Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (114)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, nejsi už nadraná ??" - "Já nevím !! Nikdy jsem se ještě neopila.. " ;) Přes ten zdánlivě odlehčený tón, převážně vyjádřený několika slušnými hláškami a vtípky, platí tenhle remake za nesmírně povrchní a zploštělý slepenec, který svým nulovým poselstvím svému předobrazu nesahá ani po prdel, když o nějaké dřině, problémech či hlubších emocích pouze mluví, aniž by je divákovi nabídl, ba co víc, dočkáte se jich vlastně pouze v textu obsahu, a tak už se jen celou stopáž nestačíte divit, jak vylhaná tahle lákačka z bookletu vlastně byla.. Tohle jednoduše žánrově až bizarně rozkročený scénárista Allison Burnett hrubě nezvládl, byť z jiného úhlu pohledu vlastně tenhle snímek obsahově dost koresponduje se silou době a cílovce poplatnému remaku i s názvem, když je dnes především právě teenagery ona sláva, jakkoliv ta vlastně odjakživa platila za něco velmi pomíjivého, chápána pouze jako pár minut videa či několik tisíc lajků.. A pokud pak taková sláva pro někoho znamená vlastně i životní cíl či jeho jedinou náplň, není zde moc o čem dále mluvit.. Nakonec však přes jeho naivitu, hloupost i vyprázdněnost Fame velmi příjemně odsejpá, i dík Ishamovu povedenému soundtracku, obsahuje dvě hodně silné pasáže a navíc se rozhodně také zdá, že z režiséra Kevina Tancharoena roste celkem slušný řemeslník.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, hudební scény jsou celkem fajn, ale s tím se tak nějak počítá, jinak je to další zbytečný remake, který nemá takovou naléhavost, jako tomu bylo u původního snímku, který byl tak nějak syrovější a nesnažil se prezentovat jako něco nablýskaného. Tam to "Fame" znělo skutečně ironicky, protože za slávou je spousta úsilí. Nemluvě o tom, že má svou cenu. Z tohohle remaku jsem to necítil. ()

Reklama

snoopik 

všechny recenze uživatele

dle filmového scénáře neprobíhala žádná rivalita, až na jednu nafoukanou baletku ... myslim že ve skutečnosti je rivalita na školách tohoto typu obrovská ... hudebníci nesnáší baletky a baletky nesnáší herečky a podobně... po hudební stránce uspokojivé ale nepřináší žádný hlubší smysl... ano možná bych pochválil že byl věnován větší prostor neúspěšným a snaživým jedincům a jejich osudům. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Poučenie z filmu" Sláva neznamená šťastie a priatelia . Celý tento film sa nesie v duchu víťazstiev a prehier, nádejí a sklamaní, pokusov a omylov, radosti i smútku. V podstate tu nie je nič zvláštne len obyčajný americký muzikál....:) ale zase až ako najväčší prúser to zase nedopadlo . Hodnotenie: /50%/ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Choreografie 4/10/// +Kay Panabaker a další zajímavé mladé tvářičky , jedno nebo dvě zajímavá čísla (to předposlední a to závěrečné) -nuda, docela otrava se na to dívat, nevýrazné zaměření na postavy, skoro se o nich nic nedozvím, jako by tvůrcům šlo o celek a ne o jednotlivé osoby/// Ať mi určitě nikdo netvrdí, že jsem další z těch co hudební filmy strhává. Právě naopak, já jim fandím, líbí se mi, baví mě a nemám problém na ně zajít do kina. U tohoto filmu jsem to naštěstí neudělal a jsem rád, protože i v kině bych se asi velice nudil. Nevím o co tvůrcům přesně šlo. Je tu vše, je toho tu hodně, ale tak nějak vám nikdo neřekne na co se máte soustředit. Snad na postavy? O nichž se nic moc nedozvíte, jedna holka s rodiči, jeden vztah a to je asi tak vše. Ostatní postavy mě nezajímají. Neplést s herci. Ti hrají, zpívají a tancují dobře a řekl bych že casting se povedl. Při natáčení určitě byla spousta legrace. Zhruba v druhé půli filmu se to zvrhne více v drama a film vám nabídne jaké to je, když je někdo trošku víc slavný, když si jde za svým cílem a když ho třebas i někdo podvede. Prostě ve filmu je toho hodně, ale bohužel se to ke mě nějak nedostalo a nechalo mě to chladným. Proto hodnotím jak hodnotím./// Celkem 44%/// ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama