Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem původní Fame, ale musím uznat, že něco na tom, co tady napsal kiddo, asi bude. Přece jen, postavy se při své cestě za slávou nesetkaly s nijak většími problémy, než jsou běžné pro jakéhokoliv jiného člověka. Zrádci v byznysu? Běžná věc. Nesouhlas rodičů? Taktéž běžná věc. Krom toho, zdá se mi, že rodiče, kteří dítě nepodpoří, i když vidí, že má talent, jsou už v dnešní době trochu pasé. Fame je tak spíše jen zábavnou podívanou, plnou tanečních čísel a pěveckých výkonů... Ale proč vlastně ne? Nic víc jsem od toho taky nečekala, když jsem šla do kina. A proto jsem nakonec úplně spokojená - Ať žije umění! Nebo lépe řečeno "umění v umění", jelikož samotné filmové umění u tohoto snímku za moc nestálo. Ale onen tanec a zpěv mě dostaly. Zkrátka radost pro oči a sluch. Čisté čtyři hvězdy. ~(4,0)~ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

High School Musical pro ty, kteří rádi o trochu méně cukru a mnohem více talentu v typickém příběhu o americkém snu, krásných lidech a zlomených srdcích na několik způsobů. Je to povrchní, scénáři by prospěla razantní čistka od postav (deset je příliš mnoho) a klišé (problémy s rodiči zase příliš málo), ale solidní forma, slušní herci (kouzelná Kay Panabaker!) a výtečná tanečně-hudební čísla dělají divy. Proto trochu provinilých 7/10. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Celkově mi to přišlo jako mix Nikdy to nevzdávej a Muzikálů ze střední, ale bylo to lepší než tyto filmy dohromady. Původní film jsem neviděl, takže nevím jak byla laťka vysoko, a proto tu nemůžu odsuzovat tento nový remake, který tu nesklidil zrovna valné ovace. Mně se to v rámci možností celkem líbilo. Byla tu směs naprosto neznámých herců a hereckých veteránů a vše to bylo v rovnováze. Soundtrack byl skvělý a neoposlouchaný a netrhal mi nějak uši, jak to bývá u současných muzikálů pro teenagery. Samozřejmě je to klišé jako bič, ve kterém vidíme stejné situace jako v mnoha jiných amerických filmech, ale pro mě to byl příjemný a průměrný snímek s úžasnou vizuální a zvukovou stránkou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Originál jsem sice neviděl, takže nemůžu porovnávat. Na filmu je ale dost vidět, že se chce svézt na vlně moderních teen hudebních filmů. A moc se mu to nedaří. Scénář je totiž až moc povrchní a celý čas sledujeme pouze prožité 4 roky 10(!!) hrdinů. Problémy některých jsou zde navíc prakticky jenom načrtnuty nebo nejsou moc dobře dořešeny. Navíc se v několika obměnách opakují. Ani ta hudební a taneční složka mě až na dvě vyjímky příliš nezaujala. To už i ty choreografie s Let´s dance měli lepší choreografii a větší šmrnc. Abych ale jenom nekritizoval, tak obsazení bylo docela fajn, zvláště roztomilá Kay Panabaker. Jinak ale nic extra, kvůli čemu by se mi chtělo tančit či zpívat.50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je libo filmovou hádanku? "Tak slibně to začalo, tak hloupě to pokračovalo, a tak tuctově to skončilo. Co je to?" Jistě, Fame... Náskok před Muzikálem ze střední si sice udržel, ale bohužel ne tak velký, v jaký jsem doufal. Škoda. Těšil jsem se, jak zde rozepíši klady, ze kterých jsem potěšen, namísto toho si můžu jen povzdechnout; co jsem vlastně čekal? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama