Reklama

Reklama

Kowarekake no orgel

  • Japonsko こわれかけのオルゴール (více)

Obsahy(1)

Jednoho deštivého dne objeví mladý kytarista Keiičiro na hromadě smetí maličkou robotickou dívku a rozhodne se odnést si ji domů. Keiičiro je poznamenaný rodinnou tragédií, kvůli které naprosto přestal hrát na kytaru, ztratil chuť do života. Dokáže mu maličký robot pomoci? (Zíza)

Recenze (5)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má jen 30 minut (hlavní děj; speciál nepočítám), tak se jim to opravdu povedlo. Ostatní "jednokvašky" by se měly odsud poučit. Je tam řečeno skoro všechno podstatné. Trochu ze života, trochu drama a vše zabalené v pěkné animaci a slušné hudbě. Člověk se dokáže do příběhu celkem vžít a "užít si" onen hořkosladký děj. Jen bych možná tomu dal trochu delší zpracování (pár minut navíc), kdy by autoři ještě doplnili určité mezery v příběhu. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dokázat do třiceti minut nacpat takhle povedený hořko-sladký příběh je výkon! Díky tomu, že většinu času vše vypráví roztomilá Flower jsem měl úsměv od ucha k uchu no a vzhledem k faktu, jak se to vyvíjelo mě to dokázalo i dojmout... Zkrátka mi to krásně sedlo a já si během pár minut třeba zase uvědomil, že nedokonalost je vlastně sympatická, nic není věčné, samota je... Těch třicet minut mi dalo hodně, víc než spousta filmů s mnohem delší stopáží. 8,5/10 ()

Reklama

daGGos 

všechny recenze uživatele

Kdepak tvůrci, fuj, tohle je proti pravidlům, tohle se prostě nedělá! Kowarekake no orgel je emocionální jízda která nás nejprve nechá přitrouble se usmívat nad chováním naprosto rozkošné a naivní robotky Flower, aby pak za pár sekund veškerou vybudovanou atmosféru optimismu a štěstí nešetrně strhlo, zmačkalo a zahodilo, ponechávajíce tak diváka s posmutnělým výrazem a nevěřícným "proboha, jak to jen mohli udělat!!" na rtech. A to všechno prosím za necelých osmadvacet minut! Většina ostatních OVA tomuhle dílku nesahá ani na paty. ***** ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč tomu nedat 5*? Na 28 minut to má dobrý příběh, animace se mi také líbila, nebylo to patetické, nebylo to přeslazené, umělo to zapůsobit. Navíc to krásně proplulo mou náladou, takže i tím je hodnocení ovlivněné. Je to trošku smutné, pokud máte "depresi", tak je to hodně smutné. Život to neosladí, ale umí to pohladit dušičku, tedy pokud jste v tom správném rozpoložení. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama