Reklama

Reklama

Námořní průzkumnický sniper Joe Linwood (Ted DiBias) na nějaký čas odešel z práce, a tak se může připojit ke své manželce Robin (Lara Cox) a vycestovat s ní na slavnostní otevření luxusního pětihvězdičkového resortu na ostrově v jižních mořích. Jejich pohádková dovolená však brzy skončí, skupina místních povstalců totiž převezme kontrolu nad resortem a několik hostů, včetně Robin a majitele hotelu, vezme jako rukojmí. Zatímco vyjednávají o výkupném, vůdce rebelů začne postupem času vraždit rukojmí. A hodiny tikají. Joe bude muset vzít věci do svých rukou a pokusit se sám zachránit svou manželku a ostatní přeživší od jisté smrti. Příběh byl natočen v Thajském Phuketu a byl inspirován skutečnou událostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vojak 2 mi sedi o neco vice nez prvni dil hlavne diky sympatictejsimu hlavnimu hrdinovi a taky je tu ta klasicka zapletka s prepadenim prazdninoveho strediska teroristy protivniku na likvidaci je tu vice nez dost a celkove bych rekl ze je to akcnejsi nez jednicka akorat tu nejsou tak kvalitni hlasky presto na moji strane spokojenost oproti predchozimu filmu prihazuju hvezdu navrch ()

otík 

všechny recenze uživatele

Arnie měl své Komanda, Stallone své Expendables, DiBidase má svého Mariňáka. Aneb jak vystřílet ostrov plný vojáků a být druhým pro srandu. Druhý příběh o mariňákovi, který zachraňuje svou manželku ze spáru teroristů, dokáže soudně uvažujícího diváka pouze naštvat. Ale pojďme pěkně po pořádku. Prvních 20 minut jsme svědky hlavně výpravy do krásného exotického prostředí, nádherná příroda je podmalována příjemnou hezkou hudbou, vše vypadá jako nábor cestovky na dovolenou za 50 000 kaček. Pak se konečně začne něco dít. Letní středisko napadnou teroristé a drží spoustu rukojmích, které postupně hodlají zabít. Mají ale smůlu v tom, že manželem jedné z unesených dam je mariňák a ten to rozhodně jen tak nenechá. Jakékoli kouzlo Johna Ceny a Roberta Patricka z jedničky je zcela ztraceno. Hlavní hrdina sice pobral trochu svalové hmoty, je odvážný a má drsný výraz, ale co to pomůže, když se chová jako naprostý blbeček. Porušuje snad všechna možná pravidla tichého přepadení, vrchol tohoto výstupu je ve chvíli, kdy osvobodí rukojmí a pak je následně vede přes otevřené prostranství a ... je zajat, jak jinak. Vrcholem stupidity filmu je scéna, kdy je mariňák zasypán skálou, která mu ale vůbec neublíží, hrdina se otřepe, vyleze z pod šutrů a pokračuje dál. Celý příběh je opravdu neskutečně debilní a když si asi po čtvrté ke konci filmu řeknete, že ten hlavní hrdina je totální debil, tak asi musí být něco špatně. A přitom je to škoda, protože při trošku inteligentním scénáři by mohlo vzniknout solidní akční béčko s béčkovými herci a hezkou krajinou a hudbou. A pokud si myslíte, že něco zahraje tak zkušený herec jako je Michael Rooker, tak se hluboce myslíte. Místo toho, aby od půlky filmu šel pořádně do boje, hláškoval a bojoval, tak si jen pokuřuje a vykládá o tom, jak on do boje nemůže. Jedna hvězda za tu přírodu, hudbu a pár solidních akčních scén. Už dlouho jsem u filmu tak nenadával. Hudba: Trevor Morris ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

WWE znova boduje. Zdaleka nie tak uvedomele ako jednotka (sebaparodovanie, atd.), ale tak ako je to blbunke, tak to rychle odsypa, pekne to vykrada Media Ventures rify, ma to spravne exponencialnu nepriamu umernost medzi charizmou hlavneho hrdinu a jeho muskulaturou, thajske osadenstvo nielen pred kamerou a celkovo na jedno pozretie rozhodnie neskodne. 5/10 . PS: Navyse to pre mna pridany bonus v podobe Lary Cox - predstavitelka Anity z "nesmrtnelneho" serialu Heartbreak High (Skola zlomenych srdc) - ktory som svojho casu ako nastrocny teen denne hltal a bavilo ma to viac ako cele BH90210 a ine odnoze dokopy. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

No, po jedničce jsem se na pokračování těšil a neměl jsem. Ted je sice hrana, ale strašně nepohyblivá, hraje hůř než Cena a hlavně ve filmu pořád jen dostává na prdel - jak ho mám mít rád? Reiné vcelku slušně vypráví, film solidně uteče a ani ty výkřiky do tmy vydávané za scénář neotravují. Jenže je tu málo akce a když tak špatná. Souboje jsou spíš parodické (viz kotelna a bezkontaktní trojka), pokus o honičku s ruční kamerou dopadl taky špatně, snad jen těch výbuchů bylo dost. Kamera se sice snaží o pohyb, žel jen v "bedekrových" záběrech, při přestřelkách nepomáhá. Rooker si svého mentora-antihrdinu ustál a Lara si svůj díl odvedla. Trojku už raději ne, kdo ví který namakaný ťulpas by šel před kameru a kdo by to točil. Akční filmy potřebují hrdiny a dobrou akci - toho zde mnoho nenajdete. Vyjel si na dovolenou a oni mu tam vzali ženu, tak si ji vezme zpátky! a sám!... 30% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Už první scéna má v sobě víc testosteronu, dynamitu a bayovských obletů než všechno, co jste loni ve videopůjčovně viděli. WWE sype skromný rozpočet do klína talentovaného režiséra (Roel Reine bude točit i prequel k Death Race, tak bacha na něj), který si na filmech sám dělá kameru. A evidentně mu to jde dobře od ruky. John Cena z jedničky šel o dům dál a ve dvojce potkáváme dalšího vojcla, který uprostřed navoněných tropických kulis zachraňuje vnadnou blondýnku (Adrianovi díky za identifikaci), s jemnou dopomocí zas jednou cool Michaela Rookera. Záporáci jsou sponzorování svazem thajských kaskadérů, takže je jich dost a jsou všehoschopní. Výsledkem je nejchutnější béčkové menu, které si můžete servírovat, abyste dobili 80s baterky. Ted DiBiase je možná ještě větší dřevo než Cena, ale jako nosič destruktivního arzenálu a lidská obdoba drtiče odpadu (rozuměj záporákových poskoků) funguje skvěle. Přičtěte povědomou hudbu, ohranou zápletku, prvoplánové kulisy a spooooustu přestřelek a "ohňostrojů". Tenhle vymazlený label má jedinou nevýhodu, jakmile si zvyknete na jeho trademarkovou chuť, budete seagalovky, vandammovky a lundgrenovky rovnou vyhazovat z okna. Navzdory podobnému rozpočtu prostě nejsou ve stejné lize. Pravděpodobně ani ve stejném vesmíru. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Film je produkovaný spoločnosťou WWE films, ktorá plánuje vyrobiť 3 podobné snímky každý rok. (mysiak)
  • Rovnako ako bol film Vojak (2006) debutom pre wrestlingového zápasníka Johna Cenu, jeho pokračovanie je debutom pre iného wrestlingového zápasníka - Teda DiBiase Jr. (Joe Linwood). (beso74)

Související novinky

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama