Reklama

Reklama

Rabu mai raifu

  • Japonsko ラブ・マイ・ライフ (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Snímek nás vnese do prostředí Japonska, kde na jedné straně můžeme pozorovat tradiční japonské hodnoty a na straně druhé moderní postoje v podobě otců dvou dívek, které se náhodou potkaly na diskotéce a na první pohled to byla láska na celý život. Zatímco jedna z hlavních hrdinek může o všem, co prožívá, hovořit se svými blízkými, druhá z nich se naopak snaží svému otci dokázat, že jako žena neznamená méně než její bratr a touží po stejné váženosti a přijetí. Příběh nám odkrývá comming out jak dívek, tak otce a kamaráda. Ukazuje, jak moc záleží na podpoře rodiny a přátel. Zvítězí tradiční postoje přenášené z generace na generaci nebo láska a sebepřiznání se? (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

U asijských filmů mám někdy problém s určitou naivitou. Například: v tomto filmu je "síla a krása vztahu" vizualizována do podoby potrhlých holek, co běhaj v podkolenkách po městě, poskakujou jak tříletý děcka, drží se za pracky a vypadaj "straašně spokojeně". Nejen, že mi to připadá hloupý, ale hlavně ničemu z toho nevěřím. Na přehršel neuvěřitelných eskapád v ději nehledím, to dejme tomu, i když... - navíc jsem jim tu jejich lásku moc nevěřila, působilo to na mě dost uměle a pořád jsem viděla v pozadí neviditelnou kameru. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi filmy o buzerantech, dělá se mi na zvracení. Filmy o lesbách ještě jakž takž snesu, protože jejich mazlení je pro heterosexuála poměrně výtvarným zážitkem. Tento film je naivní až hrůza. Gay poznal přítelkyni lesbu co chtěla žít rodinným životem. Jejich dcera je tedy taky lesba a proto to žlutý tatínek tak dobře snáší(mě by trefil šlak). No a pak je to jen o odloučení, sobectví a lásce. Film je agitkou pro všechny lesby na světě a návodem jak to všem hrdě sdělit. Musím mu ale přiznat skvělý scénář, kameru, režii i herecké výkony. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně plakátový a v růžových barvách vykreslený návod pro dospívající, kteří zjišťují, že jejich sexuální orientace není ta většinová a nevědí, jak se s tím vyrovnat. Dialogy šustí papírem (možná proto, že jde o adaptaci mangy) a prezentované myšlenky a úvahy mají hloubku poradny z Brava, ale i přesto je snímek jako celek pohodovou a velmi milou romantikou. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hezký holky, roztomilá japonština, ale nijakej děj plný kýče a tvůrčích přeháněk, přesně jak píše lena60, ta otcova hláška byla moc i na mě, to nemohli snad ani myslet vážně a takového chování a slovních obratů bylo na jeden film moc. Mládí, první láska a s tím spojený coming out - na plné čáře vítězí Sugar rush. ()

Zajímavosti (1)

  • Film Love My Life vznikl na motivy stejnojmenného komiksu, tzv. josei mangy (manga určená převážně pro dívky), kterou vytvořil Ebine Yamaji. (Dragoni)

Reklama

Reklama