Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A tak tu máme dalšího pošuka, který se rozhodl udělat u sebe doma ve sklepě svoji vlastní továrnu na děti a to tím, že unese mladé holky a bude je přivádět do jiného stavu. A to by bylo, aby také neunesl i dceru policajta, který půjde okamžitě po něm. Velice známý námět bohužel místy způsobuje předvídavost, ale jinak ten konec opravdu překvapil. Tvůrci se snažili o temnou až mrazivou atmosféru, jenomže to nějak zůstalo na půl cesty. Snaha však je velice znát. John Cusack ve své roli dělá seč může, ale jakoby tomu pořád něco chybělo. Charakter padoucha sice je zajímavý, ale ne zase až tak, že vzbudil v divákovi nenávist. Tempo se drží poklidně a příběh jako takový se zdá být jinak bez chybičky. V konkurenci s obdobnými snímky tedy obstojí, ale bude se spíše držet vzadu. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Určitými aspekty mi to připomnělo film Zmrzlá zem, který jsem viděl den předtím, a ve kterém pro změnu John Cusack hrál vraha prostitutek a kvalitativně se to i stejně pohybuje. Jen u Únosu ten překvapivý závěrečný zvrat jsem vytušil hned asi po dvaceti minutách filmu, a celou dobu jsem si říkal, že snad nejsou tvůrci natolik hloupí a použijí ho, neboť to každému musí být hned jasné, a snad překvapí s něčím originálnějším, ale je vidět, že jiné eso v rukávu neměli. Ale i tak se jedná o jednohubku, co neurazí a poměrně rychle uteče...jen je škoda, že Cusack se stává hercem jednoho výrazu, stejně jako Nicolas Cage, kteří se spolu setkali práve ve zmíněné Zmrzlé zemi. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus velmi pozvolna odvyprávěný příběh. Tak pozvolna, že mi to připadá jako film ze sedmdesátých let, ovšem bez tradiční atmosféry. Závěrečné "překvapivé rozuzlení" na mě působilo jako pěst na oko, čili mě nesedlo a otrávilo mě. No on mě vlastně film otravoval už předtím, takže závěr byl už jen třešnička (spíš bobek) na dortu. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminálka s překvapivým vyvrcholením, které kraluje Dallas Roberts v záporné roli. Z mého pohledu nejzajímavější postavou je ale Kelsey, kterou s přirozeným sexappealem sobě vlastním ztvárnila Jennifer Carpenter. Jennifer je prostě poklad (a hlavní důvod, proč jsem se o film zajímal :-)). Ve filmu se neztratí ani vedle takové veličiny, jakou je John Cusack, byť její postava nedostane zase tolik prostoru, což je určitě škoda. Co se samotného filmu týče, je docela napínavý i temný, i když má poněkud plochý děj a v závěru to maličko logicky drhne, no ale dejme tomu. Celkově jsem měl z filmu ale veskrze kladné pocity. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Čakal som oveľa mysterióznejší thriller ako som dostal, predsa len trailer alebo dokonca i plagát sľubovali oveľa viac. Detektív akosi rýchlo odhaľuje únoscu (vraha) bez štipky originality alebo "mystery" prekvapenia a to ja veľmi rád nemám. Takto sa film odpaľuje do šedého priemeru podobných thrillerov. P.S. Keď si pozriem ksichty J.Cusacka a S.Walger-ovej nechápem ako mohli splodiť tak škaredú dcéru :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)
  • Inšpirované sériovým vrahom Gary M. Heidnikom. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama