Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemecký národ sa utápa v sledovaní reality show každého druhu. Rainer pracuje ako producent niekoľkých z nich. Jeho život je šialený a jemu sa to páči. Ale to iba do chvíle, kým sa ho pokúsi zabiť mladé dievča. Keď pochopí prečo, otvoria sa mu oči a odchádza z tohto šialeného sveta vymývania mozgov. Spolu s Pegah vymyslia skvelý plán, ako zachrániť nemeckú spoločnosť pred totálnym kultúrnym a spoločenským sebazničením... (wata)

(více)

Recenze (18)

pm 

všechny recenze uživatele

Agrese a rychlé tempo nahradily v úvodu psychologii postav, aby se z toho nakonec vyklubal úplně jiný film, než se původně zdálo. Kdybych nemusela přemýšlet nad tím, z čeho ti lidi vlastně žijí...a míní žít do budoucna, bylo by mé hodnocení jednodušší. Nahoru s Fassbinderem! Německo přepíná, Německo opět přemýšlí! ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Weingantner není Fassbinder.¬         Tenhle snímek, dějově zasazený do současné veleúspěšné konzumní společnosti na západ od našich hranic, nejde do hloubky. To je jeho hlavní nedostatek, ba přímo schodek. To ostatní, co je mu vytýkáno — hlavně zmatečný případně přitažený za vlasy scénář — jsou podružnosti. Děj se zajímá o skutečné příčiny trvání moderní konzumní společnosti v těch rozvolněných mezích, jak ji známe do značné míry i od nás, velice okrajově, vlastně pouze jedním výrokem; pro to je Free Rainer hlavně nezávaznou, zábavnou komedií, v níž přesahujícím prvkem je ukázání na nešvary, hloupost a zkorumpovanost tohoto politického systému. Mnohé bylo nakousnuto, dořečeno nic.¬                 Nebo se dá Free Rainer bráti jako humorná poněkud zmatená nadsázka se zlehčením snahy napravovati společnost aktivistickým způsobem.¬                 V každém případě, snímek přivítají nebo přitáhne v přímé úměře ty, kdož tíhnou k aktivismu, levicovosti, nespokojenosti, přemýšlivosti. Takových je a bude vždycky daleko méně, než je potřebné. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pěkný revolucionářský příběh o partě lidí, která chce změnit tu ubohost TV pořadů v televizi, což mají moji naprostou podporu. Protože tento jev není jen u nás v televizi, ale po celém světě. Laciná zábava všech reality show, seriálů, tupostí, trapných zábavných pořadů. Novodobý fašismus, který se nekoná prostřednictvím politiky, ale vymazáváním mozků přes televizní obrazovku. Komediální ladění je akorát a herci nepřehrávají. Jinak začátek filmu je skvělý a myslíte si, že film bude hodně drsná záležitost :-) ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Nenáročné kino o hŕstke sociálne neprispôsobivých jedincov, ktorí sa snažia ostatnému národu natrepať do hláv kus kultúry manipuláciou výsledkov sledovanosti TV staníc. Mne a ostatným sociálne a spoločensky neprispôsobivým divákom tento snímok s vynikajúcim hereckým obsadením urobil ohromnú radosť, napriek tomu, že je poriadne pritiahnutý za vlasy a mal by sa ešte pristrihnúť na kratšiu stopáž. Doporučujem, už len pre ten naspeedovaný úvod a scénku s kolobežkou. 4,5* ()

Galahad 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle vtipně podanou satiru na téma vymývání mozků komerčními televizními kanály by si neměl nechat nikdo ujít. Čert to vem, že po počátečním strhujícím tempu se film tak trochu promění v selanku, čert vem to, že celá akce povedené party by byla v praxi po technické stránce neproveditelná, čert vem předvídatelný happyend i naivitu celého filmu, jako celek to funguje naprosto dokonale. K tomu všemu skvělý výkon specialisty na samorostlé postavy Moritze Bleibtreue, který si po Elementarteilchen střihnul další bizardní postavičku. Je jen škoda, že se Free Rainer stejně jako Elementarteilchen nedostal do českých kin... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni a německém Berlíně. (Terva)
  • Film měl světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu v září 2007. Teprve až v listopadu 2007 měl premiéru v Rakousku a dokonce až v únoru 2008 v Německu. (Terva)

Reklama

Reklama