Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamera se sice klepe, ale vypadá to líp, než když prostě doprostřed čehosi hodíte pár rádoby herců, kameramana s příruční kamerou a snažíte se natočit autentický horor. První díl této série tak možná vypadal, ale tahle dvojka je na tom už daleko líp a dokonce má v příběhu výborný nápad. A nejen ten. O ten se totiž podpírají naprosto brutální, dokonalý hororový scény, kterým pomáhá atmosféra a chování aktérů. Fakt mě to překvapilo. Poslední dobou totiž klepací kameru nesnesu, ale tady jsem jí naprosto v pohodě zvládl. A ani mě z ní nebolela hlava. Teď jsem o to víc zvědavej na třetí díl, který by to všechno měl zakončit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl jsem si opravdu užil, takže když jsem se dozvěděl, že je na světě i dvojka, neváhal jsem a začal jsem ji shánět. A vyplatilo se. Mohou se vyskytovat SPOILERY!!! Po událostech z prvního dílu přichází do domu zásahová jednotka a s sebou mají "chlápka z ministerstva zdravotnictví", který se později ukáže být knězem. Řeknete si, no jo, zásahovka, mají zbraně, jsou trénovaní, o ty se nebudu muset bát… Jenže to jste právě na omylu. Rec 2 se rozjede ještě rychleji než jednička a je i brutálnější a lekavější (ty lekačky jsou navíc na místech, kdy jsem je ani já nečekal). Všechno parádně funguje a já tomu dávám plný počet, ale jedno mě "trochu" naštvalo. Ano, ti co už viděli, zřejmě tuší. Pointa. Odhalení, co že je vlastně ta "nákaza" zač. Musím říct, že tohle mě dost naštvalo a chvíli jsem uvažoval, jestli si ze mě někdo nedělá jen prdel. V průběhu filmu jsem zjistil, že ne. Když se nad tím ale ohlédnu nazpátek, tak musím říct, že pointa tomu příběhu dává nový rozměr a já jsem zvědavý, jestli v pokračováních (plánují se ještě dvě) bude ten "nový rozměr" k něčemu. Jinak řečeno, zda pointa tuto slibně nastartovanou sérii pohřbí nebo ji udělá nesmrtelnou. Nezbývá než doufat, že možnost B je správně. 90 %. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak to je síla! Jednotka URNy, která má jen čtyři členy, z nichž jeden pouze drží kameru a zbraně nabíjejí za jízdy ostatním přímo do ksichtu. Hádám, že se jedná o výkvět celé Barcelony... Když jdou tito "specialisté" prohlížet neznámý a nezabezpečený prostor, jdou tam pro jistotu po jednom a ze zásady se nedívají do rohů a za dveře místností, do kterých vstoupí, protože by je tam mohlo vylekat to, co by na ně čekalo. A ani nezkouší dveře, které míjí, protože by mohly být otevřené. Pokud pak k nějaké akci dojde, rozsype se jejich psychika jak rozumné argumenty Radka Johna. Když dostanou rozkaz od nadřízenýho, tak ho nesplní, protože nejsou pod jednotným velením, ale jedná se o anarchii. A místo jednotlivýma ranama do hlavy střílí dávkou všude kolem sebe, protože čím větší rana tím větší gól... Prostě klasičtí španělští profící. Do zombie nákazy autoři přidali ďábly a démony, inu proti gustu žádnej dišputát. Taky je humorný, že naprosto všichni ve Španělsku nosí s sebou kameru a točí za všech okolností. U novinářky, která se chce prosadit, z jedničky je to pochopitelný. U těch ostatních už ne. Tento film je jen další ukázkou toho, že publiku je možný předložit cokoliv a ono to sežere a ještě si libuje, jak je to super. Abych jen nehaněl, kromě idiocie je zde několik temných dusných scén, ale to je tak všechno... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem se u jedničky moc nebála, tak nejen, že jsem se u dvojky nebála vůbec, ale co hůř, ani jsem se u ní nebavila. Kde se stala chyba si nejsem jistá. Snad v tom, že třesavá kamera na mě spíš než jako adrenalinový spouštěč působí jako uspávač. Taky mi vadilo, že nebyly lépe představeny postavy, dost mi splývaly dohromady (snad až na kněze). Možná se dá říct, že u takového filmu to není to hlavní, ale určitě by mě to bavilo víc, kdybych se o postavy bála. Takhle mi bylo celkem fuk co se komu stane. A pointa na konci mě dost zklamala. Pořád jsem ale zvědavá, co tvůrci vyvedou s trojkou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť mi doslova vyrazila dych. Ohodnotil som ju plným počtom hviezdičiek. Drsný film s rýchlym spádom sa celú dobu tváril ako kvalitný zombie snímok, aby sa na konci odhalil ako jeden veľmi originálny okultný horror. Presne tam, kde končí úvodný titul, začína jeho pokračovanie. Aj keď nám už jeho autori Paco Plaza a Jaume Balagueró prezradili satanský pôvod nákazy, stále dokážu vygradovať napätie na maximum. Premyslený scenár vystavaný na pseudoreálnom video zázname je výborne spracovaný, zostrihaný a zrežírovaný. Herci podávajú presvedčivé výkony, nechýbajú dobre fungujúce šokové scény a aj stvárnenie posadnutých ľudí je hodne desivé. Napätie, strach. Veľa kriku a krvy. Páčilo sa mi to. **** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)
  • Pablo Rosso, kameraman z prvního dílu REC (2007), se vrátil v tomto díle v roli člena SWAT teamu Rossa. (Kailo)
  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)

Reklama

Reklama