Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi tak stejně blbé, ale i stejně efektní jako jednička. Akce je zase nářezová a Bellovi s Raffaellim to skáče čím dál líp. A to že příběh se na svoji blbost tváří místy až dost vážně už mi u akčňáku made in France tolik nevadí. Taky co se dá jiného od Bessona čekat. Akorát ten konec mě trochu zklamal, protože od závěrečného obsazení vládní budovy jsem čekal mnohem víc. Ale i tak je to zase celkem nadprůměrná akční zábava. 70% ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opět nějaký parkourový nářez a nic moc se nekonalo (Leito jednou utíkal před DISS, ale to nepokryje celý film). Akční souboje byli zaměřeny hlavně Damiena a Leito jen přihlížel. Děj je v porovnání s předchůdcem opravdu slabý a hlavní záporné postavy jsou velmi směšné. Konec byl pro mě velkým sklamáním. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než jednička,ale přesto to byla pořádně nadupaná jízda.Dvojka mi připadala v mnoha chvílích svižnější než jednička,vše se ale vyrovnávalo horším příběhem.Leita s Damiánem jsem si docela oblíbil a jejich psí kusy mě nepřestávaly udivovat.Francouzi opět potvrdili,že v akčních filmech jsou na tom alespoň stejně dobře jako Američané.Také se mi v obou dílech líbilo to prostředí,které tomu dodávalo tu správnou atmosféru.Mohli by natočit trojku,ale zase si říkám,jestli by to bylo dobré.Hodnocení:70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mně, že se dvojka Belle-Raffaelli nechytla v USA, nebo jakychkoliv větších komerčních projektů. Dle mého hravě přebíjejí Stathmama a jemu podobné. Dvojka je jednodušší, dějově i technicky přehlednější a rychlejší. Jiný režisér prospěl. Alessandrin se narozdíl od předchůdce nesnaží o co nejtvrdší full-kontakt akci, ale svižnou a zábavnou audiovizuální mixáž, kde je důležitější zvuk basů, nežli preciznost chvatů. Normálně bych to měl rád přesně opačně, ale v tomhle popkulturním příběhu prapodivného konceptu sedí pravý opak, tedy přesně to, co jsem měl možnost vidět. Bez vyšších ambic, ale celkově v pořádku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film, ktorý je pokračovaním perfektnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti v okrsku 13, kde sa aj napriek sľubom nič nezmenilo a tak tu stále vládne mnoho gangov. Skupina vplyvných ľudí ho chce zničiť, aby tu mohla stavať, pričom neváhajú ani zabiť nevinných, aby spôsobili masové nepokoje a tak musia neskorumpovateľný policajt so svojim priateľom z okrsku opäť spojiť svoje sily, aby tomu zabránili. Spracovanie sa mi páči, dej je už tentokrát o niečo prepracovanejší, kvôli čomu tu pribudne viacero zaujímavých prvkov ako tajná služba, nahrávka, alebo nespravodlivé uväznenie policajta, ale zároveň sa čiastočne vytratila tá ľahkosť jednotky a navyše celá záverečná fáza pôsobí poriadne naivne a to aj v rámci žánru, takže si nemyslím, že by to filmu prospelo, ale zase určite ani moc neublížilo. Hlavne, že je to opäť nadmieru dynamické, nájde sa tu množstvo skvelých situácií a po celý čas si to udržuje slušnú zábavnosť a tak sa je stále na čo pozerať. Akcie je tu plno a je výborná. Je jej ešte viac, než v predchádzajúcom diely a tak sa tu nájde viacero skvelých súbojov, naháňačiek, kaskadérskych kúskov a rôznych doplnkovách akcií. Jedine ma trochu mrzí, že už nie je tak perfektne natočená, pribudlo strihov a aj uhly kamery mi často neprišli úplne najideálnejšie, ale aj tak je to po tejto stránke stále nadpriemer a na akciu je stále radosť pozerať. Najviac sa mi páči dlhá akcia na policajnej stanici, naháňačka s policajtmi po strechách alebo aj úvod v klube, jedine to finále mi už kvôli príliš veľkému množstvu postáv prišlo trochu slabšie. Herecké obsadenie je skvelé, opäť samozrejme najviac poteší vynikajúca akčná dvojica Cyril Raffaelli a David Belle, ale nesklamú ani vedľajšie postavy a záporáci. Réžia a technická stránka sú tentokrát o niečo slabšie, hlavne kvôli vizuálnej stránke akcie, ale aj tak som stále dosť spokojný. Takže jednotka sa mi páčila o niečo viac, ale ani toto pokračovanie jej rozhodne hanbu nerobí, stále je to výborný akčný film, ktorý ma baví aj po niekoľkých pozretiach a bol by som veľmi rád, keby vznikla aj trojka. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Natáčelo se 14 týdnů. (KucC)

Reklama

Reklama