Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh lásky amerického válečného korespondenta Marka Elliotta a lékařky euroasijského původu Han Suyin byl natočen v roce 1955 a dodnes patří k jedněm z nejkrásnějších a nejsilnějších hollywoodských milostných snímků. Na pozadí nádherného koloritu Hong Kongu se pragmatický novinář setkává s křehkou a krásnou Han, vdovou žijící jen pro svou práci. Od počátku je jasné, že se v jejich lásce setkávají dvě různé kultury. Milenci se však nedokáží vzdát svého probuzeného citu. Hong Kong se stává útočištěm pro mnoho uprchlíků před blížící se čínsko korejskou válkou. Ta poznamená i život válečného dopisovatele. Romantický snímek zaujme nejen překrásnou kamerou a hudbou, ale i výkony hlavních představitelů Williama Holdena a půvabné Jennifer Jonesové. Film byl v roce 1956 oceněn třemi Oscary za kostýmy, píseň a hudbu k filmu, nominována byla za herecký výkon i jeho hlavní představitelka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Skip 

všechny recenze uživatele

Průměrná romance z Hongkongu na přelomu čtyřicátých a padesátých let. Chabé herecké výkony. William Holden je sice dobrý herec, ale co si měl počít vedle Jennifer Jonesové, která po celou svou kariéru podávala průměrné až katastrofální výkony. Možná se mýlím, ale nic bych za to nedal, že se závěrem tohoto filmu nechali inspirovat tvůrci Intimních detailů. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Romantický film ze „staré školy“, který se točí kolem vztahu ovdovělé čínské míšenky a „skoro rozvedeného“ amerického novináře. Mimo jiné se tak trošku řeší také sociální a politické problémy Číňanů. Padesátá léta byla v některých ohledech sice trochu zkostnatělá a na snímku to je znát, přesto všechno je ta nevinnost a klasické dobývání ženy velmi sympatické. Jako bonus pak na diváka čeká tragický konec, to je zřejmě ta moje čtvrtá hvězdička. Podle mě pro dnešního mladšího diváka v celku nudná záležitost, které hned tak nepřijde na chuť. ()

Reklama

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 3 : Kostýmy, Píseň - "Love Is a Many-Splendored Thing", Hudba + 5 nominací: Nejlepší film, Herečka HR - Jennifer Jones, Kamera, Výprava, Zvuk ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +tolik romantických slov a krásných dialogů se jen tak nevidí, Jennifer Jones to opravdu sluší -je to dlouhé, utahané, opravdu to místy nudí/// Velice slušný (uhlazený) film, který se odehrává v krásném prostředí. To sice zabíjí statická kamera, ale po více jak 50 let starém filmu nemůžeme chtít víc. Romantická záplekta byla na tehdejší dobu asi nevšední, dnes už jsme zvyklí na ledacos, přesto to zachraňuje krásné herecké podání, mírná chemie mezi hlavní dvojicí a jejich civilní vyjadřování. Je to pěkná romantika a ten závěr jsem čekal./// Celkem 54%/// ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem kouknul jen proto, že film dostal tři Oskary, z toho jeden za písničku a tak jsem byl zvědavý. Co mám napsat - byla to načinčaná nuda. Krásná kamera, krásná hudba, zajímavé prostředí Hongkongu 1949, lehounké naťuknutí komunismu v Číně a jinak stokrát viděný příběh on a ona. Velikou lásku komplikuje fakt, že on je ženatý a ona euroasijka (hraná americkou herečkou). Je to přeslazený až běda, bez většího dramatu a nakonec SPOILER to skončí blbě. To jsem fakt potřeboval ve svém stavu romanťárnu se špatným koncem, za to hvězdička dolů KONEC SPOILERU. Oskarová písnička je průměrná, v 50. letech byly lepší oskarovky. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama