Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by mě přerod infekčních zombíků v ďáblem posedlé nějak nadchnul nebo naopak znechutil. Ve výsledku je to velmi podobné prvnímu dílu, akorát v tom nedeklamuje přespříliš akční reportérka (drobné plus pro dvojku). V první polovině sledujeme speciální jednotku a její hrubě nepřesvědčivý (rozumějte debilní) postup, do druhé poloviny jsme uvedeni trojicí přihlouplých teenagerů. Nechybí různé fígle s kamerou, výpadky, změny úhlu, noční vidění, nicméně chvílemi mě ten neustálý zmatený pohyb vážně sral. Potěšily mě závěrečné hrátky s realitou a celkově můžu konstatovat, že navzdory obavám mi "REC2" přinesl prakticky stejnou porci napětí a zábavy jako jednička, kladně hodnotím posun v příběhu (ikdyž za cenu pár nelogičností). Uvítala bych lepší prokreslení charakterů, pořád jsou to jen hystericky ječící a pobíhající stíny, a jsem zvědavá, jestli bude natočen i třetí díl, kde by se dovysvětlil osud pubescentů. Zdejší souhrné hodnocení imho odpovídá kvalitám tohoto horůrku - 73%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jaume Balagueró, Paco Plaza, Manu Díez .. Čert vyletěl z elektriky... Silně stupidní (zásahová jednotka, omladina), naštěstí soudržné s jedničkou za drobnou daň nelogických momentů v souboji posedlosti ďáblem a pobožně řízeného zásahu na hůru. Odtažité od postav, opakující se lekačky, atmosféra nízké úrovně, stejně tak černobezhumorné a ten kameraman pro efekt mnohdy dost ruší. Přesto jistý posun (příště už budeme na ulici:-)) a oceňuji tvůrčí snahu a zápal se s tím vším zajisté složitě aranžovat. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem vyloženě nemiloval, ale zapůsobila. Stejným stylem (umně) natočená dvojka vůbec není odfláklá, ale přehnala to s akcí. Té je tu o dost víc než bylo nutno. Vlastně to celý působí jako jedna velká, roztřesená akce. Takže tím je zabitá většina lekaček, úplně mi chybělo nějaký větší budování napětí. Zápletka, ta asi o moc lepší být nemohla, škoda jen jedný blbosti - [možný SPOILER] těch mladistvých vetřelců [/SPOILER]. Těch ubrat a přidat trochu tápání v temnotách, mohlo být lépe... Přes všechnu kritiku ale solidní pokračování - zábava, příjemný prostředí, i trocha toho nechutna. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Sakra Pablo, TOČ TO VŠECHNO!!!..... Tak aby bylo jasno: INFEKCE JE SKUTEČNÁ. Proto je tu zvláštní tým, který má masky a zbraně. Hodně zbraní. A taky kamery na helmách. Tam kde jednička (v tom nejlepším) skončila, bez zdržování navazuje ,,part II“. A musím říct, že je to dost dobrý! Tenhle barák, ve kterým dítě není dítě a rozčísnout lebku dokáže kdejakej kněz (sorry za spoiler), má konečně to, co mi v jedničce chybělo: dobré světlo a výtečný zvuk. A hlavně zajímavou akci, která připomíná spíš DOOM než [Rec]. VŠICHNI TU ZEMŘEME KVŮLI TVÝMU POSRANÝMU VIDEU! Více lidí, vypjaté situace, vše funguje bezchybně – až na kamery, ale tak to má být. A EPIDEMIE, KTERÁ NÁSLEDUJE TEMNOTU je nakonec zajímavější, než bych čekal. SUPER!! A věřím, že trojka bude ještě lepší!! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamera se sice klepe, ale vypadá to líp, než když prostě doprostřed čehosi hodíte pár rádoby herců, kameramana s příruční kamerou a snažíte se natočit autentický horor. První díl této série tak možná vypadal, ale tahle dvojka je na tom už daleko líp a dokonce má v příběhu výborný nápad. A nejen ten. O ten se totiž podpírají naprosto brutální, dokonalý hororový scény, kterým pomáhá atmosféra a chování aktérů. Fakt mě to překvapilo. Poslední dobou totiž klepací kameru nesnesu, ale tady jsem jí naprosto v pohodě zvládl. A ani mě z ní nebolela hlava. Teď jsem o to víc zvědavej na třetí díl, který by to všechno měl zakončit. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)
  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Pablo Rosso, kameraman z prvního dílu REC (2007), se vrátil v tomto díle v roli člena SWAT teamu Rossa. (Kailo)

Reklama

Reklama