Reklama

Reklama

Cesta divočinou

  • Austrálie The Earthling (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Shawna (Rick Schroder), který jede do přírody kempovat s rodiči. Zaparkují svůj obytný vůz na kraji útesu uprostřed nádherné přírody. Shawnův otec Ross (Jack Thompson) pošle Shawna nasbírat dřevo na oheň. Sám se rozhodne přeparkovat vůz, jenže omylem sjede z útesu i s Shawnovou matkou Bettinou (Olivia Hamnett). Shawn sleze dolů, aby se přesvědčil, že jsou jeho rodiče opravdu mrtví. V tom se setkává s Patrickem Foleym (William Holden). Ten, po tom, co se dozvěděl, že trpí rakovinou a že umírá, rozhodl se, že se vrátí na místo, kde se narodil. Stojí před rozhodnutím, zda odvézt Shawna do civilizace a přijít tak o své poslední přání. Nakonec se rozhodne Shawna vzít. Učí ho, jak přežít v divočině a vytvoří se mezi nimi velmi silné pouto. Když dorazí na místo, Foley umírá a Shawn je odkázán sám na sebe. (frashmaker)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny film rezisera Petera Collinsa, ktory natocil kulty ako Italian Job 1969 a The Long day Dying 1968. Tieto 3 snimky su suverenne jeho najlepsie filmy. Par slov k filmu/dokumentu. Chvilu trvalo nez som sa do toho dostal, nadhernu prirodu soi mozem uzivat kedykolvek u national Geographic, takze na mna moc nefungovala. Pochopitelne mala zase nieco do seba. Havarka z utesu bola brutalna, fakt silna scena, ktoru doporucujem. Nasledny dej a prezitie v divocine bolo na urovni, len skoda ze niektore filmove sceny uz znacne ohlodal zub casu. Preto sa nijak necudujem ked uzivatel Terva /tento uzivatel evidentne zaviedol miesto filmovej teorie rovno radsej filmovu prax/ dal tomu 3 spunty. Da sa to pochopit. Reziser Collinson po natoceni tohto filmu umrel na rakovinu vo veku 44 rokov : 77 % ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový wildlands film přecpaný záběry divoké přírody a exaltovanými emocemi. Velmi jednoduše by se dal odepsat jako papundeklová pohádka: v každém dalším záběru je více a více zvířat, která by se společně za běžné situace požrala; na každé větvi sedí pečlivě naaranžovaný papoušek nebo lelkoun. Celá tahle hra značně irituje až do chvíle, kdy přistoupíte na možnost, že rozsáhlé přírodní papundeklování není jen snaha vyrobit australskou divočinu, ale že může být zásadním klíčem ke čtení celého filmu. V ten moment se ničím výjimečný příběh stane filozofickou bajkou o cestě do ráje skrze individualismus. Wow. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal až jsem našel. Tento film jsem viděl jako malý a popravdě mi dlouho nedal spát. Když jsem se zaregistroval na csfd, tak byl jednim z prvních, který jsem chtěl ohodnotit, ale bohužel jsem si nepamatoval název. Velice silný příběh o klukovi, který hledá sebe sama po ztrátě rodičů. Učí se přežít v přírodě a respektovat její zákony. Doufám, že tento film ještě někdy uvidím. ()

curunir

všechny recenze uživatele

Tento film som videl veľmi dávno niekoľko krát a vcelku sa mi páčil, avšak dnes po dobe snáď 10 rokov by som si veľmi netrúfal ho ohodnotiť. Príbeh sa odohráva v austrálskych horách, kde sa rodina vyberie na výlet. Po zrútení auta do priepasti prežije iba syn manželov Shawn. Jeho jediným šťastím je, že natrafí na starého muža menom Patrick Foley (legendárny William Holden), ktorý mu ukáže ako prežiť v divočine. Ich putovanie stovky míľ od civilizácie je plné zaujímavých zážitkov a rôznych rád, ktoré starec chlapcovi dáva. Zaujímavosťou je, že film tu uvádzaný pod čudesným názvom Pozemšťan je jeho predposledným filmom a tiež posledným filmom neveľmi známeho režiséra Petera Collinsona. Kedysi bol tento film vysielaný pomerne často, divím sa, že ho tu ešte nikto neohodnotil a myslím si, že by si znova zaslúžil reprízu. Osobne by som ju veľmi uvítal. (1. komentár k filmu) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma ako dobrodružný film, ale dobre obsadená, Holden sa zhostil svojej role skvele. Aj keď tých mudrlantských rád mohlo byť z jeho strany menej, pretože ticho tomuto filmu svedčalo viac. Niektoré rady boli divné - S rybami sa nehovorí, ryby sa chytajú - no neviem, čo by na tom povedali Indiáni. Ten záver sa dal tiež urobiť lepšie. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Krátce po dokončení snímku zemřel režisér Peter Collinson na rakovinu. (Terva)

Reklama

Reklama