Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu scenáristky Alexandry Berkové je váhavý mladík (J. Schmitzer), který přijíždí na abiturientský večírek s představou, že tam dožene, co v mládí zameškal, a že znovu naváže na studentský milostný vztah. Jenže zjistí, že dávná láska je vdaná, spolužáci se změnili, žijí své životy, a v humorné konfrontaci iluze s realitou si uvědomí i hlavní hrdina, že má-li se změnit jeho život, musí změnit především sám sebe… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

wayne99 

všechny recenze uživatele

Setkání byvalých spolužáků po dvaceti letech na večírku, kde Jiří Schmitzer jako strarý mládenec, který stále žije se svou maminkou, potkává svou školní lásku Lenku Skopalovou a Rostislav Kuba, bývalý školní frajírek a její nynější manžel. Trochu hořká komedie o tom jak se člověk během let mění, ale v jádru vlastně stále zůstává stejný. Docela rád bych se na tento film, který běžel v naší televizi naposled tuším v roce 1996, podíval znovu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Milá retro komedie ze zahulené nádražní putyky, kde mají sraz bývalí spolužáci. Přijíždí sem i hlavní hrdina s nadějí na obnovení staré lásky. I ta se nakonec objeví. Tlachání opilých spolužáků, stěžování si na život, ale také analýza štěstí. Opravdu příjemný civilní film, kde všichni hrají opilce tak dobře, jako jsem ještě nikdy neviděl. Podezříval bych účinkující z toho, že opravdu byli opilí, ale znám Cimrmanova pravidla divadelního herce. Škoda jen, že chyběla pořádná pointa. ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Krátký snímek, který mě sice moc neoslovil a moc nebavil, ale vzhledem k tomu, že mi učaroval Jiří Schmitzer, který ve filmu vlastně zase jen existoval, ale existoval jako vždycky skvěle, jsem se na ten film podívala. Byla to krátká televizní inscenace, možná ideální k obědu nebo nudnému odpoledni. O třídním srazu, který se dařil i nedařil. O vzpomínkách, o lásce a nenávisti, o zoufalství a spolužácích. Zajímavý námět, který mě prostě neoslovil. Možná, že kdyby tam Jiří Schmitzer víc mluvil a jenom neexistoval, byl film delší a možná trošku živější, užila bych si ho rozhodně víc. Ale opět, je to snímek z 80. let a pokud to nebyla ztřeštěná komedie, kde se zpívalo nebo drama, ve kterém se řešilo něco fakt depresivního, bylo to mírně nudnější. Snímek byl sice nabytý herci, ale i ti ho moc nezachránili. Je to slabší film, nic, co by mě vtáhlo do děje, ale špatný rozhodně není. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Miluju nádražní putyky z osmdesátých a devadesátých let! Setkání abiturientů v tomto příběhu se převážně odehrává právě v jedné z těchto zaplivaných nádražních hospůdek. Hlavní hrdina Vláďa (Jiří Schmitzer) sem přijíždí hlavně vyhledat dávnou lásku, kterou mu tenkrát přebral kamarád a svým způsobem vlastním tak bilancuje svůj život. Pohodová a vtipná oddechovka, zejména humorné jsou monology hlavního hrdiny, které mě trochu připomínají vnitřní hlasy Pepíka Abrháma z filmu Svatební cesta do Jiljí. V malinké roličce hosta u výčepního pultu se mihne i režisér Karel Smyczek. Nejradši bych teď nějakou takovou nádražní hospůdku navštívil. No jo, jenže kde ji hledat, když všechny téměř už vymizely....ach jo! ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Jestli to tu někdo náhodou bude číst, tak to je dobrá TV komedie z nádražní restaurace v Čermošicích, i když z osmdesátek. P. Schmitzer výborný, pí. Kodešová - Skopalová okouzlující (byť jí oblékli do nějakého klingonského kostýmu) ale i ostatní účinkující hrají zcela neobyčejně přirozeně a věrohodně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává v nádražní restauraci v Černošicích. (sator)

Reklama

Reklama