Reklama

Reklama

Zdá se, že Greta je nenapravitelná. Je jí sedmnáct, je krásná a chytrá, přesto s nikým nevychází a jejím životním cílem je spáchat sebevraždu. Když ji matka pošle na prázdniny k prarodičům, Gretin život nabere jiný směr... Greta je sedmnáctiletá, chytrá a krásná. Přesto není ve svém životě šťastná díky neuspořádanému vztahu s matkou Karen, která se stará především o své manžely, právě se snaží zachránit své třetí manželství, a na dceru, která kvůli tomu rebeluje, nemá nervy, čas ani chuť řešit její problémy. Skončil školní rok a Karen se rozhodla Gretu na prázdniny přestěhovat k babičce a dědovi do Ocean Cove, kam Great rozhodně nechce. Domnívá se, že průměrný věk místních obyvatel je asi 85 let a dožití 86 let. Její babička neustále vyrábí nějaké výrobky z mušlí a Greta to nesnáší. Ani s dědou si moc nerozumí. Hned po svém příjezdu začne prarodiče provokovat, když jim v autě vypráví, že i když je velmi chytrá, na vysokou se nechystá. Jejím životním cílem je totiž sebevražda. Zatím si do svého deníčku zapisuje různé způsoby sebevražd a také věci, které by ještě chtěla udělat, než se zabije. Babička s dědou nemají ani kabelovou televizi a babička Gretě nehodlá dávat peníze. Pokud Greta chce utrácet, musí si na to sama vydělat. Ačkoliv je Greta na dívku svého věku velmi sarkastická a hubatá, bez větších problémů dostane místo servírky v místní restauraci. Její podivné, drzé chování místní hosty chvíli baví, ale majitel toho po nějaké době začne mít dost. Greta se musí polepšit, to však Greta nemá v úmyslu a odchází středem… (TV Prima)

(více)

Recenze (27)

RockChick 

všechny recenze uživatele

,,Prožiješ úžasných šestnáct let a pak se už jenom šedesát let snažíš uniknout smrti. Já ne. Vzdám se toho." Proč má tenhle film tak nízké hodnocení? *chvíle usilovného přemýšlení* Jo, vlastně! Ona v tom hraje Hilary Duff = všichni dáváme Odpady! už předem! ... Předsudky pryč, lidi. Naopak. Je to možná první film, kde Duff ukazuje, že hrát umí, a že to není jenom další hezký ksichtíček z velkokombinátu jménem Disney. Koneckonců, myslím, že už pro ni bylo dost těch postav sladkých a milých puberťaček. Duff si zahrála konečně postavu i vážnějšího ladění a zkouškou prošla. Film samotný mě také nezklamal. Příjemně melancholický, jako stvořený pro horké letní večery. I když už samotný popis říkající něco o hrdince se sebevražednými sklony napovídá, že to asi nebude another teen movie, divákovi zamrazí v zádech při scénách, kdy nám Greta ukazuje, že to rozhodně nebere jako nějaký vtip, a své jednání myslí naprosto vážně. Smrtelně. Dobře funguje kontrast mezi útulným přímořským domkem, pokoji vyzdobenými mušličkami, starými fotkami a prázdninovou pohodou, s oněmi již zmiňovanými scénámi, kdy se Greta například vrhá do vody. Nejvíc na člověka zapůsobí asi právě jedna z posledních scén, která se odehrává na lodi. Blbej konec? Ten mi už celkový dojem ze snímku nezkazil. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hilary Duff jako psychycky narušený teenager se sklony k sebevraždě, se kterou bych opravdu nevydržela bydlet ani minutu a ušetřila bych jí tak starosti o tom jaká sebevražda je ta správná. Nebyla to jedna z jejích klasických teenage komedií, nebylo to špatný, ale nejspíš si za pár dnů vůbec nebudu pamatovat o čem to bylo. A myslím, že jednou mi to naprosto stačilo. 3* ()

Reklama

Faila 

všechny recenze uživatele

Z tohoto zajímavě načatého příběhu, který v průběhu rušily jen podivně konstruované dialogy a někdy až bizardní chování hlavní hrdinky, by se mohl stát průměrně dobrý film - nic moc extra, ale zas tak hrozně vás to neurazí. Jen nebýt toho prokletého konce, který jej bohužel uvrhl do hluboké propasti filmů s nezvládnutým uchopením poměrně složitého tématu. ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Rodinné polodrama s arogantní, až troufalou (klasická puberta) H. Duff v hl. roli, která přijede na léto k dědovi a babičce a začne si u nich vylívat svoji zlost na celý svět. Snímek místy hodně pokulhává, místy mě až převídatelně nudil. Věřím, že v mém opačném pohlaví a nižším věku se tenhle snímek může obratem zalíbit. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Hilary Duff, se sklony sebelítosti, kráčí k jedinému možnému řešení. Psychologický podtext filmu je velmi nepatrný a navíc není moc zajímavý svým obsahem. Zasazení do městečka s kýčovitým nádechem nebyl příliš dobrý nápad stejně jako celý film to působí jako nějaká kaše co se snaží hrát na zajímavé jídlo. Nijak mě tento snímek neoslovil a v mé paměti si místo zřejmě nevybojuje. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém Asbury parku v New Jersey. (maluti)
  • Původní originální název snímku měl být pouze Greta. Až později jej producenti pozměnili na According to Greta. (maluti)

Reklama

Reklama