepravou tisícového stáda krav mezi nepřátelskými armádami. Příznačná je absence jednoznačně kladných postav. Některé sekvence tohoto poněkud zdlouhavého snímku jsou vynikající, zejména proud dobytka válcující americké vojsko. Velmi silné tři hvězdičky, i čtyři by byly odpovídající. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama