Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem to čekal mnohem horší s ohledem na pokryteví a korektnoti, které se nyní dějí v Hollywoodu. Bruce se konečně alespon přiblížil Brucovi z dob kdy byl pro mně king. Filmu určitě nechyběly scény mající úroveň, od počáteční fáze přepadení v baráku nebo dialogové scény ve výtahu v nemocnici. S vypětím všech sil a když pominu příliš zdlouhavý prolog měl film dynamiku a dokázal udržet mou pozornost. Co se nepovedlo byl kontrast vtipně náhodných zabití padouchů versus vážně vypadající akční thriller, vůbec mně nešla dohromady upadnutí po krvi, pád koule, náhodný blb v cestě kulky a pak tam vidíš dojemné scény v nemocnici mně to k sobě prostě nesedělo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle ukecáte ke společnému čtení Bible na první pohled dravou, děsně lascivní a dokonale vysostruženou velekundu a nemůžete se dočkat, až už konečně nahá klekne na čtyři a odveze vás do ledničky pro lahváče. Načež ji při unyle funivém noření se do evangelií nedostanete z katolických zad ani heverem a při pokusu o jakoukoliv nekřesťanskou praktiku se zaštiťuje krucifixem a ústy sjíždí leda tak Otcenašeho. Přesně něco takového odborná terminologie definuje jako promrdaný potenciál. A naprosto stejné to máte s tímhle Detvišem. První půlka nomen omen a vy si úpěnlivě přejete být mrtvý, když sledujete nezáživné trampoty katalogové rodinky prkenného Wiliše. Ta druhá sice začne neznatelně přirážet, avšak počet mrtvých negrů, portorikánců a bílých socek, jakož i způsob jejich deratizace, by snad neukojil ani nehonivého řeholníka. K tomu všemu neštěstí zvládne Eliáš Hníth tak tak natočit akorát kečupovité amatérské snafporno, tudíž dramatizace a vedení herců na úrovni ochotnického spolku kvadruplegických mimů a kromě Deonofriovic Vincka jsou všichni koženější než galantérie. I ten ultratoporný Karlík Bronson to před čtyřiačtyřiceti lety kosil daleko přesvědčivěji, špinavěji, záživněji a s grácií. No škoda, kdyby se toho nechytla banda mantáků, mohla to být vcelku nekompromisní Smrtonosná smrt. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis měl poslední větší úspěch před 5 lety se Smrtonosnou pastí 5. Mezitím stihl zasunout (pokud nepočítám camea v Sin City 2 a Rozpolceném) do béček které pravděpodobně vidělo pá lidí a většina z nich měli příjmení Willis. I když Bruce Willis je pořád legenda a tudíž je možnost, že mají ty béčka nějaký slušný úspěch na VHS. Legenda takového kvádru ale nebude hrát do smrti v béčkách i přesto, že Kevin Smith řekl jaký je to arogantní parchant. Willis se příští rok objeví ve vyvrcholení Shyalmanony hrdinské trilogie s názvem Glass avšak ještě před tím se rozhodl zahrát i v remaku kultovních Přání smrti. Oukey, slovo kultovní používám podle ohlasů ostatních jelikož jsem originál neviděl. I možná proto jsem si ale nová Přání smrti užil víc než jsem čekal a beru je tak trošku na milost. Opatrně totiž říkám, že Bruce Willis je možná zpátky. Na remaku Přání smrti je zajímavé to, že ho mohl režírovat Sylvester Stallone či Joe Carnahan a hlavního hrdinu mohli hrát také Benicio Del Toro, Liam Neeson či Frank Grillo. Všechny ty verze zní hrozně zajímavé a proto je škoda, že ten film nakonec dostal Eli Roth (jehož předchozí film jsem neviděl žádný) a nejsem si úplně jistý jestli je to dokonalý režisér. Taky nedokážu posoudit jestli by Toro, Neeson či Grillo byli lepší než Willis. Avšak v celku ten film funguje opravdu víc než by člověk čekal. Přání smrti jsou totiž pořád přece jenom béčko plné stříleček, mučení a brutálních vražd. A ty fungujou tak jak by měli. Hrozně to vlastně připomíná filmy které dnes nevznikají (Aby ne, když jde o remake filmu z roku 1974), ty filmy na kterých spousta lidi vyrůstalo, filmy se Stallonem, Schwarzeneggerem či právě Willisem za mlada. Willis si svojí roli celkem užívá (A to je co říct, když má přezdívku toho který si jenom chodí pro šeky) a je zábava s ním trávit čas. Kromě akce jde ale pořád o drama toho který přišel o manželku a málem i o dceru. A jestli se Rothovi nedá upřít, že mu jdou akční béčka dramatická linka spíše padá do ztracena. Je to film ve kterém chlapík střílí do hlav, řeze do nervu a rozsekává lidi autem. A jakmile se následně začnou řešit osobní démony, otázky toho jestli má jeho ochráncovský status smysl a otázka nějakého spitování svědomí, film hrozně zakopává. Problém možná je ten, že Willis nikdy nebude Oscarový herec ale spíše ten chlápek který ve Smrtonosné pasti řval Yippee-ki-yay, motherfucker a léta byl miláčkem protože mu padla akční poloha. Menší povedený herecký výkon v Šestém smyslu mu ten akční status prostě nesmazalo. Původní Přání smrti má dohromady 5 dílů a pokud by se někdo pokusil s Willisem nastartovat takovouto sérii říkám no problema. Tato ´´jednička´´ totiž ukázala, že Willis ještě nepatří do starého železa a akční poloha mu v 62 letech sedne a má na to. Není to pecka ale je to fajn film který se povedl víc než by kdokoliv čekal. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Další z řady filmů o krvavé odplatě. Tentokrát Willis ztvárnil bezstarostného chirurga, kterému doma banda zlodějíčků oloupe perníček, když zrovna hákuje. Poté, co zjistí, že policie je více či méně bezmocná, ujme se nápravy sám. Nesmělými krůčky se vypořádá s prvními obtížemi, a když mu jako na talíři přistane na příjmu v nemocnici starý známý s jeho hodinkami na zápěstí, je cesta ke srovnání účtů volná. Za sebe musím říci, že nový kousek stárnoucího Bruce má mnoho nedostatků a vad na kráse, které jej skutečně srážejí. Nebudu jmenovat několik naprosto nesmyslných scén, kdy má hlavní hrdina neúnosně "z prdele kliku". To by snad ani v pohádce neprošlo. Nemluvě o product placement reklamě na zbraně, které jsou v Americe právě tak ožehavé téma. Na druhou stranu musím vyzdvihnout několik šťavnatých scén a veselých situací, kdy se náš doktůrek vypořádává se zlými hochy dost nevybíravě. Celkově je to sice takové nemastné neslané, plné věcí, které vám kazí dojem, ale přesto svižné, přímočaré a uběhne to docela rychle. Dost tomu také přidává fakt, že filmaři někde v šuplíku našli koule a napálili tomu celkem vysoký rating. Do kina bych na to za peníze nejspíše nešel, ale pro fanoušky akčních snímků s Willisem naprostá povinnost. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)
  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)

Reklama

Reklama