Reklama

Reklama

Archiv Stanleyho Kubricka

(TV film)
  • Velká Británie Stanley Kubrick's Boxes

Obsahy(1)

Příběh o legendárním filmovém režisérovi Stanleym Kubrickovi, který po sobě zanechal archiv, jenž je v současné době uložen na Umělecké univerzitě v Londýně.  Filmy Stanleyho Kubrika se staly památnými událostmi - velkolepými, nezapomenutelnými a hojně zkoumanými. S plynoucím časem se však mezery mezi uvedením jeho snímků neustále prodlužovaly a režisér o sobě dával vědět stále méně. Co pro lásku boží dělal? Dva roky po Kubrickově smrti byl novinář Jon Ronson pozván do jeho domu, aby prozkoumal stovky krabic, které legendární filmový režisér nashromáždil během desetiletí, jež strávil v sídle Childwick Manor v hertfordshirském hrabství. Tento fascinující dokument nyní odhaluje příběh o Kubrickovi a jeho archivu, který je v současné době uložen na Umělecké univerzitě v Londýně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Matty 

všechny recenze uživatele

„He was a Shine Man“ Pro mne, velkého obdivovatele čehokoliv se stopovými prvky Kubrickova DNA, bylo toto nadšené a (tudíž) malinko nesystematické přehrabování v krabicích, které po sobě mistr zanechal, velmi dobře stravitelné. Ne stoprocentní, ale stále solidní náhrada za bonusové materiály, vyskytující se na DVD s Kubrickovými filmy minimálně, téměř vůbec. Informace o něm i o jeho snímcích nám tady navíc sdělují dobře artikulující rodilí Britové a dokumentu je tedy snadné porozumět i bez titulků. 80% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nádhera, jako velký obdivovatel a fanda Stanleyho Kubricka, díky kterému jsem se dostal k filmu, mě tenhle dokument absolutně nadchl. Myslel jsem si, že o něm vím všechno. Jenže on po sobě zanechal dům plný krabic, ve kterých je naschromážděn veškerý materiál k projektům, na kterých pracoval. Pokud jste nevěříte, že byl Stanley do svých projektů tak naplno ponořen, tak vás tohle vyvede z vašeho přesvědčení. Kdo by jezdil po celým Londýně a fotil branky k domům nebo obchody s kostýmy. Vše muselo být perfektní a tak musel najít i perfektní místa, aby byl i film perfektní (pokud už jste viděli některé z jeho filmů, tak víte že jsou). Můžete nahlédnout i do jeho dopisů filmovému štábu, kde měl šílené požadavky. Prostě já chci být jako on! Nikdy jsem nevěřil, že mrtvoly posypané vápnem ve filmu Full Metal Jacket mohou být skuteční herci. Normální režisér by se spokojit s figurýnama, jenže Kubrick je Kubrick. :) A jak je zmíněno na konci. Kubrick je režisérem detailů. A z detailů je složen celek. Dokument můžu vřele doporučit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick má miesto medzi mojimi obľúbenými režisérmi navždy rezervované. Obdivujem jeho filmovú tvorbu. Bol to mimoriadne talentovaný perfekcionalista so zmyslom pre detaily. Jeho dielá sú nadčasovou ukážkou režisérskej geniality. Vskutku výnimočný umelec. Preto mi bolo potešením dozviedieť sa niečo viacej o jeho osobnosti z podareného dokumentu "Stanley Kubrick´s Boxes". *** ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý příspěvek do mozaiky dopoznávání života S.Kubricka. Často vysílala - až mě to lezlo na nervy - VIASAT HISTORY.***(17.10.2010) ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Tak co jsme se dozvěděli? Že u Kubricků doma mají fůru krabic, kam si mistr ukládal nápady, fotky a poznámky k filmům a že ty krabice pak odvezli kamsi, aby je studenti mohli studovat. A co z toho? Trochu pocit marnosti a možná snaha vytřískat něco z osobnosti velkého tvůrce... ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Prave jsem dokoukal tenhle skvost, kterty by si urcite zaslouzil jeste delsi satopaz, ano Kubrik byl jiste excentrik, podivin a mozna blazen, ale ktery umelec s velkym U neni ? Nadherna pocta skutecnemu umelci filmu, jdu se na dokument podivat znovu ! ()

predatorjf 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na tento dokument náhodou a musím říct, že po jeho konci jsem se o Kubricka začal zajímat omnohem více... Trošku nastíní jeho život jako režiséra a musím říct, že byl dosti zajímavý. ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný (byť je vidět nižší rozpočet) dokument, který detailně mapuje tajemné Stanleyho krabice. Kubrick byl opravdu výjimečný, a než osvícená umělecká duše byl spíše perfekcionista, dříč a člověk, který si šel tvrdě za svojí vizí. Talent s tímto nemá nic společného. Jeho styl průběhu vývoje díla to pouze dokazuje. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Ako vždy pri životopisných dokumentoch aj tu záleží hodnotenie na vašom vzťahu k umelcovi a jeho dielu. Lebo nezainteresovaný človek z tohto dokumentu nadšený zrejme nebude. Hádajte aký je môj vzťah ku Kubrickovi? :) ()

Reklama

Reklama