Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Paco kontra Jaume. Chlapi sa napájajú tam kde zaznel posledný výkrik a vysielajú skromnú SWAT jednotku do zamoreného paneláku. Napätie nevädne, je obsiahnuté v nastražených pasciach besných kreatúr (ide aj o tých, ktorí boli v pilote nakazení a nemali možnosť sa činiť), ktoré o5 bez ostychu prejavujú neutíchajúce škrkanie v bruchu. Ubúda plynulý stupňovací efekt predchodcu, kde sa nervy drásali každou pribúdajúcou minútou a je naverbovaný "čistiaci" pud ťažkoodencov v ktorom obete si (bohužiaľ) vyberá sám diabol. Teda pribúda nadbytočná démonická línia, ktorá síce vrátka k apokalypse necháva dokorán otvorené, ale v blízkosti kyslého farára a pri tuctovej transformácií hlasov vyznieva detinsky. Kvalitatívne slabší akčnejší klon raziaci samé technické vylepšenia (PIP, rozostrenia-zrnenia-šumenia, prepínanie medzi "svetmi", druhá perspektíva) z ktorého nie som až tak paf ako z prvého teroru, ale zas nadväzujem na tvrdenia, že filmovým modifikáciam FPN hanba učinená nebola a jedná sa určite o jedno z tých podarenejších pokračovaní. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Žánrově zprzněné, atmoférou a celkovým zpracováním, kvalitní. REC byl jiný zombie film, který těžil 100% z atmosféry, ruční kamery a karantény, akce trvala pouhou třetinu celého (krátkého) filmu. Dvojka na to jde zhurta, atmosféra karantény je nepoužitelná, protože vidíme, co se děje venku. Příběh je kombinovanější, proplétají se v něm dva pohledy lidí. Co mě na tomto pokračování pobouřilo, bylo zkurvení žánru. Téměř kultovní první díl udělal z umírajícího zombie žánru opět strašidelný film. Dvojka se zvrhla v perverzní představu scénáristů, kteří se sice za každou cenu snažili reinkarnovat vzpomínky a postavy jedničky, ale totálně přetočili celý její smysl. Aby se z jednoduchého schématu - epidemie, stal uchylný boj s démony, žijících ve dvou rovinách, šplhajících po stěnách, bych možná ještě pochopil, ale aby si hlavní roli střihnul kněz blábolící boží slovo, kterým hravě odzbrojí i ty nejagresivnější "démono-zombie", to už ne. Španělům se ovšem musí nechat cit pro akci a napětí. 70% 27.02. 2010 05/19 nejočekávanějších 2010 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Upozornění: psaní tohoto komentáře bude nahráváno, protože je třeba vše dokumentovat kurva. Bod první: Od jednotky SWAT bych sakra čekal trochu pevnější nervy, vyšší výkon a taktičtější postup v budově než předvedli. Bod druhý: I když závěr jedničky jasně říkal, odkud svěcená voda kape, přece jen jsem nečekal, že se dvojka promění v adrenalinovější verzi seriálu Supernatural. Bod třetí: Autorům je nutno přiznat, že celek působí dost promyšleně a návaznost na první díl nedrhne, ale použití first person kamery tu často skřípe mnohem víc než v jedničce, akce je mnohem nepřehlednější a záběrů přímo z helem SWATu je míň, než na kolik jsem se těšil. Bod čtvrtý: Pochopil jsem správně, že dva z těch fracků jsou ještě na živu (zamčený v tom pokoji)? Závěrem: Kvalitu filmu upřít nelze, ale chybělo tomu napětí a jediná postava, která se mi přišla sympatická (třetí hasič z jedničky), se v objektivu jen mihne. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem Outstanding. Splněný fanouškův sen. Už hodně dlouho se mi nestalo, že bych na konci filmu neměl slov. A [Rec] 2 je toho ukázkovým příkladem. Skrznaskrz prošpikovaný lahodný špíz připevněný na právě zapálenou petardu, který čeká jen na to, až bude moci vybuchnout přímo před divákovou zřítelnicí. [Rec] 2 využívá herní poetiku daleko víc, než-li třeba Gamer a jako bonus ústí doslova do nečekaně chutného konce. Takováhle hororová hra s divákem a danou látkou se nevidí široko daleko. Mě teď bude čekat pár bezesných nocí přemítáním nad tím, jak bych se v případě podobné situace dostával z tohohle víc jak desetipatrového paneláku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní navázání na první díl s hlubším pohledem do zamýšlené mytologie, větším důrazem na akci místo lekaček a opět velmi silnou atmosférou utvářenou z velké části POV kamerou. Paco Plaza a Jaume Balaguero se rozhodli, že jejich (mnohými špatně interpretovaný) první díl si zaslouží kvalitní a hodně podobně laděné pokračování a to se jim povedlo na plné čáře. Nejdříve SWAT jednotka, potom skupina naivních zachránců a malý, fantasy působivý, závěr. Postavy se chovají hloupě? Zkusili jste si podobnou situaci, že to umíte posoudit?:-) když už, tak ten kameraman by mohl občas "zabojovat". Přesto jsem já osobně spokojen a velmi rád, že jsem konečně našel svého "vymítače ďábla" (nadneseně). Nabušené, krvavě zábavné, promyšlené, ale také myslící na minulý (případně budoucí) díl. Jednoznačně jeden film z malé skupinky kvalitních pokračování, který nejde úplně stejnou cestou, jako první díl, ale využívá to nejlepší z něj. PS: až natočí všechna "plánovaná" pokračování RECu, dejte jim práva na Doom... tihle kluci si zaslouží výpravu do pekla, kterou divák prožije pomocí malé kamery v helmě... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • V celosvětových kinech film utržil 18,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Pokračování si vyžádalo mnohem větší štáb, než první díl. Na projektu pracovalo přes 300 lidí. (KucC)

Reklama

Reklama