Reklama

Reklama

Filosofija noža

  • Rusko Философия ножа (více)
Rusko / USA, 2008, 249 min (Director's Cut: 266 min)

Obsahy(1)

Z veľkej časti dokumentárny film zachytáva fakty a pravdivú históriu japonskej vojensko-lekárskej jednotky 731 od jej sformovania v roku 1937 až do zániku v roku 1945. Dejovou líniou nás prevádza bývalý vojenský lekár a prekladateľ Anatoly Protasov, ktorý bol zároveň očitým svedkom týchto udalostí.
Ďalšiu časť tvorí príbeh z pohľadu mladého japonského dôstojníka a lekárskej sestry, ktorí sa priamo a proti svojej vôli museli zúčastňovať barbarských pokusov na väzňoch. Mladý japonský dôstojník sa zmieta medzi úprimným presvedčením, že slúži vyšším cieľom, a hlbokým súcitom pre uväznené ruské dievčatá. Jeho život je peklo, keď musí vykonávať otrasné pokusy na väzňoch. (Socom)

(více)

Recenze (8)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se včera pohodlně usadil, bylo kolem 20hodiny, těšil jsem se že zkouknu film o jednotce 731. A navíc to bylo dělaný jako dokument. Uběhla jedna hodina. Je 21 hodin a začíná mi pomalu cukat oko. Co to je? rozhovor? Amatérský dokument? No nic sleduju dál, uběhla půlhodina. Dávám pauzu a jdu na záchod a cestou si pročišťuju myšlenky. O 7 minut si sedám zpět do sedačky. A opět dávám Play. Je 22 hodin a já přestávám film vnímat, přijde mi poměrně až moc amatérskej na to aby se vydával za dokument. Uběhla další hodina, zaujala mě scéna donucení sexu, cítil jsem v tom sebeukojení a pocit......osvěžení, že se konečně něco děje. Uběhla další hodina. je půlnoc a já stále koukám na tenhle film, scéna s nějakýma potvorama strkanýma do vagíny mi přišla vtipná a zároven sexy. Nevím co se to semnou děje. Nedokážu myslet. Nevím co si o filmu myslet. Začínají se mi klížit oči, ale zbývá poslední půlhodinka. Po její dokoukání nejsem schopný se zvednout a jít vypnout pc. Usínám....... BTW ten film je blbost:-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Andrey Iskanov nenatočil snímek, který měl jakoukoli valnou hodnotu. Informace, které jsou nám podány, jsou v podstatě shodné s tím, co najdete na Wikipedii. Určitě se na to nedívejte jako na dokument o době a událostech. Ano, to, co je zde prezentováno, se mohlo dít, ale pochybuji, že je to založeno na jakýchkoli výpovědích. Už jen jediný pamětník vypadá nedůvěryhodně. Samotné scény experimentování (rozuměj mučení), jsou pak místy docela slabé a existují filmy, které jsou trikově realističtější a tím i hnusnější. To jen proto, že filmu primárně o hnus a jeho zobrazení šlo. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Někdo něco natočil, nějak sestříhal, zaplatil nějakýho dědka, aby o tom povídal a nazval to dokument. ()

Socom 

všechny recenze uživatele

Naozaj priveľmi dlhý snímok, aj polovica zo skutočného času by bola priveľa. Prihliadnuc na gore scény som nemohol uveriť,že tento film bol vydaný v roku 2008, skôr by som to tipol 20 rokov dozadu. Scény podpriemerné,avšak veľmi nechutné. V kombinácii s naozaj psycho hudbou A. Shevchenka niekedy na nevydržanie. Pre tých, čo chcú vidieť akých zverstiev sú ľudia na sebe schopní páchať odporúčam.Veľa filmov s tematikou jednotky 731 nenájdete a ako spomenul kolega Vishnar, tak práve na toto by ľudia nikdy nemali zabúdať a poučiť sa z toho.6/10 ()

Eeuanmainyaq 

všechny recenze uživatele

Príliš dlhá, ale emocionálne veľmi pôsobivá dramatizácia histórie v americkom štýle. Oceňujem dobový materiál, ktorého nebolo málo, no herecké stvárnenie a celá tá fiktívna časť vôbec, čo vlastne tvorí drvivú väčšinu filmu, bola strašná. Avšak, akokoľvek zbytočné a prehnané mi to prišlo, dokázalo ma to kvalitne znechutiť, čo je zrejme hodnota, ktorú film mal priniesť. ()

Rannveig odpad!

všechny recenze uživatele

Tak je dokument a dokument.... kdyby to bylo jen povídání a archivní materiály, řeknu o.k., ale tady si evidentně někdo ("pan" tvůrce) strašně potřeboval plnit fantasie svých neuvěřitelně odporných choutek. A ne, neuniko mi že má jít o "ilustrační" záběry, ale doprdele, to se dá udělat i amatérsky desetkrát vhodněji - stačí se podívat na zbytek tvorby "pana" umělce a je jasno - a mimochodem, myslím si že sám autor ví o bolesti a utrpení celkem kulový, a v životě se snad ani nepíchl o špendlík - spíš je to "co by si tak sám přál dělat ostatním", je to zřejmé z určitých momentů, kdy evidentně tvůrce nemá ani ponětí o skutečné (fyziologické) reakci na bolestivé podněty atd. Jako zdravotník autora lituji, ale zase si myslím že papírny v jeho kraji zaznamenají zvýšenou poptávku kapesníčků, jakmile si to režisér sám sobě bude doma po večerech opakovaně pouštět. Upřímně lituji, že tenhle výblitek špiní filmovou formu umění a mrzí že i amatérské porno má kvalitnější zpracování. ()

EasternJoe odpad!

všechny recenze uživatele

Je to nechutný, je to brutální, je to bizarní kakofonie šílenství a prvoplánového děsu. "Muži za sluncem" ve srovnání s tímhle vcelku blednou, co se týče stran brutality a krutosti. Vcelku škoda, že o tak potenciálně dobrém a hutném tématu se točí ******, jejichž cílem je jen šokovat, a to do takové míry, že je nelze použít k případné historické osvětě... UPDATE: Nakonec, po delším uvažování, jsem film posunul do odpadu, kam asi zhruba patří. ()

Reklama

Reklama