Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim, Lorn a Wahoo jsou tři desperáti vydělávající si na živobytí přepadáváním dostavníků. Jednoho dne se ale připletou k přestřelce spojené s vyrabováním farmy. Zastanou se přepadených, zachrání malou dívku, a zadělají si tím na další potíže. V dramatické honičce jsou nuceni se rozdělit. Jim a Wahoo se poté přidají k Texaským Rangerům, zatímco Lorn pokračuje jako vyvrhel na opačné straně zákona. Odměna vypsaná na jeho hlavu se stále zvyšuje a je jen otázkou času, než se životní osudy bývalých přátel opět protnou. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavnou hviezdou filmu bol pre mna suverenne William Holden /Sunset Boulevard, Breezy, Sklenene peklo/. Namet -prepadavanie dostavnikov je vyborny na western, aspon ze tu nie je otrepane klise : "biely farmar tazko pracuje na Vychode USA a odide na Divoky Zapad, aby si tam zil na ranci so zenskou a harantami a pracoval s nimi na pode, pricom celi utokom krvilacnych Indianov" . Plus este vo filme bola aj zachrana ludskeho mladata - konkretne mlade dievca zachranili traja kovboji. Tempo je masakrozne dobre, dialogy su perfektne, nuda nehrozi. Hoci z hercov mi bol znamy len Holden, musim pozriet aj osattne mena - a najma v com hrali. Rezisersky vycibrene, kazdy detail bol natoceny s laskou - a mne rezisersky Anthony Mann /T-men 1947, Reign of Terror 1949/ coraz viac smakuje : 89 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně náročná angličtina, které bez titulků skoro není rozumět. Naštěstí zápletka je velmi prostá a v detailech není třeba bloudit. Vyzdvihl bych pěknou kameru, výbornou hudbu a také jemné detaily technicolorových obrazů. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

RANNIE, I'M DOING THIS FOR WAHOO!! Holden odvedl svůj klasickej díl práce a film staví hlavně na přátelství mezi hlavními třemi postavami. Začátek a konec filmu jsou vynikající, ale prostřední část s "ranger thing" mě zas tak nezaujala. Naštěstí je tam ještě Charley Calico. Zrůdná bestie vysávající z lidí jejich těžce vydřené peníze. Jednou si přiváže rangera ke kůlu, pojezdí mu záda hráběma a hned mu ve dveřích stojí Jim s koltem a následuje parádní fight s nožem. Úplný konec filmu, kde Jim a Lorn sedí naproti sobě v saloonu je však nejlepší. To je TO, proč tak miluju tyhle filmy. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

I když film pracuje s otřepanými klišé, je velmi slušně natočen a má to šťávu. Konec je pro mě víc než "šokující". V rámci žánru za 3,5. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama