Reklama

Reklama

Hloupá žába

  • USA The Foolish Frog
Krátkometrážní / Animovaný / Pohádka / Hudební
Československo / USA, 1971, 7 min

Obsahy(1)

Kreslený film k jednoduché písničce, kterou nazpíval Waldemar Matuška. Farmář jde na nákup a hraje si známou melodii. Složí si na ni text, když vidí neúspěšný skok žáby přes potok. Text je tak chytlavý, že všichni kdo jí uslyší, na chvíli zapomenou na své povinnosti a nechají se strhnout k zábavě. Vše ukončí prasknutí opěvované žáby, která praskla pýchou nad tím, že její nešikovnost dala vzniknout tak zábavné písničce. (Mildas1)

(více)

Recenze (39)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Žabuška a Matuška... ;o))) . . . Venkovsko-západnická dvojjediná taškařice po českoamericku, pro našince stojící a ležící na zpěvu a povídání Velkého Waldy Sígra. Jojo, lekrace až žáby praskaj, tak v dobrém rouzmaru tři žabáky za filmek jako takový a jednoho navíc za ten Waldemarův procítěný projev... :-) - - - P.S. Pro fandíky mistra M. k okuku zde: http://www.youtube.com/watch?v=pJT2tmd3IL4 - - - P.P.S. Pro fandíky origoš kousku mistra S. k okuku a pro srovnání zde: http://www.youtube.com/watch?v=CImi8VwNN1A - - - - - (Poprvé viděno 19.8.2011 na >žabáckém prostoru< v rámci cyklu M.Č.A.F., hodnocení 105., komentář zde jako desátý - 19.8.2011) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka na spôsob bláznivých vymýšľačiek detí vo veku okolo 7 až 10 rokov. Tentoraz o konečne úspešnom pankovom festivale. Prečo úspešnom? pretože sa na ňom zabávalo všetko živé z blízkeho okolia. Pretože vznikol spontánne systémom Urob si sám. Aj hudbu aj text. Pretože na ňom bol divoký tanec. Vstup, sušienky aj limo zadara. V návštevníkoch neboli nijako upredostňovaní ani znevýhodňovaní ľudia pred zvieratami. Tráva bola povolená a bol jej plný dom. A čo sa nejakej tej ideológie týka, fesťák bol úspešný aj preto, že hlavná hviezda festivalu neuniesla svoje nadrozmerné naparujúce sa ego. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

"Je most a příkop a přes vod v něm si žába skáče tam a sem inu hloupá žába nic víc neumí" zná jistě spousta uživatelů, ale nenapadlo je, že by to tu mohlo být, zapomněli nebo na to nenarazili, taková slabší, ale docela chytlavá písen, takový slabší, ale zábavný klip nebo spíš snímek? Můžete zhlédnout zde http://www.youtube.com/watch?v=pJT2tmd3IL4 ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Koprodukční variace ve stylu country zábavy na nekonečné písničky s unikátní ukázkou šíře Waldova hlasového projevu a hereckého umění. Maminky jak ze slabikáře. "Kdeppak všichni jssóóoou ?!" ♫ Seegrovská hudba s nádherně rytmizovanými českými texty Ivo Fischera a stejně zajímavá i anglická verze. Přesto dnes už něco jako rozpaky, tráva není dost modrá. Dodneška jsem bohužel neznal, 3-4* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosté dada. Příběh/písnička/pohádka s famózním interpretačním výkonem Waldemara Matušky... Na rozum mi nejde jen ta československo-americká spolupráce realizovaná v roce 1971...osud režiséra Genea Deitche nebyl zrovna typický...každopádně na začátku hluboké normalizace v Československu nemohl coby Američan animovat nic jiného, než takovéhle dadaistické syžety... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama