Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že MI serie je jedna z mála, kde má každý díl naprosto rozdílný režijní rukopis. První díl byl nejvíce špionážní jízda, druhý akční poetika (mnozí nedocení), třetí fyzično a kinetická akce. Je zajímavé sledovat, jakým směrem se ubírá díl další, aneb pro Brada Birda to byla velká výzva jak chce tuhle hru vlastně hrát. Čtyřka se daleko nejvíce podobá trojce. Přesto nejsem přesvědčem, že dosahuje jejích kvalit. Cruise je magor. Jeho kaskadérské kousky jsou over the top. Akce je DOKONALE natočená, předeveším pak adrenalinové "finále" v dubaji a akční scéna mezi auty (vše útržkovitě v traileru). Fyzično je i zde, ale na rozdíl od trojky spíše v detailech a polocelcích. Necítím jí "nasáklý" celý film a to trochu zamrzí. Přece jen Abrams je Abrams. Maximální důraz je zde kladen na tým (výborné obsazení, výtečná chemie) a to je dobře. Po čtvrté sám proti všem - to už by nebylo ono. Camea jsou ok (Sawyer i Ving Rhames na konci jsou trefa do černého). Je to jízda. Zřejmě nejrychlejší akční film roku, Tom ve vrcholné formě. Možná trochu moc mainstreamové (BMW, iPhone), ale tak s tím se v dnešní době marketingu tak nějak musí počítat. Zašel bych do kina i znovu. Není to tak "opravdové" jako předešlý díl, ale zdatně mu sekunduje. Ethan Hunt na téhle vlně - to je naprosto v pořádku. PS: Sekvence v Dubaji - možná nejvíce strhující kaskadérská scéna ever. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ghost Protocol mě velmi příjemně překvapil. Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem Mission: Impossible, ale tento díl byl na úplně jiné úrovni a je to můj nejoblíbenější film. Brad Bird odvedl skvělou práci a vůbec bych se nezlobil, kdyby se udělala výjimka a on mohl natočit i pátý díl. Film je perfektně natočen a sestříhán a to dokonce tím způsobem, že dokáže vyvolat spoustu napětí, které vás doslova uzemní. I když totiž víte, že se Ethanovi Huntovi nemůže nic stát, opravdu máte pocit, že by se mu něco stát mohlo. Což není úplně obvyklé, ve spoustě jiných filmů o své hrdiny prostě strach nemáte. Co se týče hlavních představitelů, tak spolupráce Toma Crusie a Jeremyho Rennera se ukázala jako skvělá volba a sekundující dvojice Paula Patton a Simon Pegg, taky není vůbec k zahození. Tom Cruise je zpět! Film mě naprosto dostal, dávám 100%...[27.12.2011_Cinema City_Plzeň] ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jak příznačné, že potřebný svěží vítr do akčního žánru propadajícího post-bourneovskému stylu kinematografie chaosu, přinesl režisér, který předtím působil na poli animace. Birdovy pixarovky oplývají úžasnými akčními sekvencemi, které staví na přehlednosti scény, dlouhých záběrech a provázání akce s prostředím a jeho elementy. Stejné kvality Bird přináší i do "Ghost Protocol". Vystřídání animace za hraný film pak vede jen k umocnění předností média, což znamená navrat atrakce fyzické akce. V době, kdy blockbustery představují spíš animáky s naklíčovanými tvářemi živých herců, tak Bird nechal Toma Cruise lézt po průčelí nejvyšší budovy světa. Podobně zdejší bravurně rozvržená a neustále prostorově přehledná honička v písečné bouři představuje výmluvný protipól vůči nepřehlednému bordelu scén skládaných z enormně krátkých záběrů roztřesených kamer, které v posledních letech zaplavily vysokorozpočtovou akční produkci. Navíc oproti potemnělosti, vypjatosti a sofistikovanosti konkurence v čele s komiksovými bijáky, přináší "Ghost Protocol" kýženou velkou dávku nadsázky a odlehčení. Bird navíc všechny řečené elementy dokáže spojit do bravurních sekvencí hýřících nápaditostí, šarmantním humorem, fyzickou akcí, hravou interakcí herců i nevážným nadreálným upgradem technologických hračiček. Jestliže ze třetí "Mission Impossible" v paměti diváků zůstaly hrátky s očekáváními a budování napětí, ale naopak žádné akční sekvence, čtvrtý díl se sice neuchytí svými zvraty či peripetiemi, ale všechny jeho akční pasáže (nejen Burj Dubai a robotické parkoviště, ale i sekvence z vězení či chodby v Kremlu) náleží k naprostým špičkám žánru. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Kvitujem vytrvalost v koncepcnom posune pri kazdej casti serie. Zaroven priznavam, ze mi sedi ovela viac, co Abrams a spol. predstavili v trojke - doraz na drsnost, fyzicnost, spinavost a hmatatelnu kinetiku, a tym sa zo spatneho pohladu prihlasili k charakterovej crte akcneho zanru v prvej dekade noveho tisicrocia (partnerstvo s Bourneom a Bondom), . Ano, hlavne skrz ponimanie akcie sa minula dekada niesla v zblizovani naj trojice agentov a mohlo to posobit monotonne, osobne mi je ale luto, ze tato nova dekada sa pravdepodobne posunie inym smerom (MI:4 to naznacil, som zvedavy ako zareaguju Bond s Bourneom). Smerom, kde v pripade MI:4 sa vraciame oblukom k pociatku - filmovemu skrz referencne sceny, televiznemu vdaka dorazu na timovost (to je OK) a aj napriek zlyhavajucej technike nejde nevidiet aj ulietavanie na technickych hracickach. Tie v kombinacii s Peggom dodavaju filmu sice vdacny nadhlad, ovsem ruka v ruke s tym prichadza k ciastocnej sterilizacii akcie (samo o sebe vyborne natocenej) na uroven, kedy som sa prestal o hrdinov strachovat. Vynimkou je Dubai, ktory bude jedinym dovodom, preco chcem ako "fanusik vertikalneho adrenalinu" MI:4 vidiet este raz v IMAXe. 6-7/10. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Stal se zázrak, Ghost Protocol začíná patřit mezi mé velmi oblíbené filmy. Určitě za to může Simon Pegg a Jeremy Renner, ale i Paula Patton mě přesvědčila o svých kvalitách, a obdiv Léy Seydoux a jejího kamenného výrazu je samozřejmostí. Zdejší soundtrack je určitě můj nejoblíbenější ze všech MI filmů. Úvodní vězeňská sekvence je skvělá, a když si film pouštím, tak se na ni vždycky dívám několikrát, protože jednou to nestačí. Infiltrace "Kremlinu" je taky děsně boží, tady jsem speciálně chtěla pochválit Simona Pegga, ale nenese on náhodou celý film na svých zádech? Bradu Birdovi se povedlo vztahy mezi postavami, komedii, akčnost a popkornovost namíchat v tak správném poměru, jako žádnému jinému režisérovi ze série. Dokonce i Tom Cruise, o kterém jsem přesvědčená, že nemá žádný smysl pro humor, tady působí jako docela vtipný týpek a ne jako intenzivní arogantní blázen jako obvykle. Ačkoliv to, jakým způsobem se občas dělá "neškodný idiot" z postavy Jeremyho Rennera, pořád zavání preventivní ochranou Cruisova ega. Líbí se mi i takové jemné detaily jakože jak film Ethana představuje, aniž by ukázal jeho tvář, a na kameru se plně ukáže teprve až učiní své první samostatné rozhodnutí, jak konečky prstů pohladí kamennou zeď, když opouští svou celu... No a že se některé pasáže natáčely doslova pár metrů od mého tehdejšího bydliště, takže jsem se mezi záběry mohla procházet po place, to už je jen taková třešnička na dortu. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Zvláštní záliba producenta J.J.Abramse v čísle 47 je patrná i v tomto filmu, a to konkrétně na speciálně upraveném voze, který hledají agenti Hunt (Tom Cruise) a Brandt (Jeremy Renner) poté, co naskakují na jedoucí vlak. (=woody=)
  • Film mal počas produkcie pracovný názov "Aries". (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama