Reklama

Reklama

Sammyho dobrodružství 3D

  • Česko Sammyho dobrodružství (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mořské želvy Sammyho od jeho narození až do dospělosti. Za svůj život mořské želvy přeplavou tisíce kilometrů, aby se pak v dospělosti vrátily na pláž, kde se narodily. Sledujeme malého Sammyho na jeho úžasné cestě plné dobrodružství s kamarádem Rayem a jeho hledání přítelkyně Shelly. Ústředním motivem je přátelství, odvaha a láska a film zábavnou formou předává dětem poselství o potřebě ochraňovat naší planetu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není to Pixar, ale i tak má tento snímek své kvality. Ze začátku trochu nejisté, kdy zarazí zjevně levnější druh animace, ale časem se zvyšující. Co se mi líbilo, tak doba, v jaké se film odehrával - jinde zasazený do současnosti, zde se pohybující zejména v období konce 60. let a nebojící se vytáhnout i některé reálie, jako je krize okolo války ve Vietnamu. Jinak šlo ale samozřejmě o pohádku soustředící se na želvákovo putování, které nebylo zběsilé a napěchované hláškami, nicméně takové rozvláčnější, soustředící se na atmosféru a hudební podkres skládající se hlavně ze známějších skladeb (např. od Jamese Blunta). Celkově to dalo dohromady pohodový, nenáročný animák, kde i postavy nepostrádaly přímo oceány sympatií a všechno dávalo tak nějak smysl - a to je nejdůležitější. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

"... a tati, jaký to bylo, když se jště v kině nenosily brejle ??? " Bojím se, že podobnou větu jednou uslyším a asi mě bude mrzet, že nutností animovaných filmů budou efekty v podobě honiček, úniků, létajících předmětů atd - vše jen pro ten efekt. Bohužel to nemůže mít jiný dopad na film, než absolutní ztrátu děje. Tenhle film o želvě jménem Sammy se ale snaží, jak může a i přes skoro až nezajímavý děj to působilo velku slušně :) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pěkný animovaný film o roztomilých želvácích s ekologickým poselstvím, který i díky tomuto není jen filmem pro děti, nýbrž i pro dospělé. Je to příběh želváka Sammyho od jeho vylíhnutí, který po celou dobu filmu zažije to, co želvy a nejen želvy zažívají v oceánech. Zkamarádí se s jiným želvákem, společně v klidu plují oceánem v překrásném podmořském světě plném atolů a žerou ledascos. Klidně i medůzy, ale hlavně ne plasty! Mezitím čelí nástrahám, aby i oni nebyli něčí potravou. Poté už ale natrefí na člověka. Nejdříve poznají, co je to ropná havárie, pak sítě rybářů a poté už je Sammy na vše sám. Chvíli je i mazlíčkem lidí, na pláži pozná Hippiesáky a narážky na Vietnam, ale i sladkou vodu s hadem, krokodýlem a pyraněmi. Pozná studené vody Antarktidy, velrybáře a stanici ve stylu Greenpeace. Skutečně je toho spousta, co se dalo do tohoto animovaného filmu vecpat. Krásná podívaná s překrásnou animací. [1884. hodnocení, 86. komentář, 63%] ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejrozporuplnější animák co jsem viděl. U tohoto nevím jak hodnotit abych filmu neuškodil, protože by to byla škoda. Nutno podotknout, že je potřeba přes všechnu nenávist ke 3D tuto verzi vidět. Já osobně proti 3D nic nemám. Musím říct, že 3D tu má svoje opodstatnění a je hodně dobře zpracované a Pixar by mohl jen závidět a začít pracovat na podobném 3D i svých filmu. Nicméně co Pixar zatím nepředvedl na 3D u svých animáčů má navrch co se týče scénářů, režie a zábavnosti jak pro dospělé tak pro ty nejmenší z nás a tady by se mělo pro příště zlepšit belgické studio. Co se týče scénáře a režie padla kosa na kámen. Děj tu není nějak zvlášť zdařilý, a co víc celé to pro dospěláka působí jako propaganda Greenpeace anebo jako ekologická agitka. Nicméně po stránce vizuální nemám, co bych vytknul to 3D je fakt boží. Výborný soundtrack, skvělé hlasové obsazení (český dabing), výprava to vše podráží špatný scénář. Čtyři hvězdy nedám ale animák vřele doporučuju… ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné pokoukáníčko. Akorát se nemůžu zbavit všudypřítomného pocitu, který souvisí s neustálým přehráváním písní určitého interpreta - reklama na CDčko Bruna Marse. Jinak celá ta věc s roztomilými želvičkami byla celkem jímavá spolu se zásahy lidí do přírody a jejich následky. Bohužel tvůrci si s lidskými ksichty moc nepohráli - škoda. Zaujal mě hned počáteční citát vyřčený starým želvákem Sammym: "Lidé, pořád někam spěchají i když nemají kam." ()

Galerie (114)

Zajímavosti (1)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy A Turtle's Tale: Sammy's Adventures či Around the World in 50 Years 3D. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama