Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bill Holden cestou na západ potká Jean Arthur, které se právě začalo dařit v podnikání, jeho touha spatřit na vlastní oči Kalifornii je ale asi silnější než nově nalezená láska.

V roce 1860 směřují na západ nekonečné kolony osadníků. Města tady v Arizoně vznikají spontánně, a také velmi rychle, takže lecčeho je nedostatek, protože zásobování nestačí tempu přistěhovalců. Taková je i situace v Tusconu, ohrožovaném indiány. Phoebe Titus (Jean Arthur) tu vládne železnou ženskou rukou, vždyť město ještě nemá šerifa a v salonu „zvolený“ soudce Bogardus se nechá uplatit flaškou nejlacinější kořalky. Do města přijíždí další osadníci, mezi nimi i Peter Muncie (William Holden) z Missouri. Phoebe, která se rozhodla spojit své síly s kupcem Solem Warnerem (Paul Harvey) a začít do města dovážet zboží, by si Petera ráda najala. Na obchodování ve velkém hodlá zbohatnout, v čemž jí má pomoci i začínající válka mezi Severem a Jihem. Obdobné plány má ovšem i podlý obchodník Lazarus Ward (Porter Hall) podporovaný vychytralým lobbistou Carteretem (Warren William). (dopitak)

(více)

Recenze (7)

Mol 

všechny recenze uživatele

MY HUSBAND TOLD ME HE'D MEET ME HERE! Jean Arthur je vždy příjemně koukatelná a spolu s Holdenem jim to sekne. Záporňáci ve filmu jsou výborní a potěšil i Edgar Buchanan. První střet karavany s indiány, byl na rok 1940 mistrně natočený a závěrečný souboj, kde Phoebe roní slzy, zatím co diktuje nákupní seznam v místním general store, byl emočně zvládnutý na jedničku. COME BACK, PETER MUNCIE! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V předlouhé stopáži, dějinných zvratech a příliš mnoha motivech se tenhle snímek rychle okouká a místy i nudí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příjemný western se skvělou Jean Arthurovou v hlavní roli. Jenom si myslím, že by tomu neškodila kratší délka, alespoň o dvacet minut. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mně tenhle výpravný western dlouhý nepřišel, pořád se v něm něco děje ( viděl jsem ovšem nějaký edit, který má "jen" 116 minut) a s romantikou se to naštěstí nepřehání (vrcholem intimity je scéna, kdy Peter dostane od své milé darem henryovku). Jean Arthur to v Tusconu moc nesluší a ani svatební šaty na tom mnoho nezmění. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama