Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o kabátu, který ne a ne najít spokojeného majitele... Rozvedená matka (M. Steinmasslová) dospívajícího syna ve finanční tísni koupila v „sekáči“ pro svého syna kabát a pro sebe taky jeden. Oranžový a velmi výrazný. Jenže si ho koupila tajně, neboť syn jí ho rozmlouval. Navíc si na něj musela půjčit, takže si hledala vedlejší zaměstnání uklízečky. Pustila se do nočního úklidu železničních vagónů a vlak se s ní najednou rozjel… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bakalářská povídka u které není jasná atmosféra příběhu. Hudebním doprovodem se jeví jako zábava, svým příběhem však s lehce temným nádechem. Dějství kolem vytouženého kabátu nijak nedává smysl a není jasné, co tím tvůrci vlastně chtěli říci. Ano, jak říká ve své roli Rudolf Hrušínský ml.: "To je špatný, to je špatný!“ ()

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Matka se nechá ovládat svým pubertálním fakanem, kterej je drzej jak vopice, do všeho jí kecá a řídí její finance skrze obálkovej systém. Matka si v rámci protestu koupí oranžovej plyšovej kabát a jde v něm uklízet vagóny na nádraží... Zní to strašně a ve skutečnosti je to ještě horší. Mnohem horší. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Bakalářská povídka o ženě, která si chce dopřát aspoň něco malého pro potěchu v nelehké ekonomické situaci, a tak si půjčí na nový kabát (podivná oranžová příšera). Aby však mohla zaplatit půjčku na onen kabát, jde v noci na úklidovou brigádu. A tam se vskutku zapotí. Průměrnou povídku výrazně oživuje knoflíkářsky hrající Rudolf Hrušínský ml. Hudba: Marek Štifter ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Syna Mileny Steinmasslové hraje její skutečný syn Tomáš, kameramanem je zase její manžel Roman Pavlíček. (hermiona)

Reklama

Reklama