Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pokud nic nečekáte, myslím že se budete celkem bavit. Přání smrti sice nijak nevybočuje z řady podobných „revenge“ filmů, ale zdaleka neurazí. Willis odvádí svou klasiku a navíc potěší i fakt, že se tvůrci rozhodli pro R-kový rating. Smrtonosná past to ale zdaleka není (nemá dostatečné parametry, jako skvělé jako první čtyři díly, ale naštěstí je to lepší než díl pátý: Opět v akci). Humoru je zde poskrovnu, ale na druhou stranu si z filmu zapamatujete alespoň poslední smrt, která je fajn a upřímně pobaví. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ani nadšení ani zklamání. Bylo to v kostce takový jaký jsem to čekal. Pochopitelně, že na originál s Bronsonem se to podle očekávání nechytá, ale jako samostatný revegne kousek to určitě obstojí. Willis se zase po nějaký době snaží aspoň trochu hrát a jeho Paul Kersey je sice pojatý trochu jinak než v původní verzi, ale neměl jsem problém mu fandit. S čím mám trochu problém je to místy hodně odlehčený pojetí plný černýho humoru. Jasně Eli Roth je známý ujeťák a svůj styl nezapře, takže chápu, že šlo o záměr, ale mě to spíš rušilo a je fakt, že to trochu shazuje vážnost a vyznění celýho filmu a člověk si pak tu pomstu tolik neužije. I když je pravda, že některý ty Willisovi exekuce jsou docela vtipný, takže jako jednohubka to nepohorší. Co se fakt povedlo je obsazení Willisovi dcery. Nádherná holčina který jsem držel palce, aby to celý přežila. Jo a odstřelil bych toho debila co se během projekce za mými zády furt nahlas chechtal, jak kdyby zrovna sledoval komedii století, Ale co už nadělám, to je holt kolorit... Za mě průměrné řemeslo, pokračování raději ne.50% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že Eli Roth má prostě ve filmech rád krev a ani tady si neodpustil několik dobrých Gore scén a je to právě to, za co přidávám tu 4*. Jsem rád, že z těch starých pardálu je tu stále Willis, který má ještě koule na to, pustit se do něčeho takového (překvapil i ve filmu Tenkrát v Kalifornii). Parádní, dost krvavá jednohubka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake a vlastně úplně další zbytečný film. Stává se mi to málokdy, ale musím souhlasit s kolegou, soudruhem Verbalem, co se týká jeho komentáře i hodnocení. Většinou to dáváme úplně jinak, protože já se považuji za seriózního, filmového kritika, kdežto on je naprosto cynický zmrd, který jen těží ze své schopnosti zkrotit psané slovo trošku lépe a hlavně ftipněji, než většina místní populace a hlavně je vulgární, sprostý jak kanál a často uráží ostatní uživatele, což se mi ale vůbec nelíbí! (Jinak ho stále tajně miluju). Tady nám to ale vyšlo tak nějak stejně, z čehož jsem malinko nesvůj. Doufám, že to je jen jedna vlaštovka, protože představa, že by se z Verbiče stal stejný hodnotitel, jako já, ta mi vážně nahání husí kůži. Daleko víc, než tahle šaráda s děravým scénářem, toporným Willisem a 107 minutami mého (opět) promrhaného času. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel a možno je to aj dobre, pretože mám pocit, že by ma táto Willisová verzia moc nebrala. Každopádne ťažko povedať, pretože ma to bavilo a na to, že to bolo v réžii Eliho Rotha sa to prekvapivo držalo pri zemi a miestami sa film snažil o serióznu atmosféru, kde nechýbajú aj emócie, čo celkom oceňujem. Priamočiara, ale dobrá pomsta s konečne dobrým Willisom. 70% - 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno