Reklama

Reklama

Rak haeng Siam

  • Thajsko รักแห่งสยาม (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dva přátelé, Tong (Mario Maurer) a Mew (Witwisit Hiranyawongkul), se po zmizení sestry jednoho z nich rozdělují. Po letech se opět střetávají, Mew se stal zpěvákem a Tong je oblíbený a pohledný kluk, který má přítelkyni. Chlapci se musí vypořádat se svými rodinami, společenským životem a vzájemnými city… (Alecto)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film hodně zajímavý z roku 2007. Zpočátku se příběh trošku vleče, tím lze vysvětlit i stopáž v délce 2,5 hodiny. Postupně se ale osudy jednotlivých postav nabalují až vše nakonec vyvrcholí, a to nejen v závěru. Nejvíce se mi líbili oba hlavní představitelé (ti starší) Tong a Mew, ale i Tongovi rodiče, především matka, která měla možná hlavnější roli (a dobře ji zahrála), jako oba kluci. Nakonec, Tongovi rodiče si střihli znovu podobné role o 13 let později, tentokráte rodiče Deana v seriálu Until We Meet Again. Celková spojenost a překvapení, neboť od tohoto filmu jsem tolik nečekal ... 910109 ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Další výborné thajské romantické drama. I přes dlouhou stopáž se téměř nenajde chvíle, kdy by film nudil. Našly by se části, které bych zkrátil, například nějaké scény s Ying, ale jinak se jedná o výborný film, Mario Maurer je skvělý herec. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Siamská láska se ke mně dostala naprostou náhodou, osudem nebo možná úplně jinak, každopádně mi dlouho žádný film neuvízl v hlavě. Kontroverzní, divácky i kriticky ceněné thajské drama vypráví během téměř tří hodin příběh několika postav. Ústřední dvojice kamarádů Tong a Mew se již od dětství kamarádí, díky odloučení a dospívání se jejich vztah komplikuje. Kolem se toulají podobně zbloudilé postavy, snažící se najít ve svém životě místo a jistotu tradiční představy o štěstí a lásce. Výborná chemie obou herců citlivě nahlodává v Thajsku údajně liberální pohled na homosexualitu a s přimícháním teenagerského věku vytváří dusnou atmosféru izolace od "normálních" spolužáků a rodiny. Ať si pseudoliberálové říkají co chtějí, homosexualita je stále nepříliš probádané filmové téma, Love of Siam silně potvrzuje. Společnost obklopující hrdiny - zázemí, rodina, přátelé, spolužáci, ba dokonce cizí lidi, pomalu, ale nezbytně, zatlačí oba kluky k nevyhnutelné konfrontaci mezi rozumem a city. Řemeslně nejde o nic významného ani originálního, za zmínku určitě stojí výborný soundtrack. Sakveerakul vložil sílu do příběhu, který nutí se zamýšlet, byť nad věcmi, nad kterými se už přemýšlelo dost a mnohokrát - ale vyřešeny jsou jen na oko. A nejen v Thajsku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • August Band je hudební skupina, která byla původně vytvořena jen pro film. (Alecto)

Reklama

Reklama