Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zamrzlá řeka je nízkorozpočtový snímek, který lehce zavání až televizní produkcí, ovšem s nesmírně silným scénářem a také hereckým výkonem hlavní herečky, která byla po zásluze nominována na Oscara. Příběh o hmoutné nouzi, která leckdy člověka zažene až za hranice zákona je výborně napsán a odehrán, a nehostinná zimní krajina známého hraničního přechodu spojující Kanadu a USA jen dokresluje zoufalou životní situaci. Snímek hodnotím jako nadprůměrný až velmi dobrý a doporučuji k vidění! ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Milujem ten pocit, keď si ma film pripúta a ja nedokážem vnímať jeho jednotlivé zložky. Preto ani netuším aká hudba vo filme bola, čím bola originálna kamera, strih... Frozen River si ma pripútala ľudským príbehom podaným jednoduchou cestou, kde všetko funguje ako má a zainteresovanosť do príbehu je dokonalá. K plnému hodnoteniu mi vadí už len jeden (objektívne dosť veľký) logický nedostatok a to, či namiesto posledného prevážania nemohla hlavná predstaviteľka radšej predať auto. Nevadí, som nad mieru spokojný a opäť raz očarený schopnosťou filmového média ako takého. A to nie je málo. 85% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherné a působivé drama. Zajímavá Melissa Leo. Ocenění: Oscar '08 - nominace: hlavní herečka (M. Leo), původní scénář American Indian Film Festival - vedlejší herečka (M. Upham) Central Ohio Film Critics Association - herečka (M. Leo) Florida Film Critics Circle Awards - herečka (M. Leo) Geneva Cinéma Tout Ecran - cena FIPRESCI FF Hamburg - cena kritiky za film Marrakech International Film Festival - herečka (M. Leo) New York Film Critics Circle Awards - nejlepší první film San Sebastián International Film Festival - cena SIGNIS, herečka (M. Leo) FF Stockholm - film FF Sundance - drama. Scénář: Courtney Hunt Kamera: Reed Morano Hudba: Peter Golub a Shahzad Ismaily. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

O některých filmech píšu, že jejich příběh měl větší potenciál, ale u Zarmzlé řeky to neplatí. Ta je jen tak dobrá jak jí scénář dovolí. Místy je film opravdu silný, třeba při epizodě se zahozenou taškou, ale většinou příběh není nic víc, než zajímavý. Nominaci na scénář tedy moc nechápu. Na druhou stranu plně chápu nominaci pro Melissu Leo, která podává vskutku poutavý výkon, díky kterému lze místy pocítít jak zákeřná je chudoba. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Courtney Hunt .. Sice na hranici televizní lacinosti, ale výborný scénář, promrzlé prostředí Kanadsko-Americké hranice, civilní atmosféra a tahoun v podobě Melissi Leo dělají své. ___ Přesně takový malý film, jaký se točí pro festivalová publika. Scénář se silným příběhem a civilní, chladně syrové podání bez vizuálního přikrášlení. 75%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)
  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)

Reklama

Reklama