Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

silentname 

všechny recenze uživatele

Viacero kritikov poslalo "Death Wish" do priepasti zlých filmov. Ja osobne sa tam asi nezaradím. Nemám síce pocit, že by išlo o super silný film a rozhodne sa dali niektoré veci lepšie spracovať, ale mám pocit, že som s výsledkom celkom spokojný. Dilemma, ktorú musí Paul riešiť je podľa mňa dobre spracovaná. Nemá v pláne zobrať veci do vlastných rúk okamžite. Snaží sa veriť tomu, že niekto za smrť jeho ženy a zranenie dcéry zaplatí. Lenže nakoľko legálny postup zlyháva, je na čase zobrať veci do vlastných rúk a postarať sa o to, na čo je zákon a polícia krátka. Páči sa mi, že sa to rozvíja celé postupne, že neideme hneď do akcie, ale film sa snaží dať do toho dramatické momentky, ktoré ho chcú robiť vážnejším. Možno by bolo lepšie, keby to bolo v jednom tóne, no na druhú stranu mi to ako divákovi moc neprekážalo. Lebo som mal pocit, že som ho pochopil. Vraj tu nie je zapamätateľná akčná scénka. Sčasti súhlasím, lebo sú na môj vkus príliš krátke a neposúvajú sa dokopy nikam. Ideme od jednej akcie do druhej, film nemá jasného zloducha a proste len sledujeme, ako Bruce Willis likviduje obyčajných gangstrov. Ale na druhú stranu sú tu zločinci, ktorí zaútočili na jeho rodinu. Technicky vzato ich líder je hlavným padouchom. Je vo filme veľmi krátko, ale dá sa technicky považovať za hlavného zloducha. A musím povedať, že jeho smrť si budem pamätať ešte dlho a je funkčná. Takže ako celok je to trošku mix. Nie je to super zaujímavé, nemá to žiadnu hlbokú pointu, je to len veľmi jednoduchý film o pomste. Ale to je vlastne všetko čo som čakal a dostal. Plus s tým, že prvá polka je viac dramatická a vidíme ako situácia na Paula zaútočila. Mne to na spokojnosť stačí, ale rozhodne nie ako niečo, čo by som ohodnotil ako super. Hodnotenie: B- ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Unbreakable pro jednouduché a bez fantazie. Remake bez nápadu a charakteru. Ani Willis se tam moc nehodil. Toho primáře, který se v garáži za jeden večer naučí střílet lépe než profi-gangstři, mu neuvěříte. Mordy drsné, jakože katarze při výkonu spravedlnosti. Ale když je spravedlnost vykonaná na nezajímavých, nerozpracovaných záporácích, míra katarze pokulhává. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidieť Willisa po rokoch v kine, dokonca vo filme, kde celkom dobre hrá - dokonca som mu toho doktora veril viac ako človeka, čo nevie strieľať. Je to samozrejme staromódna pravičiarsko-fašistická mordovačka, ale nemôžem si pomôcť, v tejto korektnej dobe je to podobne osviežujúce ako napr. Punisher. Je však pravda, že najlepší remake Death Wish je Wanov Rozsudok smrti. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý ze dvou hledisek: Jako komentář k současné debatě ohledně legálního držení střelných zbraní (explicitně je zde prezentováno, že v USA si útočnou pušku můžete pořídit v podstatě úplně bez problémů). Druhou "zvláštností" je, že se jedná patrně o první snímek Eliho Rotha, jenž snad v žádném ohledu není nejen lacině okázale šokující a přehnaný (ta trocha zdejší brutality dnes už zaskočí málokoho), ale dokonce ani nijak významně řemeslně pofidérní. Je to vlastně úplně standardní akční revenge movie, který své téma (bohužel) zpracovává bez nějaké výraznější kontroverze (na rozdíl od originálu s Charlesem Bronsonem). Na druhou stranu jsem byl příjemně potěšen, že se Roth neuchýlil k jednomu hloupému dějovému zvratu, jenž jsem většinu stopáže na konci očekával jako "překvapivou" pointu (minimálně dvě konkrétní indicie mě k tomu mohutně nabádaly). 50 % ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Další z řady filmů o krvavé odplatě. Tentokrát Willis ztvárnil bezstarostného chirurga, kterému doma banda zlodějíčků oloupe perníček, když zrovna hákuje. Poté, co zjistí, že policie je více či méně bezmocná, ujme se nápravy sám. Nesmělými krůčky se vypořádá s prvními obtížemi, a když mu jako na talíři přistane na příjmu v nemocnici starý známý s jeho hodinkami na zápěstí, je cesta ke srovnání účtů volná. Za sebe musím říci, že nový kousek stárnoucího Bruce má mnoho nedostatků a vad na kráse, které jej skutečně srážejí. Nebudu jmenovat několik naprosto nesmyslných scén, kdy má hlavní hrdina neúnosně "z prdele kliku". To by snad ani v pohádce neprošlo. Nemluvě o product placement reklamě na zbraně, které jsou v Americe právě tak ožehavé téma. Na druhou stranu musím vyzdvihnout několik šťavnatých scén a veselých situací, kdy se náš doktůrek vypořádává se zlými hochy dost nevybíravě. Celkově je to sice takové nemastné neslané, plné věcí, které vám kazí dojem, ale přesto svižné, přímočaré a uběhne to docela rychle. Dost tomu také přidává fakt, že filmaři někde v šuplíku našli koule a napálili tomu celkem vysoký rating. Do kina bych na to za peníze nejspíše nešel, ale pro fanoušky akčních snímků s Willisem naprostá povinnost. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)
  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno